03.11.2016 Auteur: Zehnder Clean Air Solutions

Denk lean – goede business begint met een schone fabriek

Lean & clean zijn twee essentiële operationele doelstellingen voor elk goed productiebedrijf. Een productiesite kan op verschillende manieren worden georganiseerd, maar een van de meest populaire methodes, 5S, combineert een interessante mix van filosofie en praktijk.

Azië is al lang koploper in efficiënte processen en er is al veel inkt gevloeid over de 5S-methode. De methode werd in Japan ontwikkeld en wordt met succes door Toyota gebruikt. 5S refereert naar: seiri (sorteren), seiton (schikken), seiso (schoonmaken), seiketsu (standaardiseren) en shitsuke (systematiseren).

 

De 5S-methode is meer dan een vijfstappenplan. Om de methode succesvol in een bedrijf te implementeren, moet er een mentaliteitswijziging plaatsvinden in de onderneming. Het heeft enkel effect en werpt vruchten af als alle werknemers de methode volgen, van de eerste tot de laatste verdieping! De 5S-filosofie is eenvoudig te begrijpen en kan op elke werkplek worden toegepast. Hierdoor is dit een duurzame benadering die de omstandigheden van het personeel en materieel voortdurend verbetert. Het werkt als volgt:

 

Seiri (Sorteren)

Sorteer alle bureaus, laden, rekken en magazijnen, en identificeer alle irrelevante gereedschappen. Verwijder vervolgens de overbodige apparatuur, ongeacht hoe groot of klein, van de werkplek.

 

Seiton (Schikken)

Schik de werkplek door de overblijvende, benodigde gereedschappen op de geschikte plaats te zetten. Efficiënte opslagmethoden en orde zorgen ervoor dat de goederen en materialen binnen handbereik zijn.

 

Seiso (Schoonmaken)

Reinig alles en houd alles elke dag schoon. Dit houdt niet alleen de apparatuur in goede staat, maar het schept eveneens een gezonde omgeving voor het personeel.

 

Seiketsu (Standaardiseren)

Zorg voor duidelijke richtlijnen en standaardiseer het schoonmaak- en sorteerproces om de eerste drie stappen eenvoudig uit te voeren.

 

Shitsuke (Systematiseren)

Voorzie een opleiding voor de hele onderneming waarin de eerste stappen worden geoefend om een gedisciplineerde omgeving te stimuleren


 

5S implementeren op de werkplek is niet eenvoudig en vereist een sterk leiderschap om medewerkers en processen op dezelfde lijn te krijgen als de doelstellingen: een schone fabriek, efficiënte productieprocessen, hoogwaardige goederen en als kers op de taart: tevreden klanten!

 

Om deze doelstellingen te bereiken, dient u de verstorende gewoonten en omgevingsfactoren te identificeren en te elimineren, anders verhinderen die dat de 5S-methode de doeltreffendheid van uw organisatie ten volle maximaliseert. Bepaalde hindernissen zullen voor de hand liggen, zoals checklists voor apparatuur die niet correct werden ingevuld, en andere dan weer niet - zoals stof. Dit verwacht u niet, maar het kan zich ophopen in de onderdelen van uw productiemachines en zich neerzetten in uw magazijnen, waardoor de prestaties van uw apparatuur en de kwaliteit van uw eindproduct worden beïnvloed.

 

5S als managementstijl

 

De leidende filosofie van een bedrijf is gebaseerd op de principes van winst en productiviteit. Om groei te verwezenlijken, moeten bedrijfsleiders voortdurend alle factoren die een negatieve weerslag op de prestaties van hun organisatie hebben, herzien en optimaliseren. Uiteindelijk kunnen de kosten enkel laag en de marges hoog worden gehouden, als alle productieproblemen zijn opgelost en de processen vlot verlopen.

 

Tijdens de meeste productieprocessen krijgen we te maken met zwevende deeltjes die zich ergens moeten neerzetten, meestal op uw goederen die vervolgens in een magazijn worden opgeslagen waar ze nog meer stof verzamelen. Als het tijd is om te leveren, kunt u het transport vertragen en de lading snel reinigen, of deze verzenden zoals ze is. Hoe spectaculair uw producten ook zijn, geen enkele klant zal het u vergeven als ze vuil - of te laat - aankomen. Vuile of laattijdige goederen leveren aan klanten is in meer dan één opzicht slecht voor uw business: u zult waarschijnlijk niet alleen een klant verliezen, maar bovendien zal uw reputatie eronder lijden als het bekend raakt.

 
 

Stof = uitdaging


Veel stof kan ook apparatuur zoals sorteermachines en barcode-scanners verstoren, met onverwachte uitvaltijden tot gevolg. Hierdoor bestaat de kans dat de productie moet stilgelegd worden door een onverwacht onderhoud van de machines, met als gevolg nog meer vertragingen bij de levering, hogere kosten en ontevreden klanten.

 

Bovendien houdt niemand ervan om te werken in een ongezonde of vuile omgeving. Hoge concentraties van zwevende deeltjes in uw productiebedrijf of fabriek kan ook een negatieve invloed hebben op het personeelsverloop. In het ergste geval kan uw personeel gedemotiveerd raken door dergelijke arbeidsomstandigheden. En wat is er naast een goede neus voor zaken belangrijker dan een goed presterend team om u te steunen? Iedereen weet het: goed personeel verliezen is duur en permanente wervings- en opleidingskosten kunnen een negatieve weerslag hebben op de nettowinst van uw onderneming.

 

De 5S-filosofie zorgt voor een mentaliteitswijziging die resulteert in een schonere, gezondere en veiligere werkplek - die op haar beurt dan weer de productiviteit en de prestaties verhoogt. Gelukkig bestaan er oplossingen om dat stof aan te pakken en de 5S-methode succesvol in uw bedrijfscultuur en werkwijzen te implementeren. Zo wordt de groei van uw bedrijf ondersteund en krijgt u een stevig rendement op de investering.

 

Schone lucht, schone fabriek

 

Voor optimale resultaten combineert u de 5S-methode het beste met andere oplossingen of diensten die dezelfde lean & clean-doelstellingen nastreven. Zehnder Clean Air Solutions is zo’n oplossing. Het luchtzuiveringssysteem filtert de zwevende deeltjes uit de lucht voordat ze de kans hebben zich te neer te zetten op machines en producten. Een lager stofgehalte in de lucht betekent minder schoonmaakkosten, beter en langer werkende apparatuur en producten die tijdig (of zelfs vroegtijdig!) en in goede staat bij uw klantenaankomen. U zult zelfs bestellingen sneller kunnen verwerken, want uw goederen hoeven amper of niet meer gereinigd worden voor ze naar de klant vertrekken.

 

Door een luchtzuiveringssysteem in uw fabriek of magazijn te installeren, kunt u het stofvolume tot 90% verminderen. Deze toepassing staat op één lijn met de 5S-methode. Dit wijst op een fabrikant met respect voor de klant die trots is op zijn product, allebei goed voor de business.

 

Share