06.03.2017 Auteur: Zehnder Clean Air Solutions

Verleng de levensduur van installaties en boost uw productiviteit

Hoe langer de levensduur van uw installaties, hoe groter de bedrijfswinst. Machines die te kampen krijgen met mechanische problemen, kunnen ernstige hinder veroorzaken bij interne en logistieke processen, wat dan weer erg nadelig kan zijn voor uw winst en productiviteit. Onverwachte reparaties, onderhoudswerkzaamheden en vervangingen van machines en uitrusting brengen extra kosten met zich mee en kunnen uw budgetbeheer in gevaar brengen. 

 

Daarom begrijpen we dat u het onderste uit de kan uit uw bestaande installaties wilt halen en deze zolang mogelijk wilt blijven gebruiken. Hier volgen zes slimme manieren om de levensduur van uw installaties te verlengen.

 

Train uw personeel

 

Het Manufacturing Transformation Blog zegt dat bedieningsfouten ernstige problemen kunnen veroorzaken in de productielijn. Wanneer een medewerker  teveel kracht uitoefent op een component of de installaties verkeerd gebruikt, dan kunnen de machines uitvallen en soms zelfs leiden tot onherstelbare gevolgen.

De enige manier om dergelijke voorvallen te vermijden is door te zorgen dat al uw medewerkers op alle vlakken goed getraind zijn en duidelijke instructies krijgen. Daarnaast is het belangrijk dat regelmatig opfristrainingen worden aangeboden, zodat iedereen up-to-date blijft en vertrouwd blijft met alle relevante bedrijfsmiddelen.

 

Vraag het personeel om input

 

Uw personeel kent de installaties waarschijnlijk beter dan uzelf. Zij werken er immers dag in dag uit mee. Maak nuttig gebruik van hun kennis en vraag hen om u te informeren over veranderingen of problemen die u anders wellicht ontgaan. Vraag om ideeën die de prestaties van de installaties kunnen optimaliseren zonder het productievolume negatief te beïnvloeden.

 

Verricht periodiek onderhoud

 

Machines die dagelijks worden gebruikt, hebben regelmatig onderhoud nodig, anders vallen zij beslist een keer uit met alle gevolgen van dien voor uw output.

Wacht niet tot er iets fout gaat en zorg ervoor dat uw bedrijf een solide planning voor het preventieve onderhoud implementeert. Zo worden potentiële defecten en problemen ontdekt en opgelost, voor het acute problemen worden die de productie onverwachts stillegt en ervoor zorgt dat de productietargets niet worden gehaald.

Periodieke onderhoudsbeurten kunnen zodanig worden ingepland dat uw productie niet volledig hoeft te stoppen, wat wel gebeurt als uw installaties onverwacht uitvallen.

 

Zorg voor een schone werkomgeving

 

Uw installaties hebben tal van afdichtingen en filters om ze schoon te houden en contaminatie te vermijden. Die moeten regelmatig worden gecontroleerd, gereinigd en vervangen om de installaties in topconditie te houden. Het is ook van groot belang dat u de productieomgeving schoonhoudt. Wanneer uw bedrijfsuitrusting in een vervuilde omgeving wordt opgeslagen of geïnstalleerd, dan heeft dit negatieve gevolgen voor de diverse componenten en onderdelen en uiteindelijk ook voor de levensduur. 

 

Zorg ervoor dat uw machines goed gesmeerd worden

 

Een goede smering van de bewegende delen van uw machines gaat slijtage tegen bij dagelijks gebruik en verlengt de levensduur van uw installaties. Zorg ervoor dat de juiste smeermiddelen worden gebruikt en reinig de machines en apparatuur regelmatig om te voorkomen dat er vetophopingen ontstaan.

 

Overweeg revisies

 

Het kost minder om uw bestaande installaties na te kijken en te hergebruiken dan om ze te vervangen. Een goede opknapbeurt is een zeer praktische oplossing die de betrouwbaarheid van uw machines een boost geeft en de levensduur ervan verlengt.

En dat is nog niet alles: Supply Chain Digest zegt dat de kosten voor een opknapbeurt vaak maar zo'n 60% bedragen van de kosten voor de aankoop van een volledig nieuwe machine. Dat is een aanzienlijke kostenbesparing voor uw bedrijf.

Niets gaat eeuwig mee, zelfs niet de meest onderhouden machine. Wanneer u uw installaties echter goed onderhoudt, kunt u ervoor zorgen dat die efficiënt blijven werken en een maximale levensduur bereiken. Eenvoudige onderhoudsmaatregelen voorkomen dat de productie onverwachts stilvalt, besparen u tijd en geld op lange termijn en verbeteren ook uw productiviteit en winst.

 

Graphics designed by Freepik

 

Share