22.09.2017 Auteur: Zehnder Clean Air Solutions

Zo verlaagt u de hoge stookkosten van uw bedrijf - onze tips

Een bedrijf wil in de eerste plaats zoveel mogelijk winst maken. Door eenvoudigweg de operationele kosten te drukken, zoals de stookkosten beperken, kunt u de winstmarges al flink verhogen.  

 

Torenhoge stookkosten

 

Een groot gebouw of een fabriek verwarmen kan een aanzienlijke kostenpost zijn die uw winst snel kan laten afnemen. . Volgens de Europese Commissie zijn verwarming en koeling verantwoordelijk voor 50% van het jaarlijkse energieverbruik in de EU. De logistieke sector slurpt een groot gedeelte van deze energieconsumptie op en betaalt daar de kosten voor. Daarom proberen veel bedrijven de energie te beperken die ze nodig hebben om hun installaties te verwarmen om zo geld uit te sparen.

De Europese Commissie wijst er ook op dat de renovatie van bestaande gebouwen - het moderniseren of zelfs ‘duurzaam maken’ van hun infrastructuur - het energieverbruik zou kunnen verlagen. Renoveren is echter een dure aangelegenheid en momenteel ondergaat minder dan 1% van de gebouwen zo'n opknapbeurt. De meeste bedrijven die de kosten van hun energieverbruik hebben geanalyseerd, willen hun verwarmingskosten wel verlagen, maar zijn niet bereid om hun waardevolle financiële middelen te besteden aan renovaties.

Maar wanhoop niet, er bestaat een oplossing.

 

Betere luchtcirculatie = betere warmteverdeling

 

Verwarming en luchtzuivering worden over het algemeen beschouwd als twee aparte onderdelen. In werkelijkheid kunnen zij elkaar beïnvloeden en naarmate uw lucht schoner is, zullen uw verwarmingskosten lager zijn.

Hoe? Door een luchtzuiveringssysteem zoals Zehnder Clean Air Solutions te installeren. De lucht in uw magazijn zal niet alleen schoner zijn, maar ook van het plafond naar de vloer circuleren. De warme lucht die door uw Zehnder-unit stroomt in het zuiveringsproces zal gelijkmatiger over uw magazijn verdeeld worden - en daardoor wordt ook de warmte beter verdeeld.

Bovendien beschikken de Zehnder-units over de EC-ventilatortechnologie die ongelooflijk energie-efficiënt is en uw energiekosten nog verder verlaagt. In de praktijk kunnen deze units de energie-efficiëntie van uw magazijn tot wel 30% verbeteren.

Uw stookkosten verlagen hoeft geen dure aangelegenheid te zijn. Het enige wat u nodig heeft is één van de luchtzuiveringssystemen van Zehnder in uw magazijn. U profiteert dan niet alleen van lagere stookkosten en hogere winsten - ook uw werkomgeving zal veel prettiger zijn. 

 

Bron van de afbeelding: Pictogram door Freepik van Flaticon is onder licentie van Creative Commons BY 3.0

Share