Nieuws
Een gezond klimaat voor elke ruimte
Zehnder biedt bijzondere oplossingen die er goed uitzien en de gezondheid ten goede komen.
Nieuws
Doe de check: Hoe gezond is uw binnenklimaat?

We denken allemaal doorlopend na over onze gezondheid.

Waarom dan ook niet over gezonde lucht?

Veel mensen letten heel goed op wat ze eten en hoeveel. Maar het zou verstandig zijn om ook op de kwaliteit van de ademlucht te letten. Per slot van rekening brengen we 90% van ons leven door in gesloten ruimtes. Is de lucht in de ruimte van slechte kwaliteit, dan kan dat ernstige gezondheidsproblemen zoals aandoeningen van de luchtwegen tot gevolg hebben. Gezonde binnenlucht is dus van groot belang voor onze gezondheid.

De producten en systemen van Zehnder kunnen gezonde lucht voorzien in onze woonruimten. Ze zorgen voor minder CO2 en minder schadelijke stoffen zoals stof, pollen en vluchtige organische verbindingen (VOC). Maar ook voor een optimale luchtvochtigheid, een ideale temperatuur en om geluidsoverlast door open ramen te verminderen.
 
Goede lucht laat ons beter slapen, zodat we ons goed uitgerust en dus vitaler voelen. We leven simpelweg gezonder. 

Een gezond klimaat voor elke ruimte

Gezondheidsvideo

Gezondheidsflyer

Design radiatoren van Zehnder:

Gezondheid verpakt in een aantrekkelijk design.

Verwarmde woonruimtes en badkamers worden zelden in verband gebracht met gezondheidsrisico's. Maar als radiatoren met een hoog convectie-aandeel gebruikt worden, dan leidt dit tot een hoge belasting door opgewerveld stof. Dit kan worden vermeden door gebruik te maken van de gezondheidstechnisch geteste design radiatoren van Zehnder – met hun hoge aandeel aan stralingswarmte wervelen zij aanzienlijk minder stof op.

Een verdere gezondheidsfactor is hun gladde oppervlak. Dit oppervlak biedt stof weinig houvast, zodat duidelijk minder stofdeeltjes kunnen versmeulen en ongezonde dampen kunnen vormen.

Uw voordeel: Zelfs tijdens het vervoer en de montage is de Zehnder Zmart gezond - want door zijn geringe gewicht worden de rug en gewrichten duidelijk minder belast.

Enquête op de ISH 2017

In maart was ook Zehnder op de ISH 2017 in Frankfurt, dé wereldwijd toonaangevende beurs voor gebouwtechniek. Talrijke bezoekers en klanten lieten zich informeren op onze stand - maar dit jaar had Zehnder zelf ook enkele vragen.

Comfortabele ventilatie van Zehnder:

Gezondheid ook voor thuis.

Veel mensen hebben last van allergieklachten en hechten ook binnen in huis waarde aan gezondere lucht. Met de comfortabele ventilatie van Zehnder laat de luchtkwaliteit zich duidelijk verbeteren. De combinatie van allergievriendelijke ventilatie-units, filters en luchtverdeling waarborgt een continue aanvoer van verse lucht en zorgt daarmee ook in privé-omgevingen voor een optimaal binnenklimaat. Het CO2-gehalte en de hoeveelheid stof, schadelijke stoffen en pollen in de binnenlucht worden duidelijk gereduceerd.

Dat verlicht ziekteverschijnselen bij klachten van de luchtwegen en helpt om andere gezondheidsrisico's te vermijden, zoals de vorming van schimmels en het binnendringen van schadelijke stoffen uit de buitenlucht.

Zehnder ventilatie-units met warmteterugwinning werken bovendien uiterst stil. Er ontstaat dus geen stress door extra geluid. 

Uw voordeel: De eenvoudige, snelle installatie en de speciale door Zehnder aangeboden inbedrijfstellingsservice. 

 

Ruimte voor een beter binnenklimaat: experts vertellen

Rick Bruins en Bart Cremers spreken over de invloed van een goed binnenklimaat op de gezondheid. 

Luchtzuiveringssystemen van Zehnder:

Schone lucht op de werkplek is ook gezond voor het bedrijf.

In bedrijven - vooral in de verwerkende industrie - wordt dagelijks stof gegenereerd. Stof verontreinigt de lucht en afhankelijk van de aard en de concentratie ervan kan het de gezondheid van de medewerkers duidelijk negatief beïnvloeden. Wat is er tegen deze dagelijkse risico's te doen?

Met de goed doordachte filtertechnologie van de geluidsarme luchtzuiveringssystemen van Zehnder wordt stof elektrostatisch gebonden. Op die manier worden grote hoeveelheden stof aan de lucht onttrokken – lang voordat zij met de medewerkers in aanraking komen. Er komen op die manier aanzienlijk minder stofdeeltjes in de luchtwegen, zodat allergieklachten en ziektes aan de luchtwegen duidelijk afnemen of vermeden worden.

 
Uw voordeel: Zehnder zorgt voor de individuele installatie van de luchtzuiveringssystemen, het onderhoud en de vervanging van de filters.

Neem contact met ons op