'We hebben voor de Meenthehof heel bewust gekozen voor Zehnder'

De bewoners zijn dolenthousiast over de energierekening

Project

THPM begeleidt corporaties en andere opdrachtgevers bij de opstart van nieuwbouwprojecten. Vanaf schetsontwerp tot en met de realisatie. Gerwin ten Hove: “De Meenthehof was een project van mijn vorige werkgever Omnia Wonen. Toen ik daar nog werkte, was ik er al bij betrokken en ik heb dit project afgemaakt via THPM.”

“Een WTW-installatie vergt regelmatig onderhoud. Daar wilden we de bewoners niet mee lastig vallen. Ook zou het tijd schelen als we met hen niet steeds opnieuw afspraken hoefden te maken om binnen te komen voor dit onderhoud. Dus is er voor gekozen om een onderhoudsmedewerker met een loper via de gang direct toegang te geven tot de technische ruimte van elke woning. Het werkt in de praktijk zoals bedacht. Het scheelt voor iedereen tijd, moeite en geld.”

Goede eerdere ervaringen met Zehnder

Het ventilatiesysteem met warmteterugwinning van Zehnder was niet nieuw voor Gerwin ten Hove: “Voordat ik bij Omnia Wonen werkte, was ik in dienst bij Heijmans Vastgoed in Amersfoort. Daar hebben wij destijds veel praktische ervaring opgedaan met de oplossingen van Zehnder. Daarom hebben we Zehnder ook voor De Meenthehof ingeschakeld om mee te denken, mee te kijken en de uitvoering van A tot Z te begeleiden. Inclusief het informeren van de bewoners. Zo haalde we met de expertise van Zehnder het uiterste uit deze oplossing in De Meenthehof.”

Lagere kosten, hoger comfort

“Zo is bewust gekozen voor een verdeeldoos voor de ventilatie, buizen die je niet kapot kunt trappen en niet instelbare ventielen die na een onbedoelde verwisseling na reiniging gewoon hun werk blijven doen. De bewoners zijn dolenthousiast over de energierekening. En het comfort? Ach, je hoort de mensen niet en dat is een goed teken. Bij deze oplossingen hoor je vaak alleen iets als er een probleem is”, aldus Gerwin ten Hove.

Geïnstalleerde producten

WHR 930

Zehnder WHR 930

Het warmteterugwinapparaat WHR 930 is ontwikkeld voor toepassing van 'balansventilatiesystemen' in woningen. In deze systemen wordt gebruikte lucht afgezogen in keuken, badkamer, toilet en eventuele andere ruimtes. Verse buitenlucht wordt toegevoerd in verblijfsgebieden zoals woon- en slaapkamers. Tussen de afgevoerde en toegevoerde lucht vindt warmteoverdracht plaats. Voor draadloze bediening van de unit is het type WHR 930 RF beschikbaar.

Naar Product
ZSX (wit)

Zehnder ZSX (wit)

Het ventilatieventiel is ontwikkeld voor de luchttoe- en luchtafvoer van ventilatiesystemen in de woningbouw. Het ventiel is strak van design, vervaardigd uit hoogwaardig materiaal en levert een geweldige prestatie. Dit zorgt voor 100% tochtvrij toevoer van frisse lucht.

Naar Product