'We hebben deze uitdagende oplossing goed voorbereid en uitgetekend aangeleverd gekregen'

We hebben eerder goede ervaringen opgedaan met de producten van Zehnder, in allerlei projecten, maar nog niet in deze combinatie”,

Project

De Van Dam Groep uit Rijssen, partner in technische installaties, behoort met ruim 320 medewerkers tot één van Nederlands grootste en meest toonaangevende installateurs. Gerben Schulenburg, projectleider: “Wij ondersteunen bedrijven, organisaties, woningcorporaties en particulieren bij de vervanging of het onderhoud van alle installaties binnen een woning zoals CV-ketels, airconditioning, ventilatie en zonnepanelen. Het project De Meenthehof in Steenwijk was een uitdaging voor ons.”

“Bijzonder bij dit project was dat de CV en WTW in één kleine ruimte dienden te worden samengebracht. Dit was mogelijk middels het CombiFlow systeem. Kortom, veel techniek in een kleine technische ruimte. Voordeel van die uitdaging was dat we vervolgens een kleinere schacht nodig hadden dan wanneer die beide systemen zouden scheiden.”

Prima voorbereiding

“We hebben deze oplossing voor De Meenthehof grondig voorbereid en uitgetekend aangeleverd gekregen. Van onze kant hebben we vervolgens de uitvoering goed gecoördineerd opgepakt. Het betrof voor ons een groot project, over meerdere jaren gefaseerd uitgevoerd. Na de oplevering van de eerste fase hebben we de nazorg meegekregen. Na oplevering van de tweede fase is het onderhoud ondergebracht bij ons zusterbedrijf. We hebben eerder goede ervaringen opgedaan met de producten van Zehnder, in allerlei projecten, maar nog niet in deze combinatie”, besluit Gerben Schulenburg.

Geïnstalleerde producten

WHR 930

Zehnder WHR 930

Het warmteterugwinapparaat WHR 930 is ontwikkeld voor toepassing van 'balansventilatiesystemen' in woningen. In deze systemen wordt gebruikte lucht afgezogen in keuken, badkamer, toilet en eventuele andere ruimtes. Verse buitenlucht wordt toegevoerd in verblijfsgebieden zoals woon- en slaapkamers. Tussen de afgevoerde en toegevoerde lucht vindt warmteoverdracht plaats. Voor draadloze bediening van de unit is het type WHR 930 RF beschikbaar.

Naar Product
ZSX (wit)

Zehnder ZSX (wit)

Het ventilatieventiel is ontwikkeld voor de luchttoe- en luchtafvoer van ventilatiesystemen in de woningbouw. Het ventiel is strak van design, vervaardigd uit hoogwaardig materiaal en levert een geweldige prestatie. Dit zorgt voor 100% tochtvrij toevoer van frisse lucht.

Naar Product