"De Zehnder Charlestonbank radiatoren bieden ook in de publieke ruimte verwarming én zitgemak voor de gasten"

“Zehnder bewijst hiermee ook prima oplossingen voor de publieke ruimte te hebben”

Project

Eind 2014 opende de nieuwe Cinema Gouda haar deuren, eigendom van de stichting die onder andere ook de Goudse Schouwburg runt. Bijzonder is de visueel én verwarmingstechnisch opvallende toepassing in de foyer van 28 Zehnder Charlestonbank radiatoren. Comfortabel in zowel verwarming als zitgemak voor de gasten. Ad Dekker, adviseur ADEK Installatie Advies Moordrecht: “Zehnder bewijst hiermee ook prima oplossingen voor de publieke ruimte te bieden.”

ADEK Installatie Advies BV is een onafhankelijk ontwerp- en adviesbureau op het gebied van installatietechniek. Van ontwerp tot en met de oplevering en nazorg is ADEK betrokken bij het realiseren van de meest uiteenlopende projecten. Ad Dekker: “Wij focussen vooral op de zeer specialistische installaties. In dit project waren wij adviseur en hebben wij het installatietechnische ontwerp gemaakt. Eveneens traden wij op als bouwbegeleider. In de voorontwerpfase hebben we overleg gevoerd met de architect over de meest geschikte verwarming. Wij kennen Zehnder vrij goed en wij waren bekend met de Zehnder Charlestonbank radiatoren. Ook de architect was enthousiast over de toepassing ervan. Daarom zijn deze opvallende oplossingen voor de publieke ruimte in deze bioscoop in het ontwerp opgenomen. Uitgevoerd conform alle vereiste specificaties van onze hand en concreet toegepast door de installateur.”

Comfortabele compensatie van koudeval

Het overgrote deel van deze 28 banken staat in de foyer van de bioscoop opgesteld. Zij verwarmen en dienen tegelijkertijd als uitnodigende zitbank. Ad Dekker: “Deze foyer heeft een grote glazen buitenwand. Als het publiek daar wacht of in de pauze iets nuttigt, dan is een comfortabele verwarming cruciaal om de koudeval vanuit de grote glazen wand te compenseren. Dat kan ideaal met de Zehnder Charlestonbank radiatoren. Hiermee heeft Zehnder in feite het beste van twee werelden gecombineerd: warmte en zitcomfort. Deze Charlestonbank radiatoren zijn met een fraaie houten afwerking aan de bovenkant ook echt uitgevoerd als zitbank en als zodanig herkenbaar voor het uitgaanspubliek. We zien nu in de praktijk dat er ook concreet gebruik van wordt gemaakt.”

Vele voordelen

De Zehnder Charleston bankradiator biedt de perfecte combinatie van zitbank en radiator. De zitbank kan door de klant worden uitgekozen. De radiator is leverbaar in bijna alle kleuren en oppervlakken van de Zehnder kleurenkaart. Klassiek, elegant design dat in elke omgeving geïntegreerd kan worden. Voorzien van een reinigingsborstel met schapenvacht van Zehnder voor eenvoudige reiniging. Ad Dekker: “Het grote stralingsaandeel zorgt voor een hoog comfort. De stevige zitplaatsen zijn ideaal voor openbare gebouwen en de radiator banken voldoen aan de wettelijke veiligheidsvoorschriften.”

Maatwerk

Ad Dekker: “We hebben berekeningen gemaakt voor de vereiste capaciteit en vervolgens zijn de Charlestonbank radiatoren door Zehnder op bestelling gemaakt, speciaal voor dit project. Dus ook in de specifieke kleur die de architect voor ogen had. Het is niet een handelsartikel dat in een magazijn al ligt te wachten. Ook heeft de installateur tijdens de bestelling aan Zehnder heel goed kunnen aangeven waar hij exact de aansluitingen wilde hebben. Er was geen aanpassing nodig op de CV-installatie zelf, het kon er direct op worden aangesloten. De foyer is onderdeel van een groter complex waarvoor een luchtbehandelinginstallatie in werking is voor zowel koelen als verwarmen, in combinatie met de Charlestonbank radiatoren. Samen dekt dit de totale warmtebehoefte en wordt er gezorgd voor voldoende verse en gekoelde lucht in de zomer.”

Vandaalbestendig

Ad Dekker: “Ik durf te stellen dat de mooiste en meest functionele oplossingen voor radiatoren tegenwoordig van Zehnder komen. Technisch en qua bouw zijn ook deze Charlestonbank radiatoren heel degelijk en tegelijkertijd zijn ze zeer mooi om te zien en uitnodigend om op te gaan zitten. Ook is nagedacht over een stevige montage omdat veel publiek in een bioscoop vaak jeugdig is. We hebben daarom veel aandacht besteed aan vandalismebestendigheid. Naast het aansluiten van de radiatoren met leidingen uit de vloer zijn de radiatoren gemonteerd op stevige consoles die onwrikbaar op de ruwe betonvloer zijn gemonteerd. Daarna is de afwerkvloer aangebracht. Hiermee is de montage op de vloer dusdanig uitgevoerd dat toepassing van deze radiatoren voor de publieke ruimte zeer geschikt is.”

Geïnstalleerde producten

Charleston Bench

Zehnder Charleston Bench

Zehnder Charleston Bench laat zien dat een radiator ook als zitplaats kan worden gebruikt. Of als opbergplek. In privé- en openbare ruimten. Omdat elke plaats en elke toepassing anders is, zijn de combinatiemogelijkheden van bank, opbergplek en radiator gevarieerd en veelzijdig. De zitbank kan ter plekke worden gekozen. Welke legplank of bankuitvoering de beste is, kan de klant zelf bepalen. Leverbaar in bijna alle kleuren en oppervlakken van de Zehnder kleurenkaart.

Naar Product