Realiseer meer tevreden bewoners en lagere kosten door minder klachten

Installateur

Hoe bereik je door een betere ventilatie meer comfort voor de bewoners? Met minder klachten bij WonenBreburg? Én een langere levensduur voor de woningen? Dit was de uitdaging voor Ludo van der Borgh van ComfortServices Onderhoud bv.

Project

“Wij kregen de opdracht om twee flatgebouwen van WonenBreburg in Tilburg te voorzien van een nieuw ventilatiesysteem. Deze twee flatgebouwen telden ieder 102 galerijwoningen. Gekozen is voor drukgeregelde dakventilatoren. Het project betrof een uitgebreide renovatie met extra aandacht voor de energetische component. De uitdaging was om een nieuw ventilatiesysteem te installeren dat de bewoners voldoende comfort bleef bieden. Ook kregen we de opdracht om hiermee het aantal klachten bij WonenBreburg te verminderen. Eveneens was een kostendaling wenselijk. Tot slot lag er de uitdaging om de levensduur van de woningen te verlengen door een betere ventilatie.”

Onze Oplossing

“De oude situatie van natuurlijke ventilatie is omgebouwd naar centrale mechanische ventilatie. Deze wordt aangestuurd vanuit drukgeregelde Zehnder MX ZMV dakventilatoren. Tijdens het project is besloten om de oude bouwkundige schachten niet te slopen. Gekozen is voor hergebruik op basis van ons advies en dat van Zehnder. Een beslissing met een goed gevolg. De MX ZMV dakventilatoren van Zehnder bleken eenvoudig aansluitbaar op de bestaande schachten. Dit kon via een aluminium dakkap met aansluitpunten voor de nieuwe ventilator. De drukgeregelde ventilatoren passen zich automatisch aan als bewoners het ventilatiesysteem individueel beïnvloeden. Andere bewoners die van dezelfde verticale schacht gebruikmaken, hebben hier geen last van. Bij een niet drukgeregeld systeem bestaat dit voordeel niet. Ook is er een voorziening gemaakt waarop bewoners achteraf eventueel een motorloze wasemkap kunnen aansluiten."

Onze toegevoegde waarde

“In de MX ZMV dakventilator is een aantal zeer geavanceerde technieken samengebracht. De toepassing van gelijkstroommotoren in combinatie met speciaal ontwikkelde elektronica biedt een ongekend scala aan regelmogelijkheden. Naast uiteraard een forse besparing op energieverbruik. Bewoners kunnen op dit nieuwe systeem relatief weinig invloed uitoefenen. Hiermee bespaart WonenBreburg op kosten voor ontregeling en dus klachten. Daarom is er niet alleen meer gerief voor de bewoners. Ook krijgt WonenBreburg direct minder werk aan meldingen over niet goed geventileerde woningen."

De volgende producten zijn geïnstalleerd:

MX ZMV

Zehnder MX ZMV

In de MX dakventilator zijn een aantal zeer geavanceerde technieken samengebracht. Door toepassing van gelijkstroommotoren in combinatie met speciaal ontwikkelde elektronica is naast een forse besparing op energieverbruik een ongekend scala aan regelmogelijkheden gerealiseerd. Luchtverplaatsing tot 5.000m3/h. Aansluitspanning 1 fase 230V. De MX ventilatoren met als toevoeging 'D' zijn geschikt voor aansluiting op een 3 fasen 400V, 50Hz voeding.

Naar Product