'We hebben een prima adviesronde gehad met Zehnder'

'Bijzonder is dat dit één van de eerste projecten in Nederland is waar de Zehnder Stana, Lateo en Zeno convectoren zijn toegepast.'

Project

Aan de Coetsstraat te Zwolle vond een bijzonder renovatieproject plaats. Een oude moskee in de binnenstad van Zwolle is volledig gestript, van binnen en buiten. Vervolgens zijn hier appartementen in gebouwd voor jongeren die onder begeleiding wonen. Bijzonder is dat dit één van de eerste projecten in Nederland is waar de Zehnder Stana, Lateo en Zeno convectoren zijn toegepast, 48 in totaal. Jacques Schreuder, directeur Schreuder BV: “De bewoners zijn supertevreden.”

De Energiewacht heeft dit project aangenomen van een vastgoedpartij uit Zwolle. Op haar beurt schakelde de Energiewacht Schreuder BV in voor de feitelijke installatie in de appartementen van de Zehnder convectoren. Jacques Schreuder: “Wij zijn nu al 117 jaar actief in de installatiemarkt. Samen met de genoemde partners hebben we er een mooi project van gemaakt, ook dankzij de constructieve inbreng van Zehnder. We hebben inhoudelijk een prima adviesronde gehad met Zehnder. Elke ruimte in dit complex is anders, dus vooraf is samen met Zehnder elke ruimte ingemeten om er precies de juiste convector met de passende capaciteit te kunnen plaatsen. Het ging hier dus daadwerkelijk om maatwerk.”

Speciale inbreng Zehnder

Zehnder nam in dit project het initiatief om haar convectoren in deze appartementen te laten installeren. Jacques Schreuder: “Deze convectoren zijn esthetisch beduidend mooier dan wat er tegenwoordig standaard in appartementen wordt geïnstalleerd.” Overigens had Schreuder BV al vaker met Zehnder samengewerkt, tijdens een ventilatieproject en een duurzaamheidsproject: “We hadden al goede ervaringen met Zehnder opgedaan”, aldus Jacques Schreuder.

Meervoudige toepassing

Jacques Schreuder: “Toegepast zijn de Zehnder Stana en Zehnder Lateo convectoren. Dit zijn esthetisch fraai omkaste convectoren in de verblijfsruimten met voldoende capaciteit om deze ruimten adequaat te verwarmen. Robuuste convectoren met een uitstekende EPC- winst en hoge warmteafgifte. Kortom, een oplossing voor alle situaties.” De Zehnder Stana en Lateo zijn razendsnel te monteren. Doordat de convectoren voorgemonteerd worden aangeleverd zijn deze op de bouwplaats plug-and-play te installeren. Hierdoor bespaart men 15% op de montagetijd.

Voor de badkamer: de Zehnder Zeno

Speciaal in de badkamer is de Zehnder Zeno toegepast. Ontworpen om deze sanitaire ruimte te verwarmen, maar als spijlenradiator ook geschikt om er handdoeken overheen te laten drogen. Het gaat om 48 convectoren in totaal in dit project. Deze zijn moeiteloos aangesloten op de CV-installatie, een traditionele 90/70 verwarming waarvan elk appartement er één heeft”, besluit Jacques Schreuder.

Geïnstalleerde producten

Stana

Zehnder Stana

Op de vloer voor het raam of in een nis. Dankzij Zehnder Stana kan verwarmde lucht zich optimaal in de ruimte verspreiden. Door de dichte voet van de convector worden de aansluitingen elegant verborgen. Door het ingetogen design en de grote verscheidenheid aan modellen past Zehnder Stana perfect in elke ruimte. Leverbaar in bijna alle kleuren en oppervlakken van de Zehnder kleurenkaart.

Naar Product
Lateo

Zehnder Lateo

Door de compacte constructie is Zehnder Lateo veelzijdig bruikbaar. Bijvoorbeeld onder ramen, in nissen of aan de muur. Het ingetogen design pas in elke omgeving. De convector is uniek door de eenvoudige montage en een plaatsbesparend vermogen. Leverbaar in bijna alle kleuren en oppervlakken van de Zehnder kleurenkaart.

Naar Product
Zeno

Zehnder Zeno

Tijdloos design, een klasse op zich. Zehnder Zeno voldoet aan alle vereisten die aan vorm en functie worden gesteld. Door de horizontaal opgestelde ronde buizen en de verticaal lopende collectoren met vierkant profiel. Leverbaar in wit.

Naar Product