Jurjen Potkamp is opzichter technische installaties bij Woningstichting GoedeStede in Almere. Hij zocht en vond in de ComfoFan S een energetisch zeer zuinige MV box, makkelijk te bereiken voor onderhoud en met voor de bewoners ook nog eens een ongekend laag geluidsniveau.

Woningcorporatie

Het doel van Woningstichting GoedeStede was helder: een nog beter binnenklimaat voor de bewoners en tegelijkertijd energetische besparingen.

Project

171 appartementen aan de Cinemadreef te Almere zijn in 2013 gerenoveerd. Deze woningen behoren toe aan Woningstichting GoedeStede: "De woningen zijn circa 20 jaar oud en ondergingen binnenshuis een renovatie. Naast de vervanging van bijvoorbeeld sanitair en keuken, vernieuwden we ook de bestaande mechanische ventilatiebox. Het doel was helder: een nog beter binnenklimaat voor de bewoners en tegelijkertijd energetische besparingen. Wel lag er een behoorlijke uitdaging. Bij de voorinspectie bleek dat we met een specifieke opstelling te maken hadden. De technische ruimte in de appartementen is vrij beperkt. De bestaande ophanging van de oude MV box was gesitueerd in een leidingkoker, bereikbaar via een serviceluik. De uitdaging met het bouwteam was daarin een energiezuinige MV box terug te plaatsen. Passend binnen die beperkte ruimte en arbotechnisch toch goed bereikbaar voor toekomstig tweejaarlijks schoonmaakonderhoud. Daarvoor kwamen we al snel uit op de ComfoFan S van Zehnder."

Onze Oplossing

"Voor Woningstichting GoedeStede is het wenselijk om na 20 jaar een nieuw en goed werkend systeem voor MV ventilatie te kunnen toepassen. Met de garantie van een storingsvrije en energetisch aantrekkelijke werking. De ComfoFan S, geïnstalleerd door Breman Lelystad, gebruikt aantoonbaar minder energie. Kijk je specifiek naar het wooncomfort, dan steekt de ComfoFan S er met kop en schouders bovenuit, omdat hij zeer geluidsarm is. Het is aantoonbaar de stilste en meest energiezuinige woonhuisventilator in zijn soort." Deze ultieme prestaties komen voort uit een aantal wijzigingen die door Zehnder zijn doorgevoerd. Eén van de belangrijkste wijzigingen is een nieuwe motorvleugelcombinatie. De ComfoFan S biedt de hoogste EPC-reductie in de markt, is één-op-één te vervangen en desgewenst uit te breiden met verschillende sensoren en bedieningen. De capaciteit is maximaal een royale 350 m3/h.

Onze toegevoegde waarde

"We zijn vooraf heel goed geadviseerd door Zehnder en da advies hebben we meegenomen in een proefopstelling in één van de 171 woningen. Vanuit de bouwdirectie is die goedgekeurd en in een later stadium concreet in uitvoering genomen. Het voordeel als je vanuit je ontwerp eerst een proefopstelling maakt, is dat je met de juiste voorwaarden en uitvoeringsnormen het daadwerkelijke renovatietraject in gaat. Die zekerheid vooraf is ook prettig voor de bouwkundige aannemer."

De volgende producten zijn geïnstalleerd:

ComfoFan S

Zehnder ComfoFan S

Met gepaste trots informeren wij u dat de ComfoFan S de stilste en meest energiezuinige woonhuisventilator in zijn soort is. Met recht een 100% stille kracht!
Deze ultieme prestaties komen voort uit een aantal wijzigingen. Eén van de belangrijkste wijzigingen is een nieuwe motorvleugelcombinatie. Om aan te geven dat de ComfoFan S hiermee een betrouwbare stille kracht in elke woning is, geldt een garantietermijn van maar liefst 7 jaar op deze unit.
Eén van de voorgangers vervangen voor de ComfoFan S? Geen enkel probleem. Alle woonhuisventilatoren uit de CML en CMF serie zijn één-op-één te vervangen doordat de luchtaansluitingen op deze plaats zitten.
Ook wat betreft bedieningen en sensoren maken wij het u gemakkelijk. De ComfoFan S is in meerdere uitvoeringen te verkrijgen. Zowel met perilex als randaarde steker, met ingebouwde radiografische ontvanger of juist zonder. Geschikt voor CO2 of (nog) niet. De uitvoeringen zijn achteraf eenvoudig aan te passen.

Naar Product