Seminars

ReFresh! U bent professional en u wilt altijd meer weten, u bent continu op zoek naar een frisse kijk op relevante ontwikkelingen binnen uw vakgebied. Met de Zehnder Academy bieden we u het hele jaar door tal van mogelijkheden om uw vakkennis en vaardigheden op peil te houden. 

Tijdens de Zehnder seminars worden diverse thema's, trends en ontwikkelingen in ventilatie uitgelicht door inspirerende (gast)prekers. 

De seminars omvatten in de meeste gevallen een dagdeel en worden op verschillende locaties in het land georganiseerd.

Welke trends zijn er in het realiseren van een NOM woning?

De transitie naar een samenleving zonder fossiele brandstoffen krijgt steeds meer vorm en het behalen van Nul-op-de-meter is technisch geen uitdaging meer. Samen zijn we goed op weg, maar toch zijn we nog een eind verwijderd van de doelstellingen die behaald moeten worden. Welke innovaties en ontwikkelingen op het gebied van balansventilatie, warmtepomp techniek en monitoring hieraan bijdragen, wordt u allemaal duidelijk tijdens het seminar.

Theorie én de praktijk

Aan de hand van praktische voorbeelden, geslaagde concepten en toekomstige ontwikkelingen nemen de experts van Zehnder, ABB en Alklima u mee naar een all-electric wereld. Welke aandachtspunten zijn nodig om de doelstellingen te halen en wat kan data uit een woning bijdragen aan de verduurzaming van de gebouwde omgeving?

De sprekers

Jerome Corba- Zehnder Group Nederland
Jerôme Corba is Adviseur Binnenklimaat bij Zehnder Group Nederland.  In deze functie heeft hij zich gespecialiseerd in duurzame woningbouw, hierbij valt te denken aan Passiefhuizen of duurzamer. Met zijn HIT-W achtergrond geeft Jerôme vakkundig advies op ventilatie, verwarming, tapwater en vrije koeling. Hierbij is energiezuinigheid vanzelfsprekend. De focus ligt daarnaast vooral op een comfortabel en gezond binnenklimaat gericht op de eindgebruiker.

Ron van de Beek- ABB
Ron van de Beek (1971) studeerde technische bedrijfskunde aan de HTS.  Na een korte loopbaan bij de Koninklijke Marine begon hij als technisch specialist bij elektrotechnisch groothandel Technische Unie, en is daarna accountmanager geweest bij Rexel. Vanaf 2002 is hij werkzaam bij ABB, eerst als sales-engineer  later als accountmanager voor de grotere klanten van ABB.  Momenteel ontwikkeld hij als Business Development specialist concepten voor installatie techniek. In deze rol is hij vanuit ABB betrokken bij ontwikkelingen voor smarthome concepten zoals de NOM woningen.

Martijn van Leerdam & Rudy Grevers - Alklima
Martijn van Leerdam werkt sinds 2001 bij Alklima bv, Rudy Grevers sinds 2011. Alklima is exclusief leverancier van Mitsubishi Electric klimaatsystemen in Nederland. Beide heren hebben een passie voor techniek en duurzaamheid. Ze adviseren klimaatconcepten voor kantoren, gezondheidszorg, hotels, retail en woningbouw. Met hun ruime ervaring in installatieadvies en installatietechniek spelen ze als adviseur van opdrachtgevers, eindgebruikers, adviseurs en installateurs een centrale rol in het realiseren van een duurzaam All Electric installatieconcept in combinatie met een optimaal binnenklimaat.

Data en locaties

22 september 2017      ICDUBO, Rotterdam

Agenda

09.00 uur     Ontvangst met koffie en thee
09.30 uur     Welkomstwoord
09.40 uur     Eerste deel van de lezing
10.40 uur     Pauze
11.00 uur     Tweede deel van de lezing
11.30 uur     Rondleiding
12.15 uur     Afsluiting en lunch
13:00 uur     Einde programma

Na afloop van het seminar weet u:

  • Wat de ontwikkelingen van warmtepomp technieken inhouden voor u;
  • Hoe een garantie afgegeven kan worden omtrent elektraverbruik en prestaties van een warmtepomp zodat Nul-op-de-meter kan worden gegarandeerd;
  • Welke conceptmatige oplossingen bijdragen aan verlaging van faalkosten in het bouwproces;
  • Welke ontwikkelingen er zijn om fysieke hardware componenten in de woning te verbinden met de digitale wereld;
  • Wat data uit de woning kan bijdragen aan de verduurzaming van de gebouwde omgeving;
  • Hoe een ventilatiesysteem met warmte terugwinning kan bijdragen aan een comfortabel binnenklimaat;
  • Wat een ventilatiesysteem met WTW kan betekenen om te voldoen aan BENG, NOM en EPV eisen;
  • Welke energie concepten mogelijk zijn om de doelstelling om verduurzaming van de woningbouw te realiseren.

Schrijf u in middels onderstaand inschrijfformulier.

Deze vraag is om te testen of u een menselijke bezoeker bent en om geautomatiseerde spam te voorkomen.

Target Image
Vernieuwen