Doelen en uitdagingen

Sky-high kwaliteit voor de Galaxy Tower. Met Zehnders totaalconcept voor verwarmen en ventileren

Op het Jaarbeursplein verrijst de Galaxy Tower. Een toren van formaat met een parkeergarage, hotel en 317 appartementen. Hoe zorg je dat bewoners, óók op 92 meter, in een gezond binnenklimaat met verse buitenlucht wonen? Voor Homij maakte Zehnder een totaalconcept met de ComfoAir Q in de hoofdrol. Samen met sensoren en elektrische radiatoren zorgen ze samen voor een gezond én duurzaam binnenklimaat.

Project

Galaxy Tower Utrecht, 317 appartementen

Bouwperiode

2018 – heden

Architect

Tangram

Producten

ComfoAir Q, sensoren en elektrische radiatoren

Aannemer

Ballast Nedam

Installateur

Homij

BENG-proof concept

ComfoAir Q aan de top

ComfoAir Q is onze wtw-unit van de hoogste kwaliteit. Je ziet hem vaak toegepast in het hogere segment. En nu ook letterlijk op hoogte. De wens was een energiezuinig concept met uitstekende luchtkwaliteit en een laag geluidsniveau. Chiel Booijink van Zehnder: “Dan kom je al snel op de ComfoAir Q uit, die heeft dat allemaal. En een hoog rendement ook. Dat is gunstig voor de BENG. Door ook elektrische radiatoren in de badkamer toe te voegen, kun je daarnaast efficiënt verwarmen. Dat maakt het tot een heel energiezuinig totaalplaatje voor het binnenklimaat, voor elk van de 317 woningen.”

Hoge luchtkwaliteit

Techniek die past bij mensen

Dat de ComfoAir Q schone lucht garandeert, komt mede door de slimme CO2-sensoren. Die meten wanneer verse lucht nodig is. En dat regelt de wtw-unit helemaal zelf. Chiel: “Voor de Galaxy Tower moesten we goed kijken naar de beste sensoren op de beste plek. Hoe geavanceerd het product ook is, dat blijft maatwerk.”

Ook is Chiel te spreken over de adaptieve comforttechnologie van de ComfoAir Q: “De unit kan zich aanpassen aan het jaargetij. Zo zitten we in het voorjaar, mét jas, graag in het zonnetje. Maar in het najaar trekken we bij dezelfde temperatuur naar binnen. Zo zitten wij mensen nou eenmaal in elkaar. Het is een hele slimme unit.”

“Dat we zo’n bijzonder gebouw, tot in het bovenste puntje van gezonde binnenlucht kunnen voorzien... Daar ben ik wel trots op.”

Chiel Booijink, adviseur bij Zehnder

Minder onderhoud

Schone lucht, zonder omkijken

Nog een reden waarom de ComfoAir Q bij de Galaxy Tower is toegepast, is omdat de unit weinig onderhoud nodig heeft. Chiel: “Er gaat in de loop van tijd toch een hoop vervuilde buitenlucht doorheen. Veel wtw- units hebben elk jaar (of twee) een onderhoudsbeurt nodig. Bij de ComfoAir Q hoeft dat maar eens in de 4 jaar. Aan de voorkant is het een investering, maar uiteindelijk scheelt dat natuurlijk enorm in de exploitatiekosten.”

ComfoAir Q. Elke woning gezond.

Voor een luchtdebiet van 350, 450 of 600 m3/h.

Balansventilatie voor koele zomernachten

Met balansventilatie houd je de lucht in huis gezond, zonder dat je last hebt van tocht of grote temperatuurverschillen. Zo heeft de ComfoAir Q heeft een modulerende bypass. Deze combineert temperatuur- en vochtsensoren met een intelligent algoritme. Zo berekent hij hoeveel frisse lucht er binnen moet komen, zónder dat die lucht door de warmtewisselaar gaat. Dat brengt bijvoorbeeld extra koeling op een warme zomernacht.

Hoe het werkt

De Galaxy Tower is nu al een verschijning. Met het totaalconcept voor ventileren én verwarmen, is ook het binnenklimaat van 317 appartementen straks van de hoogste kwaliteit. Gezond, comfortabel, energiezuinig. En mild voor de exploitatiekosten, want ook dat is belangrijk.

De voordelen

  • Totaalconcept voor ventileren en verwarmen;
  • Energiezuinig concept, voldoet aan de BENG;
  • Gezonde lucht, ook op 92 meter hoogte;
  • Torenhoog comfort voor bewoners;
  • Stille werking van de unit;
  • Weinig onderhoud, dus minder exploitatiekosten.

Ontdek onze producten voor de Galaxy Tower:

Nog vragen? Stuur ons dan een bericht.

Algemeen-verzoek

Naar contactformulier

Ventilatieberekening aanvragen

Naar contactformulier

Verzoek om service en reserveonderdelen

Naar contactformulier
Nog vragen? Bel ons gerust.

Algemeen verzoek

+31 (0) 38 429 69 11

Ventilatieberekening aanvragen

+31 (0) 38 429 62 20

Verzoek om service en reserveonderdelen

Vrij nummer

+31 (0) 38 429 69 11
MyZehnder-portaal

Profiteer van voordelen op ons MyZehnder-portaal. Log in met uw bekende toegangsgegevens of registreer u voor de eerste keer.