De energietransitie: duurzaam bouwen, anders denken

Met de doelstelling om in 2050 ruim 7 miljoen woningen en 1 miljoen gebouwen goed te isoleren, duurzaam te verwarmen en te voorzien van (zelf opgewekte) schone energie, is de verduurzaming van de woningvoorraad in Nederland in een sneltreinvaart gekomen. Een behoorlijke uitdaging en een renovatie-opgave waar je u tegen zegt. En hoewel er veel uitdagingen zijn voor woningeigenaren, woningcorporaties en de gehele bouw- en installatiebranche, is de energietransitie, en daarmee deze verduurzamingsslag, tegelijkertijd met stip op nummer één gezet.

Jouw partner in duurzaam renoveren

Duurzaam (ver)bouwen: het is een must als we de doelstellingen uit het Klimaatakkoord willen behalen. De energietransitie waarin we ons bevinden vraagt om een integrale, allesomvattende aanpak waarin de bouw en renovatie van woningen een belangrijke rol spelen. Net als duurzame oplossingen voor ventileren en verwarmen. Want wat staat woningeigenaren en woningcorporaties te wachten nu gasprijzen onvoorspelbaar zijn en het verduurzamen van een woning gewenst óf zelfs noodzakelijk is? Kortom: de renovatiewensen, en daarmee ook de renovatievraagstukken, zijn groot. De antwoorden en oplossingen? Daar werken we samen aan. Want alleen samen zet je grotere stappen en samen gaan we voor een duurzaam, gezond en comfortabel binnenklimaat. 

Duurzaam renoveren? Zehnder helpt je op weg! 

Een duurzame combinatie: producten én kennis

De producten en totaaloplossingen van Zehnder creëren een gezond en comfortabel binnenklimaat. En het zijn de ventilatie- en verwarmingsoplossingen die, naast comfort en design, bijdragen aan het verduurzamen en renoveren van woningen. Zehnder biedt oplossingen voor iedere renovatievraag, ongeacht het type woning, het budget en de renovatiewensen. Zo is optimaal ventileren en verwarmen altijd gegarandeerd. Dat betekent niet alleen advies op maat, maar ook producten en oplossingen op maat. Ideaal voor woningeigenaren, woningcorporaties of voor jouw klant. 

Ontdek dé renovatie-oplossing volgens Zehnder

Delta Wonen x Zehnder

Voor woningcorporatie Delta Wonen betekent het bijvoorbeeld de renovatie van 28 grondgebonden eengezinswoningen, waar mechanische ventilatie met raamroosters en een cv-ketel worden vervangen door een hybride warmtepomp en een wtw-systeem. Naast de producten heeft Zehnder hier ook haar kennis kunnen leveren. Een duurzame combinatie. 

Renovatieproject(en)? Level up!

Elk renovatieproject kent zijn eigen uitdagingen en vraagt om een unieke aanpak als het gaat om verduurzamen. Zehnder helpt bij ieder renovatie-vraagstuk en is jouw kennispartner op het gebied van een gezond binnenklimaat. Opschakelen naar het volgende ventilatie- of verwarmingslevel waar mogelijk, maar dezelfde aandacht voor een upgrade binnen het bestaande level. Centraal staan gezondheid, comfort en energie-efficiency, maar ieder ‘level up’ komt met een hogere investering van tijd, geld en installatie-effort. Afhankelijk van de overige renovatie-wensen (isoleren, het plaatsen van zonnepanelen of het installeren van een warmtepomp) streeft Zehnder altijd naar de meest duurzame totaaloplossing.

Aan de slag met de juiste stappen

Level 0
Raamventilatie. Ventilatie vindt plaats via roosters in het raam. Dit betekent doorgaans dat de luchtkwaliteit onvoldoende is, het comfortniveau matig en de energiekosten hoog. Overige kosten? Allerminst. Er zijn geen aanschaf- of onderhoudskosten.
Level 1
Mechanische afvoerventilatie biedt een verbeterde luchtkwaliteit ten opzichte van raamventilatie. Toch blijven het comfortniveau matig en de energiekosten hoog. Overige kosten zijn laag. Het onderhoud is minimaal en de levensduur lang.
Level 2
Decentrale ventilatie. Het zorgt voor verse lucht in de kamer in huis waar ook de ventilatie-unit in de buitenmuur is geplaatst. De luchtkwaliteit is sterk verbeterd, het comfort is matig tot goed en de energiekosten zijn lager door gedeeltelijke balansventilatie.
Level 3
Dé renovatie-oplossing volgens Zehnder: Overflow Technology. Oftewel het vervangen van een mechanische ventilatiebox door een wtw-unit. Via nieuwe toevoerkanalen van de zolder naar de eerste verdieping stroomt de verse lucht via de overloop naar de begane grond. De voordelen: een lage energierekening, hoog comfortniveau en bewezen gezonde lucht in het hele huis, gelijk aan wtw-ventilatie.
Level 4
Verse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht afgevoerd door middel van een wtw-unit. Dat betekent een aangename binnentemperatuur, altijd voldoende frisse lucht in huis, een hoog comfortniveau en lage energierekening. Ten opzichte van Overflow ventilatie een hogere financiële investering, maar gezien de gezondheid-, comfort- en energievoordelen zeker een duurzame investering.
Level 5
Waar ventileren met een wtw-unit al gezondheid-, comfort- en energievoordelen biedt, win je nog een level door het toevoegen van klimaatmodules. Hierdoor is de combinatie van ventilatie, koeling en verwarming in één systeem mogelijk. In de praktijk betekent dat ook nog eens geen oververhitting en maximale energie-efficiëntie in alle seizoen door het toepassen van warmte- en koudeterugwinning.

Systeemoplossingen voor verschillende toepassingen

Partners in renovatie: wat kunnen voor elkaar betekenen?

In 2050 alle woningen en gebouwen aardgasvrij

De ambitie in Nederland is om in 2050 met alle woningen en alle gebouwen in Nederland volledig van het aardgas af te zijn. Dat is een behoorlijke opgave. Zehnder denkt hierin mee en komt met aardgasvrije oplossingen voor de lange termijn. Dus geen ‘spijt oplossingen’ waarbij over 5 of 10 jaar opnieuw aanpassingen nodig zijn aan de woning. 

Aan de slag? Kom in de lucht!
Zehnder Service & Kennis
Meer weten over gebruik of onderhoud? Ga dan naar Kennis & Service. Hier vind je documentatie en tutorials over jouw Zehnder product.
Vragen? Hulp nodig?
Wil je meer weten over Zehnder of heb je vragen over andere onderwerpen of producten van Zehnder, neem dan contact op via telefoon of mail. We geven graag antwoord op al je vragen.
Nog vragen? Stuur ons dan een bericht.

Algemeen-verzoek

Naar contactformulier

Ventilatieberekening aanvragen

Naar contactformulier

Verzoek om service en reserveonderdelen

Naar contactformulier
Nog vragen? Bel ons gerust.

Algemeen verzoek

+31 (0) 38 429 69 11

Ventilatieberekening aanvragen

+31 (0) 38 429 62 20

Verzoek om service en reserveonderdelen

Vrij nummer

0 900 555 19 37
MyZehnder-portaal

Profiteer van voordelen op ons MyZehnder-portaal. Log in met uw bekende toegangsgegevens of registreer u voor de eerste keer.