Doelen en uitdagingen

Van historisch pand naar modern kantoorgebouw

Dit gebouw aan de Kromme Nieuwegracht in Utrecht werd in ere hersteld. Momenteel wordt het historische pand verhuurd als kantoorgebouw. Bij het renoveren van een monument komen echter heel wat uitdagingen kijken: er zijn strenge regels over welke aanpassingen je wel en niet mag uitvoeren en welke elementen van het gebouw origineel moeten blijven. Daar moet je als aannemer en als installateur creatieve oplossingen op zien te vinden. Ook als het op de verwarming aankomt. Want in dat geval wil je natuurlijk radiatoren die zó flexibel en veelzijdig zijn, dat ze in álle ruimtes en situaties passen.

Project

Kromme Nieuwegracht, Utrecht

Bouwperiode

Begin 1500, gerenoveerd in 2020

Producten

70+ Zehnder Charleston radiatoren

Aannemer

Bouwbedrijf de Waal

Installateur

Boumans Installatietechniek bv

Comfortabele warmte mét uitstraling

Een historisch gebouw renoveren vraagt om een aanpak met aandacht voor de authentieke elementen. Ook bij het kiezen van de verwarming. "Het is een heel oud gebouw uit de jaren 1500, op een erge mooie locatie in de binnenstad van Utrecht. Daarin wil je natuurlijk radiatoren die er helemaal bij passen", vertelt Jurgen Zieltjens, werfvoorbereider en projectleider bij Boumans Installatietechniek. Een designradiator die nooit uit de mode gaat, maar net een klassieke schoonheid uitstraalt: dat is wat dit charmante pand nodig had. De tijdloze look van de Zehnder Charleston is hier het perfecte antwoord op. 

Ontdek de Zehnder Charleston radiator 

Oud en nieuw

"De opdrachtgever wilde radiatoren met een chique en retro uitstraling, die passen bij zo'n oud gebouw. De Charleston heeft een retro look die daar mooi bij aansluit. De radiatoren zijn nieuw, maar lijken tegelijkertijd ook alsof ze van vroeger zouden kunnen zijn", aldus Jurgen. En het resultaat mag er zijn: de radiatoren gaan perfect op in de ruimte en ademen dezelfde authentieke sfeer van het pand.

Maatwerk voor alle situaties

"Aangezien het gebouw een monument is mag je er weinig aan veranderen. Je mag niet door muren heen, mag er niet zomaar gaten maken of hout wegnemen. Daar hebben we ons dus aan moeten aanpassen. Met de Zehnder radiatoren is er veel mogelijk: we hebben Charleston radiatoren in heel wat verschillende afmetingen gebruikt", legt Jurgen uit. Zehnder Charleston is namelijk beschikbaar in talloze vormen. Afgeschuind, gebogen, in hoekvorm of zelfs als bankje of scheidingswand. Kortom, geschikt voor eender welke situatie en vollédig op maat. Tot in de details.

Charleston maatwerk radiatoren 

Ontdek ons product voor de Kromme Nieuwegracht:
Zehnder Charleston

De klassieker onder de kolomradiatoren. Een efficiënte allrounder, beschikbaar in een oneindig aantal uitvoeringen.

Aan de slag? Kom in de lucht!
Zehnder Service & Kennis
Meer weten over gebruik of onderhoud? Ga dan naar Kennis & Service. Hier vind je documentatie en tutorials over jouw Zehnder product.
Vragen? Hulp nodig?
Wil je meer weten over Zehnder of heb je vragen over andere onderwerpen of producten van Zehnder, neem dan contact op via telefoon of mail. We geven graag antwoord op al je vragen.
Nog vragen? Stuur ons dan een bericht.

Algemeen-verzoek

Naar contactformulier

Ventilatieberekening aanvragen

Naar contactformulier

Verzoek om service en reserveonderdelen

Naar contactformulier
Nog vragen? Bel ons gerust.

Algemeen verzoek

+31 (0) 38 429 69 11

Ventilatieberekening aanvragen

+31 (0) 38 429 62 20

Verzoek om service en reserveonderdelen

Vrij nummer

+31 (0) 38 429 69 11
MyZehnder-portaal

Profiteer van voordelen op ons MyZehnder-portaal. Log in met uw bekende toegangsgegevens of registreer u voor de eerste keer.