Ventilatie

Voor een optimaal binnenklimaat ga je voor een ventilatiesysteem van Zehnder. Onze ventilatie-oplossingen zorgen ervoor dat verse lucht continu wordt aangevoerd en gebruikte lucht uit de ruimten wordt afgevoerd. Op die manier is het binnenklimaat gezond en comfortabel én ook nog eens energie-efficiënt en klimaatvriendelijk. Zo heb je altijd het beste klimaat voor ventilatie. En dat geeft lucht.

Registreer je ventilatiesysteem met Zehnder Zeker

Met Zehnder Zeker ga je voor zekerheid. Registreer de Zehnder ComfoAir Q, E, Standard, WHR 918, WHR 920 of ComfoFan Silent ventilatie-unit en profiteer van de verschillende voordelen. Als installateur en gebruiker geniet je van de zekerheid van een goed werkende wtw-unit en blijft de ventilatie optimaal. Zo geniet je áltijd van een gezond en comfortabel binnenklimaat.

Ontdek Zehnder Zeker

Welk ventilatiesysteem moet je kiezen?

Ga je (ver)bouwen en weet je niet welk ventilatiesysteem je moet kiezen? Het is misschien iets waar je niet meteen aan denkt, maar het is wel een belangrijke keuze. We leggen je graag het verschil uit tussen mechanische ventilatie en balansventilatie, en in welk geval je best voor het één of het ander kiest.

Welk ventilatiesysteem kies ik?

Installed Comfo Clime, combined with Comfo Air Q, with drain and Comfo Pipe plus, basement room, laundry room, utility room,CA Q,

Time to switch met ClimateSwitch

Gezond koelen én verwarmen doe je met ClimateSwitch van Zehnder. Zo zorg je er met één ventilatiesysteem voor dat je koelte terugwint in de zomer en warmte terugwint in de winter. Dat betekent aangenaam en comfortabel in alle seizoenen. Met ClimateSwitch maak je de switch van warm naar koud automatisch en wordt ventileren écht een feestje.

Time to switch

Ventilatie-advies op maat

Met deze handige tool visualiseer jij jouw ventilatieproject met een ontwerpadvies van Zehnder. Aanvragen is heel gemakkelijk: je upload je vloerplan en projectinformatie in ComfoPlan Design en ontvangt binnen twee weken een gratis ontwerpadvies op maat. Met dit advies, inclusief legplan voor alle kanalen, heb jij vervolgens een stevige basis om als installateur of adviseur je klant te voorzien van een gezond binnenklimaat.

Ventilatie-advies met ComfoPlan Design

Goede ventilatie geeft lucht en draagt bij een gezond en comfortabel binnenklimaat. Lees hoe belangrijk zuivere lucht is voor je gezondheid. 

Gezonde binnenlucht bereik je door goed te ventileren. Daarom biedt Zehnder oplossingen voor een gezond en comfortabel binnenklimaat bij jou thuis.

Verschillende soorten ventilatie

Iedere woning is anders. Welk ventilatiesysteem geschikt is, hangt van veel factoren af en daardoor worden er elke keer weer andere eisen aan een ventilatiesysteem gesteld.

Lees meer

Het belang van goede ventilatie

Gezondheid en comfort zijn belangrijk als je prettig wilt wonen. Echter, worden woningen steeds beter geïsoleerd. Dit bespaart natuurlijk energie, maar vermindert ook de circulatie van de lucht in huis. Daarom is goede ventilatie belangrijk.

Lees meer​​​​​​​

Alles over filters (vervangen)

De originele Zehnder filters zorgen dat fijnstof, pollen, roetdeeltjes en zelfs bacteriën niet in je woning terechtkomen. Door de buitenlucht te filteren bij het binnenkomen in de ventilatie-unit, gaat deze langer mee. Kortom: goed voor jou en jouw ventilatiesysteem!

Lees meer

Veelgestelde vragen

Over ventilatie

Ventileren is het proces waarbij verse lucht van buiten naar binnen wordt aangevoerd en tegelijkertijd de gebruikte binnenlucht (met een hoger CO2-gehalte) naar buiten wordt afgevoerd. Goed ventileren draagt bij aan een gezond en comfortabel binnenklimaat en door ventilatie zorg je tevens voor minder hinderlijke en schadelijke stoffen in de woning.

Woningen zijn tegenwoordig zo goed geïsoleerd dat er geen verse lucht van buiten naar binnen kan stromen. Andersom kan de gebruikte lucht van binnen de ruimte ook niet uit. Goede ventilatie zorgt voor een gezond en comfortabel binnenklimaat en is erg belangrijk. Een goed geïsoleerde (nieuwbouw)woning wordt altijd voorzien van een ventilatiesysteem om te voorkomen dat hinderlijke en schadelijke stoffen en deeltjes in de woning blijven hangen. Hierdoor verkleint de kans op gezondheidsklachten en voel je je energieker.

Lees meer over een gezond binnenklimaat

Kwaliteit van lucht is lastig met het blote oog te zien, maar er zijn zeker signalen die wijzen op slechte ventilatie. Een muffe geur bijvoorbeeld, maar ook langdurig beslagen ruiten. Gezonde lucht heeft een relatieve luchtvochtigheid van 40% tot 60% en een aangename temperatuur. Daarnaast moet de lucht in huis continu worden ververst door goede ventilatie, waardoor er geen schadelijke deeltjes blijven hangen en er voldoende zuurstof aanwezig is.

Om te beginnen met het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis, zou je vaker een raam open kunnen zetten. Wil je echter continu verzekerd zijn van gezonde lucht in huis, investeer dan in een goed ventilatiesysteem. Het is de meest energiezuinige manier van ventileren, zeker als je dit met een balansventilatiesysteem met warmteterugwinning doet. Een andere optie is mechanische ventilatie.

Lees meer over warmteterugwinning

Lees meer over mechanische ventilatie

 

Ongezonde binnenlucht kan leiden tot gezondheidsklachten zoals hoofdpijn, vermoeidheid en last van allergieën. Goede ventilatie zorgt voor  een gezond en comfortabel binnenlucht. Dit heeft als effect dat je onder andere beter slaapt, je energieker voelt en productiever bent.

Door extra te ventileren tijdens het koken of douchen voorkom je dat de lucht in huis te vochtig wordt. Vochtige lucht is het ideale klimaat voor huisstofmijt en schimmels en daarmee schadelijk voor je woning én je gezondheid.

We zijn veel in huis: we werken, studeren, koken en slapen er immers. Deze activiteiten zorgen voor te veel vocht en een te hoog CO2-gehalte in huis. Bovendien kan een te hoge luchtvochtigheid resulteren in schimmels in huis en kan een te hoog CO2-gehalte kan ertoe leiden dat je slecht slaapt en je minder energiek voelt. Kortom: goed ventileren is belangrijk om te gaan voor dat gezonde en comfortabele binnenklimaat.

Aan de slag? Kom in de lucht!
Zehnder Service & Kennis
Meer weten over gebruik of onderhoud? Ga dan naar Kennis & Service. Hier vind je documentatie en tutorials over jouw Zehnder product.
Vragen? Hulp nodig?
Wil je meer weten over Zehnder of heb je vragen over andere onderwerpen of producten van Zehnder, neem dan contact op via telefoon of mail. We geven graag antwoord op al je vragen.
Nog vragen? Stuur ons dan een bericht.

Algemeen-verzoek

Naar contactformulier

Ventilatieberekening aanvragen

Naar contactformulier

Verzoek om service en reserveonderdelen

Naar contactformulier
Nog vragen? Bel ons gerust.

Algemeen verzoek

+31 (0) 38 429 69 11

Ventilatieberekening aanvragen

+31 (0) 38 429 62 20

Verzoek om service en reserveonderdelen

Vrij nummer

+31 (0) 38 429 69 11
MyZehnder-portaal

Profiteer van voordelen op ons MyZehnder-portaal. Log in met uw bekende toegangsgegevens of registreer u voor de eerste keer.