Onder het raam

Van oudsher wordt geadviseerd om een radiator onder het raam te plaatsen. Dit heeft allereerst als reden dat via een raam koude lucht de woning binnen kan komen. Warme lucht stijgt op vanuit de radiator terwijl koude lucht vanuit het raam daalt. De twee luchtstromen ontmoeten elkaar waardoor de koude lucht wordt opgewarmd voor het de kamer instroomt. Tocht wordt hiermee voorkomen.

Een tweede reden om een radiator onder het raam te plaatsen, is het optimaal gebruik maken van de ruimte. De muur onder een raam wordt maar zelden gebruikt. Daarom zou het zonde zijn om een radiator aan een stuk muur te hangen dat wel een ander doel kan dienen.

Radiator ophangen achter meubel

Het is af te raden een radiator achter een groot meubelstuk te plaatsen. Hetzelfde geldt voor een plek in een gesloten nis of achter gordijnen. De radiator kan hierdoor de lucht minder goed opwarmen en de warme lucht minder goed verspreiden. Daarnaast bestaan er tegenwoordig design radiatoren die zo mooi zijn, dat het zonde is ze te verstoppen.

Niet te dicht bij grond en muur

Ruimte rondom de verwarming zorgt ervoor dat de lucht in een ruimte sneller verwarmd wordt. Plaats een radiator bij voorkeur niet lager dan 10 centimeter bij de grond. Wil je in de toekomst bijvoorbeeld een nieuwe vloer? Dan kun je deze leggen zonder dat je last hebt van de radiator. Voor wat betreft de afstand tot de muur is 3 tot 5 centimeter aan te raden.

Verticaal

Nieuwbouw huizen hebben tegenwoordig geregeld ramen tot op de vloer. Daarnaast zijn ze steeds beter geïsoleerd zijn en komt er minder koude lucht via het raam binnen. Daarom worden er ook steeds meer verticale designradiatoren aangeschaft. Naast dat ze praktisch zijn, zijn het ook nog een hele mooie radiatoren om te zien. Ook in de badkamer is een verticale radiator ideaal. Een verticale design radiator is namelijk perfect voor het opwarmen van handdoeken.

Design radiator als statement

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel mogelijkheden voor het plaatsen van een designradiator. Zo zijn er gebogen radiatoren, gehoekte radiatoren en ook afgeschuinde radiatoren te koop. Met zo’n designradiator in een speciale vorm, zijn er opeens veel meer mogelijke plekken waar de radiator geplaatst kan worden. Denk bijvoorbeeld aan een designradiator als ruimtedeler (radiator als room divider).

Een andere mogelijkheid is het gebruiken van een radiator als trapleuning. Daarnaast is het zelfs mogelijk om een lage, vrijstaande radiator te gebruiken als bankje. Tegenwoordig kunnen designradiatoren zo mooi zijn, dat er vaak juist extra nadruk op wordt gelegd door te kiezen voor een gekleurde radiator. Kortom, met behulp van designradiatoren kan een echt statement in het interieur gemaakt worden.

Bekijk alle Zehnder designradiator kleuren

Aan de slag? Kom in de lucht!
Zehnder Service & Kennis
Meer weten over gebruik of onderhoud? Ga dan naar Kennis & Service. Hier vind je documentatie en tutorials over jouw Zehnder product.
Vragen? Hulp nodig?
Wil je meer weten over Zehnder of heb je vragen over andere onderwerpen of producten van Zehnder, neem dan contact op via telefoon of mail. We geven graag antwoord op al je vragen.
Nog vragen? Stuur ons dan een bericht.

Algemeen-verzoek

Naar contactformulier

Ventilatieberekening aanvragen

Naar contactformulier

Verzoek om service en reserveonderdelen

Naar contactformulier
Nog vragen? Bel ons gerust.

Algemeen verzoek

+31 (0) 38 429 69 11

Ventilatieberekening aanvragen

+31 (0) 38 429 62 20

Verzoek om service en reserveonderdelen

Vrij nummer

+31 (0) 38 429 69 11
MyZehnder-portaal

Profiteer van voordelen op ons MyZehnder-portaal. Log in met uw bekende toegangsgegevens of registreer u voor de eerste keer.