Mechanische ventilatie

  • Vervangingsoplossing bij gestapelde woningbouw
  • Handmatige bediening mogelijk
  • Automatisering met sensoren
  • Neemt weinig ruimte in beslag
  • Beperkt onderhoud

Het ventilatiesysteem: de longen van de woning

Een ventilatiesysteem kun je zien als de longen van de woning. Het zuigt vervuilde lucht af, waardoor er verse buitenlucht de woning binnenkomt. Mechanische ventilatie, ook wel ventilatiesysteem C genoemd, is een combinatie van natuurlijke en mechanische ventilatie. Vervuilde binnenlucht wordt afgezogen uit de keuken, badkamer en wc. Verse lucht komt het appartement binnen via roosters in ramen.

Luna, E125

Individuele oplossingen

Bij een individuele mechanische ventilatie-oplossing beschikt ieder appartement over een eigen ventilatiebox. De ComfoFan Silent is standaard uitgevoerd met een CO2 en vocht-sensor. Hiermee wordt er automatisch goed geventileerd. Ook kan de bewoner de ventilator desgewenst met een driestandenschakelaar bedienen. Op deze manier heeft hij zelf invloed op het meer of juist minder ventileren van de woning.

ComfoFan Silent

Bekijk meer

Collectieve oplossingen

Bij collectieve mechanische ventilatie zorgt de Zehnder MX dakventilator voor gezonde lucht in de woningen. Afhankelijk van het aantal woningen, staan er één of meerdere ventilatoren op het dak van het appartementencomplex. Ondanks dat er meerdere woningen op een dakventilator zijn aangesloten, kunnen bewoners het ventilatiesysteem individueel bedienen.

roof extract fan, roof, VDX, HR

Zehnder MX

Aan de slag? Kom in de lucht!
Zehnder Service & Kennis
Meer weten over gebruik of onderhoud? Ga dan naar Kennis & Service. Hier vind je documentatie en tutorials over jouw Zehnder product.
Vragen? Hulp nodig?
Wil je meer weten over Zehnder of heb je vragen over andere onderwerpen of producten van Zehnder, neem dan contact op via telefoon of mail. We geven graag antwoord op al je vragen.
Nog vragen? Stuur ons dan een bericht.

Algemeen-verzoek

Naar contactformulier

Ventilatieberekening aanvragen

Naar contactformulier

Verzoek om service en reserveonderdelen

Naar contactformulier
Nog vragen? Bel ons gerust.

Algemeen verzoek

+31 (0) 38 429 69 11

Ventilatieberekening aanvragen

+31 (0) 38 429 62 20

Verzoek om service en reserveonderdelen

Vrij nummer

+31 (0) 38 429 69 11
MyZehnder-portaal

Profiteer van voordelen op ons MyZehnder-portaal. Log in met uw bekende toegangsgegevens of registreer u voor de eerste keer.