Badkamer radiatoren

Stap zonder bibberen onder de douche vandaan met een badkamer radiator van Zehnder. Deze zijn perfect voor het verwarmen van je handdoek en badkamer.

  • Unieke designs
  • Elektrisch of warmwater
  • Breed assortiment

Wat voor type badkamer radiator heb ik nodig?

Vraag jij je af wat voor badkamer radiator je nodig hebt? Bedenk dan eerst wat voor doel de radiator gaat dienen. Moet deze de ruimte verwarmen? En zo ja, hoe groot is de ruimte? Of is de radiator puur bedoeld voor het verwarmen van handdoeken? Hieronder geven we een aantal opties die je hebt bij het kiezen van de juiste badkamer radiator.

Handdoekradiator

In veel badkamers waar vloerverwarming aanwezig is, zien we ook een radiator. Meestal is dit een verticale badkamer radiator. Het doel van deze radiator is niet zozeer het verwarmen van de ruimte - hier zorgt de vloerverwarming immers al voor - maar het voorverwarmen van handdoeken. Daarom wordt dit type radiator ook wel ‘handdoekradiator’ genoemd. Bij dit type badkamer radiatoren is er meer afstand tussen de buizen gelaten. Hierdoor is er genoeg ruimte voor het ophangen van handdoeken.

Elektrische badkamer radiatoren

Naast radiatoren die aangesloten zijn op de centrale verwarming, worden er tegenwoordig ook steeds meer zuinige, elektrische design radiatoren in badkamers geplaatst. Deze verwarmoplossing past goed in moderne, energiezuinige huizen. Waarom? Onder andere omdat elektrische badkamer radiatoren een comfortabele aanvulling zijn op lage temperatuur verwarmingssystemen. Een voorbeeld van zo’n lage temperatuur verwarmingssysteem is vloerverwarming in de badkamer. Vloerverwarming is relatief traag in het opwarmen van een ruimte en mist daarnaast stralingswarmte. Hierdoor kan deze energiezuinige oplossing soms als kil worden ervaren. Een elektrische badkamer radiator is dan een goede aanvulling. Deze zorgt voor een comfortabele warmtestraling.

Daarnaast zijn elektrische badkamerradiatoren tegenwoordig erg energiezuinig en hebben ze toch veel vermogen. Hiermee is je badkamer binnen een mum van tijd opgewarmd. Ook biedt een elektrische badkamer radiator het voordeel van een in te stellen weekprogramma. Hiermee zorg je dat de badkamer precies op het moment dat jij wilt douchen op de gewenste temperatuur is. De badkamer radiator gaat automatisch op het ingestelde moment aan en uit. Dit zorgt voor comfort en voorkomt onnodig energieverbruik.

Meer over elektrische badkamer radiatoren

Veelgestelde vragen

Over Badkamer radiatoren

Veel designradiatoren zijn op allerlei manieren in de badkamer te plaatsen. Eén van de mogelijkheden is de badkamer radiator de ruimte in te laten steken als ruimteverdeler. Een andere, unieke mogelijkheid is het gebruiken van een lage, horizontale badkamer radiator als bankje. Een designradiator is door de vorm en/of kleur hoe dan ook iets om een prominente plek te geven in de badkamer. Veel mensen kiezen voor een elektrische badkamer radiator vanwege het installatie gemak. Een dergelijke radiator hoeft namelijk niet op het water te worden aangesloten. Hierdoor is een elektrische radiator op iedere gewenste plek te plaatsen. Daarnaast is het een kwestie van ophangen, stekker in het stopcontact en klaar.

Een badkamer is een vochtige plek, daarom is het noodzakelijk om je (design)radiator regelmatig schoon te maken. Wanneer de coating van je radiator beschadigd, kan deze gaan roesten. De kans op roest is groter in een vochtige ruimte als een badkamer. Daarom is het belangrijk om je designradiator met beleid te reinigen. Hieronder vind je een aantal tips:

  • Zorg dat je radiator tijdens het onderhoud niet warmer is dan 25 °C. Als deze warmer is, zal het water waarmee je de badkamer radiator schoonmaakt verdampen en kan er kalkaanslag ontstaan.
  • Gebruik een zachte doek. Schurende of krassende materialen (zoals een schuurspons) kunnen de coating van de radiator beschadigen.
  • Lauw water is vaak voldoende om oppervlakkig vuil mee te verwijderen. Zit er toch hardnekkig vuil op je radiator? Gebruik dan een neutraal reinigingsmiddel. Dit betekent dat schoonmaakmiddelen met bijtende stoffen moeten worden vermeden. Voorbeelden van stoffen die je badkamer radiator kunnen beschadigen zijn ester, ketone, alcohol, glycol ether en gehalogeneerde koolwaterstoffen.
  • Gebruik geen stoomreinigers om de radiator in de badkamer schoon te maken. De stoom hiervan kan namelijk zo warm zijn, dat het de coating beschadigd. Bovendien is er bij een elektrische badkamer radiator kans op kortsluiting.

Wanneer de radiator puur bedoeld is als handdoekverwarming voldoet een variant met een klein vermogen. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer er naast de badkamer radiator een andere verwarmingsbron is als bijvoorbeeld vloerverwarming. Heb je geen vloerverwarming in jouw badkamer? Dan moet de radiator naast handdoeken ook de ruimte opwarmen. Kies in zo’n geval voor een radiator met meer vermogen, afhankelijk van de grootte van de te verwarmen ruimte.

De kosten voor een design radiator hangen sterk af van het vermogen, de grootte en de uitvoering (CV, elektrisch of hybride). De meeste design radiatoren voor de badkamer worden standaard geproduceerd in wit en (mat)zwart. Bijzondere kleuren en oppervlakken zijn vaak mogelijk tegen bijbetaling. Daarnaast ben je goedkoper uit wanneer je voor een standaard model kiest en niet voor maatwerk. In de prijslijst voor zie je de verschillende opties en prijzen.

Een design radiator heeft in de badkamer vaak een dubbele functie: enerzijds dient het als verwarming voor de ruimte, anderzijds dient het als handdoekopwarmer. Daarom worden de meeste badkamer radiatoren ontwerpen met grote ruimte tussen de buizen. Hierdoor zijn handdoeken er eenvoudig overheen te hangen.

Tegenwoordig maken veel mensen gebruik van vloerverwarming. Vloerverwarming is een duurzame verwarmoplossing, maar heeft wel wat nadelen qua gebruiksgemak. Zo kan het een aantal uur duren voor een ruimte als een badkamer is opgewarmd. Daarnaast kan de badkamer ondanks de verwarming nog kil aanvoelen. In zulke gevallen is met name een elektrische design radiator geschikt voor de badkamer. Je badkamer is tenslotte een ruimte waar je vaak voor een korte periode aanwezig bent en die je dus snel op temperatuur wilt hebben. Elektrische radiatoren geven een aangename straling en verwarmen door het hoge vermogen in korte tijd de hele badkamer. Alle voordelen van elektrische badkamerradiatoren vind je hier.

Badkamer radiator in huis?
Advies of design-radiatoren graag in het echt bekijken?
Bekijk de prijslijst
Nog vragen? Stuur ons dan een bericht.

Algemeen-verzoek

Naar contactformulier

Ventilatieberekening aanvragen

Naar contactformulier

Verzoek om service en reserveonderdelen

Naar contactformulier
Nog vragen? Bel ons gerust.

Algemeen verzoek

+31 (0) 38 429 69 11

Ventilatieberekening aanvragen

+31 (0) 38 429 62 20

Verzoek om service en reserveonderdelen

Vrij nummer

+31 (0) 38 429 69 11
MyZehnder-portaal

Profiteer van voordelen op ons MyZehnder-portaal. Log in met uw bekende toegangsgegevens of registreer u voor de eerste keer.