New Colour System, Mystical Home, Coloured Valves, coloured valve, bathroom, bath, without towels

Radiatoren voor gemengde verwarming

Je badkamerradiator aansluiten op je centrale verwarming, met de mogelijkheid om de temperatuur er extra snel te verhogen? Dat kan, met gemengde verwarming door middel van een hybride radiator. Ontdek hier alle beschikbare modellen van Zehnder. Voor een gezellig warme badkamer, exact wanneer dat nodig is.

  • Aansluiting op centrale verwarming
  • Elektropatroon voor snelle extra warmte
  • Stijlvolle designs

Een gepaste designradiator voor gemengde verwarming

Gemengde verwarming is een combinatie van centrale en elektrische verwarming. Badkamerradiatoren voor gemengd gebruik worden aangesloten op de centrale verwarming, maar hebben ook een elektropatroon ingebouwd. Dit elektropatroon laat je toe om de temperatuur in je badkamer snel te verhogen wanneer dat nodig is.

Waarom gemengd verwarmen?

Badkamerradiatoren voor gemengd gebruik - ook wel hybride radiatoren genoemd - geven je heel wat flexibiliteit: gezien de radiator ook beschikt over een elektropatroon, kun je de badkamer zo snel extra (elektrisch) verwarmen. Dat is vooral handig in de zomer, wanneer de centrale verwarming niet aan staat. Wanneer het dan toch wat frisjes is in de badkamer, kun je de temperatuur daar gemakkelijk en snel verhogen krijgen dankzij het ingebouwde elektropatroon. Zónder daarvoor de temperatuur in de hele verwarmingsinstallatie te moeten verhogen. In de winter verwarm je gewoon met de centrale verwarming. Lekker flexibel!

Designradiatoren voor gemengd gebruik

Veelgestelde vragen

Over gemengde verwarming

Een hybride radiator maakt gebruik van zowel de centrale verwarming als een elektrisch verwarmingselement om de ruimte te verwarmen. Dit wordt ook wel gemengde verwarming genoemd.

Gemengde verwarming in de badkamer is een flexibele en energie-efficiënte oplossing. Door meerdere verwarmingsbronnen te gebruiken, kun je kiezen wanneer je wat gebruikt. Zo kan het elektropatroon (de elektrische verwarming) specifiek worden ingeschakeld wanneer er extra warmte nodig is, zonder de hele woning te verwarmen. Zo kan de centrale verwarming worden gebruikt in de winter, terwijl je de badkamer in de zomer elektrisch verwarmt. Daarnaast kan het elektropatroon heel snel de temperatuur in de badkamer verhogen. Als je elektriciteit wordt opgewekt door zonnepanelen, is dit ook nog eens een zeer energiezuinige  verwarmingsoplossing.

Hybride radiatoren (gemengde verwarming) is vooral nuttig in ruimtes die je snel wilt kunnen opwarmen, zoals de badkamer. Met een hybride radiator kun je perfect bijverwarmen net voor je de douche wil instappen of wanneer je aangenaam warme handdoeken wilt. Ze geven namelijk op een heel korte tijd veel stralingswarmte af. Daarom is een hybride radiator ideaal als bijverwarming. Opgelet: je kunt alleen gebruik maken van de elektrische verwarming wanneer de centrale verwarming af staat.

Aan de slag? Kom in de lucht!
Zehnder Service & Kennis
Meer weten over gebruik of onderhoud? Ga dan naar Kennis & Service. Hier vind je documentatie en tutorials over jouw Zehnder product.
Vragen? Hulp nodig?
Wil je meer weten over Zehnder of heb je vragen over andere onderwerpen of producten van Zehnder, neem dan contact op via telefoon of mail. We geven graag antwoord op al je vragen.
Nog vragen? Stuur ons dan een bericht.

Algemeen-verzoek

Naar contactformulier

Ventilatieberekening aanvragen

Naar contactformulier

Verzoek om service en reserveonderdelen

Naar contactformulier
Nog vragen? Bel ons gerust.

Algemeen verzoek

+31 (0) 38 429 69 11

Ventilatieberekening aanvragen

+31 (0) 38 429 62 20

Verzoek om service en reserveonderdelen

Vrij nummer

+31 (0) 38 429 69 11
MyZehnder-portaal

Profiteer van voordelen op ons MyZehnder-portaal. Log in met uw bekende toegangsgegevens of registreer u voor de eerste keer.