Overflow Technology

Simpel verduurzamen

Soms ligt het antwoord voor de hand. Overflow Technology verduurzaamt bestaande woningen snel en eenvoudig met balansventilatie. Gewoon, door te verbeteren wat er al is. Comfortabel. Klaar voor de toekomst.

Als de oplossing gewoon uit de lucht komt vallen

Verduurzamen? Balansventilatie maakt woningen duurzamer, gezonder én comfortabel. Het goede nieuws: dat kan nu ook makkelijk bij renovatie. Overflow Technology is dé eenvoudige oplossing voor centrale balansventilatie in bestaande bouw. Met minder middelen naar een lagere energierekening en een hogere luchtkwaliteit dan bij traditionele renovatie. Dat beloven we.

Zo werkt Overflow Technology

Simpel. Overflow Technology haalt extra lucht van buiten, naar binnen. Daarvoor vervang je eenvoudig de mechanische ventilatie op zolder door een wtw-unit. De ComfoAir Q of E bijvoorbeeld. Er zijn alleen nieuwe toevoerkanalen naar de eerste verdieping nodig. De wetten van de natuur doen de rest: die trekken de extra lucht, via de overloop, naar beneden. Daar is geen toevoer nodig. En de afvoerkanalen? Die zijn er al. Minder materiaal, minder breken, minder overlast.

Bekijk de onderdelen van OverFlow

De voordelen van OverFlow Technology

Een lagere energierekening
voor bewoners.

Gezond wonen en slapen,
comfortabel en in stilte.

Minder materialen, snel en
makkelijk geïnstalleerd.

Toekomstbestendig met warmtepomp
en lagetemperatuurverwarming.

Zo verduurzaamt balansventilatie

Gaan we verduurzamen, dan kijken we vaak naar isolatie en zonnepanelen. Zijn we vóór! Maar wat veel mensen niet weten, is dat energie opwekken en binnenhouden nog niet alles is. Balansventilatie verlaagt je warmtevraag namelijk drastisch. Dat komt doordat lucht zich al aan elkaar opwarmt (of koelt). Zo is er nog maar weinig nodig. En wat je niet nodig hebt, hoef je ook niet te betalen. ngen.

Isoleren x ventileren

We hebben verse lucht nodig om te leven. Met isolatie maak je je huis letterlijk dicht. Dat is goed om de warmte binnen -en de kou buiten- te houden, maar er komt ook geen verse lucht meer binnen. Een raampje openzetten is niet voldoende. Daarom zeggen we altijd bij Zehnder... kies je voor isolatie? Maak ‘m altijd af met ventilatie!

Renovatie referentie in beeld

Zehnder Overflow Technology meets CO₂-warmtepomp

René x Overflow

"Een warmtepomp op basis van CO₂ kan temperaturen maken tot wel 70 graden. Daardoor kunnen de convectoren blijven zitten. Dat is fijn als je gaat renoveren. Maar dan heb je wél een wtw-systeem nodig dat de juiste temperatuur kan aanjagen. Overflow Technology is daar een mooie oplossing voor."

Nico Horst, ventilatiespecialist bij Zehnder

Het ene systeem is het andere niet. En we werken natuurlijk allemaal graag met wat we al kennen. En tóch kan het ontdekken van een nieuw systeem veel opleveren. Dat merkte ook monteur René van Feenstra in Drachten. Voor een pilot ging hij voor het eerst met Zehnder OverFlow Technology aan de slag.

Overflow Technology in de praktijk

Wet- en regelgeving die zich terug terugverdient

Overflow Technology past in het klimaatakkoord en voldoet aan het Bouwbesluit. Ook zonder directe toevoer beneden, is de luchtkwaliteit hoog. Onderzoek laat zien dat Overflow staat voor een gelijke -of zelfs betere- luchtkwaliteit dan een traditioneel ventilatiesysteem. Zo kun je gerust 30 jaar vooruit. De gelijkwaardigheidsverklaring bevestigt de conformiteit aan het Bouwbesluit voor renovatie.

Tevreden woningcorporaties, blije bewoners

Gezonder slapen en wonen. Stiller, met meer comfort en minder overlast van werkzaamheden. En natuurlijk is er nog die lagere energierekening. Zomaar een aantal flinke voordelen voor bewoners. Voor woningcorporaties is het een vertrouwd systeem. Alleen iets slimmer toegepast. Met minder onderhoud en -last but not least- aantrekkelijk lage kosten. Verbeteren wat goed is, daar begint verduurzaming.

Van doorzonwoning naar doorlucht-woning

Zehnder Overflow Technology is bij uitstek geschikt voor renovatie en verduurzaming van de bekende Hollandse doorzonwoning. Vaak hebben deze woningen een open woonkamer en keuken. Ideaal voor Overflow, omdat de verse lucht alle ruimtes van het huis bereikt. Voor situaties waarin kamer en keuken gescheiden zijn, werken we aan een extra toepassing. Ook voor gestapelde bouw! Meer weten? Bel ons!

Stel jouw systeem met Overflow Technology samen

Overflow Technology bestaat altijd uit een wtw-unit, radiatoren, een luchtverdeelsysteem en (naar wens) CO₂-sensoren. Maar standaard renovaties bestaan niet. Daarom is maatwerk altijd nodig. Wil je aan de slag en verduurzamen met balansventilatie?


Vraag ons om advies!

 

 

Wtw-unit Radiatoren Luchtverdeelsysteem Sensoren
• ComfoAir Q • ComfoAir E • ComfoAir Standard • Nova Neo • Alura E • Aura E • Product • Product
vereist* optioneel* vereist* optioneel
Ben je er klaar voor?

Van eigenaren tot woningcorporaties: we willen allemaal verduurzamen! De vraag naar installateurs die weten hóe, groeit dus ook. Daarom ondersteunen we je met ‘Renovation Ready’, waarmee je jouw positie in de verduurzamingsmarkt versterkt. Met nieuwe producten, tips en trainingen! Zo ben je op tijd klaar voor projecten van de toekomst.

Aan de slag? Kom in de lucht!
Zehnder Service & Kennis
Meer weten over gebruik of onderhoud? Ga dan naar Kennis & Service. Hier vind je documentatie en tutorials over jouw Zehnder product.
Vragen? Hulp nodig?
Wil je meer weten over Zehnder of heb je vragen over andere onderwerpen of producten van Zehnder, neem dan contact op via telefoon of mail. We geven graag antwoord op al je vragen.
Nog vragen? Stuur ons dan een bericht.

Algemeen-verzoek

Naar contactformulier

Ventilatieberekening aanvragen

Naar contactformulier

Verzoek om service en reserveonderdelen

Naar contactformulier
Nog vragen? Bel ons gerust.

Algemeen verzoek

+31 (0) 38 429 69 11

Ventilatieberekening aanvragen

+31 (0) 38 429 62 20

Verzoek om service en reserveonderdelen

Vrij nummer

+31 (0) 38 429 69 11
MyZehnder-portaal

Profiteer van voordelen op ons MyZehnder-portaal. Log in met uw bekende toegangsgegevens of registreer u voor de eerste keer.