Overflow Technology

Simpel verduurzamen

Soms ligt het antwoord voor de hand. Overflow Technology verduurzaamt bestaande woningen snel en eenvoudig met balansventilatie. Gewoon, door te verbeteren wat er al is. Comfortabel. Klaar voor de toekomst.

  • Bewezen betere luchtkwaliteit
  • Snel en eenvoudig verduurzamen
  • Minder overlast voor bewoners

Het goede komt van boven

Woningen verduurzamen? Overflow Technology is dé eenvoudige oplossing voor centrale balansventilatie in bestaande bouw. Met minder middelen naar een lagere energierekening. En een luchtkwaliteit die hoger is dan bij traditionele renovatie. Dat beloven we.

Hoe? Simpel. Overflow Technology haalt extra lucht van buiten, naar binnen. Hiervoor vervang je eenvoudig de mechanische ventilatie op zolder door een WTW-unit, zoals de ComfoAir Q of E. Alleen toevoerkanalen naar de eerste verdieping zijn nodig. De wetten van de natuur doen de rest: die trekken de extra lucht via de overloop naar beneden. Geen toevoer nodig. En de afvoerkanalen? Die zijn er al. Minder materiaal, minder breken, minder overlast.

Van het gas af?

Ventilatie erop! Want van het gas af betekent óók een huis zonder radiatoren. En laten die nét de tocht van ventilatieroosters opvangen. Iets dat vloerverwarming niet kan. Het gevolg: roosters gaan dicht en de luchtkwaliteit daalt snel. Bewoners ervaren dat vaak als onprettig: ‘Mijn huis is niet warm te krijgen’. Balansventilatie lost dat op. Met Overflow Technology breng je het comfort omhoog... en de servicebezoeken omlaag.

Verduurzamen met balansventilatie. Let it flow.

Wet- en regelgeving die zich terugverdient

Overflow Technology past in het klimaatakkoord en voldoet aan het Bouwbesluit. Ook zonder directe toevoer beneden, is de luchtkwaliteit gezond. Onderzoek laat zien dat Zehnder Overflow Technology zorgt voor een gelijke -of zelfs betere- luchtkwaliteit dan een traditioneel ventilatiesysteem. Daarmee kun je gerust 30 jaar vooruit.

Daarnaast is er een gelijkwaardigheidsverklaring beschikbaar waarin de conformiteit aan het Bouwbesluit voor renovatie wordt bevestigd.

Klik hier voor de gelijkwaardigheidsverklaring voor Zehnder Overflow Technology 

Overflow Technology. Tevreden corporaties, blije bewoners

Stiller, comfortabeler, minder overlast van werkzaamheden én een lagere energierekening. Zomaar een aantal flinke voordelen voor bewoners. Voor corporaties is het een vertrouwd systeem. Alleen iets slimmer toegepast. Met minder onderhoud en last but not least, aantrekkelijk lage kosten. Verbeteren wat goed is. Daar begint verduurzamen.

Van doorzonwoning naar doorluchtwoning

Zehnder Overflow Technology is bij uitstek geschikt voor renovatie en verduurzaming van de bekende doorzonwoning. Juist met een open woonkamer en keuken, bereikt de frisse lucht alle ruimtes van het huis. Voor situaties waarin kamer en keuken gescheiden zijn of gestapelde woningen, ontwikkelen we een extra toepassing. Meer weten? Bel ons!

Overflow Technology x BAM

De eerste woningen met Overflow Technology zijn een feit. BAM en Zehnder werkten hier samen aan het verduurzamen van zes woningen.

Aan de slag? Kom in de lucht!
Zehnder Service & Kennis
Meer weten over gebruik of onderhoud? Ga dan naar Kennis & Service. Hier vind je documentatie en tutorials over jouw Zehnder product.
Vragen? Hulp nodig?
Wil je meer weten over Zehnder of heb je vragen over andere onderwerpen of producten van Zehnder, neem dan contact op via telefoon of mail. We geven graag antwoord op al je vragen.
Nog vragen? Stuur ons dan een bericht.

Algemeen-verzoek

Naar contactformulier

Ventilatieberekening aanvragen

Naar contactformulier

Verzoek om service en reserveonderdelen

Naar contactformulier
Nog vragen? Bel ons gerust.

Algemeen verzoek

+31 (0) 38 429 69 11

Ventilatieberekening aanvragen

+31 (0) 38 429 62 20

Verzoek om service en reserveonderdelen

Vrij nummer

0 900 555 19 37
MyZehnder-portaal

Profiteer van voordelen op ons MyZehnder-portaal. Log in met uw bekende toegangsgegevens of registreer u voor de eerste keer.