Storage room, storeroom, shelves

Zehnder ComfoVar Aero

  • Meer m2 gebruiksoppervlakte per appartement
  • Hoge BENG score
  • Voordelig in onderhoud
  • Bewezen Zehnder topkwaliteit

De ultra compacte ComfoVar Aero voor de gestapelde woningbouw

Geschikt voor ventilatie met behulp van een luchtbehandelingskast in appartementen tot 360 m3/h

Bespaar gebruiksoppervlakte

De vraag naar duurzaamheid en techniek in woningen groeit. Tegelijkertijd wordt woonoppervlakte kostbaarder. Vanwege de huidige woningnood worden er steeds meer kleine appartementen gebouwd. De ultracompacte ComfoVar Aero is bij uitstek geschikt voor deze kleine woningen. De ComfoVar Aero zorgt dat zoveel mogelijk gebruiksoppervlakte per appartement overblijft.

Iedere m2 telt

Het systeem maakt het mogelijk met één centrale luchtbehandelingskast een volledig appartementencomplex te ventileren zonder daarbij in te leveren op kwaliteit. In de appartementen monitoren CO₂ sensoren de binnenluchtkwaliteit. Is deze onvoldoende? Dan zorgen de druppelvormige luchtverdelers van de ComfoVar Aero automatisch voor exact de juiste hoeveelheid ventilatie. High-tech technologie, ultracompact vormgegeven.

Flexibele montage

De luchtregelaars van de ComfoVar Aero zijn los van elkaar, flexibel te installeren aan het plafond of aan de wand. Hierdoor nemen ze veel minder ruimte in dan een WTW-unit. Ideaal voor appartementen waarin iedere vierkante meter telt!

 

 

Voordelig in onderhoud

De luchtverdelers van de ComfoVar Aero zijn onderhoudsvrij; een steekproefsgewijze inspectie volstaat. Filtervervanging en service aan de luchtbehandelingskast vindt collectief plaats buiten de woningen. Met de connected variant van de ComfoVar Aero is alle informatie van alle appartementen uit te lezen en te wijzigen in een gebouwbeheersysteem. Minder afspraken plannen én minder onderhoud uitvoeren dus!

Een product waarop je kunt rekenen

De Zehnder ComfoVar Aero is een product van bewezen top kwaliteit. De nauwkeurige, geautomatiseerde debietmeting in de woning en de druppelvormige luchtverdelers zorgen voor de perfecte hoeveelheid luchtverversing. Ook bij kleine luchthoeveelheden. Deze nauwkeurigheid, gecombineerd met de kwalitatief hoogwaardige materialen, maakt de ComfoVar Aero tot een product waar je echt op kunt rekenen.

ComfoVar Aero, new Zehnder Logo, corridor,

5 redenen om voor een design luchtventiel te kiezen

Maak je ventilatiesysteem af met design luchtventielen. Deze zijn niet alleen mooi, ze zorgen ook voor meer wooncomfort.

Lees het hier

ComfoValve E, ComfoValve Luna S, living, woman, Luna E, Luna S, exhaust air valve, supply air valve, design valve
Vind een installateur bij jou in de buurt
Ga naar de installateur bij jou in de buurt en bespreek samen wat er mogelijk is voor jouw wensen.

Veelgestelde vragen

Over ComfoVar Aero

Ja, er is altijd een Control Unit nodig. De Control Unit verwerkt alle gegevens van de sensoren en bedieningen en zorgt ervoor dat de luchtregelaar de juiste luchthoeveelheid ventileert.

Een pakket bevat twee luchtregelaars en een Control Unit. Bij de twee luchtregelaars is er één voor de toevoerlucht en één voor de afvoerlucht. Een gezoneerd systeem met drie luchtregelaars is nog in ontwikkeling, hierbij wordt er één luchtregelaar gebruikt voor de toevoer van de woonzone, één voor de toevoer van de slaapzone en één voor de afvoer. Neem contact op met Zehnder om te horen wanneer deze beschikbaar komt.

De Control Unit regelt dat de luchtregelaars in hetzelfde appartement de juiste luchthoeveelheid ventileren. Met de Control Unit Connect worden ze allemaal in het appartementengebouw bedraad met elkaar verbonden. Dit zorgt ervoor dat alle Control Units Connect uit te lezen zijn vanaf één plek. Wijzigingen in de instellingen zijn ook vanaf één plek te maken. Hiervoor hoeft het individuele appartement niet betreden te worden.

De standaard kanaalaansluiting van de ComfoVar Aero is rond 160 mm. Het is mogelijk verlopen bij te bestellen van rond 160 naar rond 125 mm.

Aan de slag? Kom in de lucht!
Zehnder Service & Kennis
Meer weten over gebruik of onderhoud? Ga dan naar Kennis & Service. Hier vind je documentatie en tutorials over jouw Zehnder product.
Vragen? Hulp nodig?
Wil je meer weten over Zehnder of heb je vragen over andere onderwerpen of producten van Zehnder, neem dan contact op via telefoon of mail. We geven graag antwoord op al je vragen.
Nog vragen? Stuur ons dan een bericht.

Algemeen-verzoek

Naar contactformulier

Ventilatieberekening aanvragen

Naar contactformulier

Verzoek om service en reserveonderdelen

Naar contactformulier
Nog vragen? Bel ons gerust.

Algemeen verzoek

+31 (0) 38 429 69 11

Ventilatieberekening aanvragen

+31 (0) 38 429 62 20

Verzoek om service en reserveonderdelen

Vrij nummer

+31 (0) 38 429 69 11
MyZehnder-portaal

Profiteer van voordelen op ons MyZehnder-portaal. Log in met uw bekende toegangsgegevens of registreer u voor de eerste keer.