Kwaliteitsverklaringen

Voor de BENG-berekeningen wordt er gebruik gemaakt van verklaringen, of beter gezegd: kwaliteitsverklaringen. Deze kwaliteitsverklaringen voor ventilatie gaan over producteigenschappen. Zo gaat dit bij een wtw-unit bijvoorbeeld over het warmteterugwin-rendement, het type bypass of het opgenomen vermogen.

Downloads ventilatie met warmteterugwinning

Zehnder ComfoAir Q

Q350/Q450/Q600

Invulinstructie

ComfoAir Q350      Kwaliteitsverklaring bekijken

 

ComfoAir Q450     Kwaliteitsverklaring bekijken

 

ComfoAir Q600     Kwaliteitsverklaring bekijken

 

 

Zehnder ComfoAir E

ComfoAir E300      Kwaliteitsverklaring bekijken

 

ComfoAir E400     Kwaliteitsverklaring bekijken

 

 

Zehnder ComfoAir Standard

Standard 300

Invulinstructie 

ComfoAir Standard      Kwaliteitsverklaring bekijken

Zehnder ComfoAir Flex

ComfoAir Flex 250      Kwaliteitsverklaring bekijken

ComfoAir Flex 350      Kwaliteitsverklaring bekijken

Zehnder WHR

Downloads mechanische ventilatie

ComfoFan

Downloads radiatoren

Elektrisch

Over kwaliteitsverklaringen

Veelgestelde vragen

Kwaliteitsverklaringen gaan over producteigenschappen. Deze kwaliteitsverklaringen voor ventilatie gaan bij een wtw-unit bijvoorbeeld over het warmteterugwin-rendement, het type bypass of het opgenomen vermogen.

Een kwaliteitsverklaring kan Zehnder als fabrikant niet zelf opstellen. Dit wordt door andere, onafhankelijke instanties gedaan. Een onafhankelijk en gecertificeerd testlaboratorium bepaalt bijvoorbeeld het rendement van de Zehnder ventilatie-units. Als de verklaring is opgesteld gaat deze naar Bureau CRG, die controleert vervolgens de verklaring en publiceert deze in een openbare databank. Verschillende softwareleveranciers, zoals bijvoorbeeld Uniec3, maken vervolgens gebruik van de databank van bureau CRG. 

Wanneer je een berekening maakt met een berekeningsprogramma, zoals Uniec3, en voor een Zehnder-ventilatieproduct kiest, worden automatisch de juiste waardes in de berekening gezet. Je hoeft zelf niet op zoek naar de juiste data.

Alle kwaliteitsverklaringen ventilatie van de Zehnder ventilatie-units zijn terug te vinden in de databank van BCRG. BCRG werkt nauw samen met de softwareleveranciers, zoals Uniec3, zodat er een sterke koppeling is tussen de databank van BCRG enerzijds en de NTA 8800-software anderzijds. De wtw-units met kwaliteitsverklaringen die in de databank zijn opgenomen, kunnen hierdoor direct met hun specifieke gegevens in de software worden geselecteerd. Ook tref je op deze pagina de kwaliteitsverklaringen aan en staan ze bij de desbetreffende ventilatie-units met warmteterugwinning van Zehnder.

Aan de slag? Kom in de lucht!
Zehnder Service & Kennis
Meer weten over gebruik of onderhoud? Ga dan naar Kennis & Service. Hier vind je documentatie en tutorials over jouw Zehnder product.
Vragen? Hulp nodig?
Wil je meer weten over Zehnder of heb je vragen over andere onderwerpen of producten van Zehnder, neem dan contact op via telefoon of mail. We geven graag antwoord op al je vragen.
Nog vragen? Stuur ons dan een bericht.

Algemeen-verzoek

Naar contactformulier

Ventilatieberekening aanvragen

Naar contactformulier

Verzoek om service en reserveonderdelen

Naar contactformulier
Nog vragen? Bel ons gerust.

Algemeen verzoek

+31 (0) 38 429 69 11

Ventilatieberekening aanvragen

+31 (0) 38 429 62 20

Verzoek om service en reserveonderdelen

Vrij nummer

+31 (0) 38 429 69 11
MyZehnder-portaal

Profiteer van voordelen op ons MyZehnder-portaal. Log in met uw bekende toegangsgegevens of registreer u voor de eerste keer.