WTW in de gestapelde woningbouw

  • Continue aanvoer van verse lucht
  • Continue afvoer van vervuilde lucht
  • Energiezuinig & gezond
  • Collectieve en individuele oplossingen

Energiezuinig & Gezond

Bij ventilatie met warmteterugwinning, WTW-ventilatie of ventilatiesysteem D genoemd, wordt evenveel verse lucht in de woning toegevoerd als gebruikte lucht afgevoerd. Het is een energiezuinige en gezonde manier van woonhuisventilatie. In de winter wordt de lucht voorverwarmd door warmteterugwinning, in de zomer wordt de lucht juist gekoeld door de koelteterugwinning. Hiermee is WTW-ventilatie een passende oplossing in het voorkomen van oververhitting in de woning. Zehnder heeft diverse slimme warmteterugwin-units in het assortiment voor nieuwbouw en renovatie.

Individuele oplossingen

Met een individuele WTW-oplossing bied jij de bewoner gegarandeerd een gezond, comfortabel en energiezuinig binnenklimaat. In iedere woning staat een ventilatie-unit waarbij de lucht wordt toe- en afgevoerd via collectieve kanalen. Maak je gebruik van een twee-zone-systeem? Dan kun je gebruik maken van de 70%-regel, waarmee de BENG eenvoudiger gehaald wordt en kanalen kleiner kunnen.

Collectieve oplossingen

Bespaar ruimte met een collectieve WTW-oplossing. Een ventilatie-unit met een groot vermogen verzorgt de toe- en afvoer van lucht voor alle woningen. In de appartementen zelf is slechts een kleine, flexibel te monteren en onderhoudsarme ComfoVar Aero aanwezig. Ideaal voor woningen waarbij ieder vierkante meter telt. Daarnaast is service aan het gehele ventilatiesysteem eenvoudig te realiseren, zonder individuele woningen te hoeven betreden.

ComfoVar Aero

Hoe werkt het?

Om het formaat van de warmteterugwinunit en de diameter en grootte van de luchtverdeelsysteem componenten te bepalen, kijk je naar de grootte van de woningen waarin het systeem geplaatst moet worden. De formaten zijn afhankelijk van het aantal kuub dat je in de woning wilt ventileren.

Systeemplan 200-350 m³/h

Voor woningen van 200-350m³ adviseren wij het volgende systeemplan.

Systeemplan 350-450 m³/h

Voor woningen van 350-450m³ adviseren wij het volgende systeemplan.

Aan de slag? Kom in de lucht!
Zehnder Service & Kennis
Meer weten over gebruik of onderhoud? Ga dan naar Kennis & Service. Hier vind je documentatie en tutorials over jouw Zehnder product.
Vragen? Hulp nodig?
Wil je meer weten over Zehnder of heb je vragen over andere onderwerpen of producten van Zehnder, neem dan contact op via telefoon of mail. We geven graag antwoord op al je vragen.
Nog vragen? Stuur ons dan een bericht.

Algemeen-verzoek

Naar contactformulier

Ventilatieberekening aanvragen

Naar contactformulier

Verzoek om service en reserveonderdelen

Naar contactformulier
Nog vragen? Bel ons gerust.

Algemeen verzoek

+31 (0) 38 429 69 11

Ventilatieberekening aanvragen

+31 (0) 38 429 62 20

Verzoek om service en reserveonderdelen

Vrij nummer

+31 (0) 38 429 69 11
MyZehnder-portaal

Profiteer van voordelen op ons MyZehnder-portaal. Log in met uw bekende toegangsgegevens of registreer u voor de eerste keer.