Blaas élke woning nieuw leven in

Van rijwoning tot vrijstaand, van hoekwoning tot twee-onder-een-kap. Nederland verduurzaamt! Want wie kijkt op dit moment niet waar het beter kan? Ook woningcorporaties verduurzamen hun woningen. Verduurzamen is veel méér dan ‘van het gas af’, zonnepanelen of isolatie. Ventilatie en verwarming kunnen niet ontbreken. Want daarmee voeg je, naast een forse energiebesparing, óók nog eens gezondheid en comfort toe.

Het beste systeem begint bij jezelf.

4 vragen aan jou

Laten we duidelijk zijn: bij verduurzaming is ventilatie áltijd een goede keuze. Maar, net zoals bij
zoveel andere dingen, zijn er systemen van basic tot ‘skyhigh’. Daarom kom je het beste eerst
even bij jezelf in de lucht. Stel jezelf de volgende vragen:

 

Vraag 1
Hoe kijk je naar energie-efficiency?

En de toekomst? Ventilatie kan je helpen om je warmtevraag te verlagen. Van stukken minder tot energieneutraal.

Vraag 2
Hoe comfortabel moet het zijn?

Welke comfortwensen heeft jouw klant? Van simpelweg geen tocht meer tot altijd perfect verwarmde of gekoelde lucht.

Vraag 3
Hoe belangrijk is gezondheid?

Hoe gezond wil je het binnen hebben? Kies je voor doorlopend verse lucht in huis, dan hoort balansventilatie erbij.

Vraag 4
Hoeveel wil je investeren?

Hoeveel tijd en middelen mag de installatie kosten? Van volledig ingestorte luchtkanalen tot the next best thing.

Pick your level.

Er is altijd een match

Eenmaal helder waar ventilatie aan moet voldoen, kijk je welk systeem daarbij past.
Natuurlijk blijft dat maatwerk. Maar om het overzichtelijk te maken, verdeelden we onze systemen in levels. Ze zeggen iets over gezondheid, comfort, efficiency en investering. Kan het een beetje meer? Overweeg dan een upgrade binnen je level. Mag het een stevige stap vooruit zijn? Level up!

Level 0
Raamventilatie

Je ventileert alleen door de roosters van de ramen. Dat betekent dat de luchtkwaliteit vaak onvoldoende is. Ook het comfort is matig en de energiekosten hoog. Er zijn verder geen kosten, omdat je niets hoeft aan te schaffen of te onderhouden.

Ben je er klaar voor?

Van eigenaren tot woningcorporaties: we willen allemaal verduurzamen! De vraag naar installateurs die weten hóe, groeit dus ook. Daarom ondersteunen we je met ‘Renovation Ready’, waarmee je jouw positie in de verduurzamingsmarkt versterkt. Met nieuwe producten, tips en trainingen! Zo ben je op tijd klaar voor projecten van de toekomst.

Duurzaam bouwen, anders denken

Ruim 7 miljoen woningen aardgasvrij in 2050... de doelstellingen van het Klimaatakkoord liegen er niet om. We moeten het samen doen! Gelukkig wordt de urgentie van ventilatie bij isolatie steeds meer bekend.  En dat je met ventilatie óók nog eens snel en eenvoudig woningen verduurzaamt. Dubbel win.

Zo verduurzaam je met ventilatie

Renovatie referentie in beeld

In ere gerenoveerd

Boumans x Zehnder

"Aangezien het gebouw een monument is mag je er weinig aan veranderen. Je mag niet door muren heen, mag er niet zomaar gaten maken of hout wegnemen. Daar hebben we ons dus aan moeten aanpassen. Met de Zehnder radiatoren is er veel mogelijk: we hebben Charleston radiatoren in heel wat verschillende afmetingen gebruikt."

Jurgen Zieltjens, werfvoorbereider en projectleider bij Boumans Installatietechniek

Bij de renovatie van dit historisch pand in Utrecht werd er gekozen voor Zehnder Charleston radiatoren om het volledige gebouw comfortabel te verwarmen. Een doordachte keuze, want als er één tijdloos icoon is onder de kolomradiatoren, is het de Zehnder Charleston wel.

Referentieproject in beeld

Jouw partner in renovatie

Steuntje in de rug bij de regels?

Duurzame oplossingen, ideeën en ambities. Ze schieten als paddenstoelen uit de grond. Dat is fantastisch, zolang we ze op de juiste manier toepassen. Bij Zehnder zijn we dagelijks bezig met wet- en regelgeving. En daarom helpen we je daar graag bij. Zo pakken we renovatie samen écht goed aan.  
Bekijk hoe

Voetjes van de vloer

Geen grondgebonden woningen, maar gestapelde bouw renoveren? Ook daarvoor hebben we verschillende renovatie-oplossingen. Net wat past bij jouw opdracht. Bekijk hier hoe je hoogbouw renoveert met ventilatie en verwarming.

Gestapelde bouw renoveren

Ons pad naar een lagere footprint

Bij Zehnder kiezen we verlengen. Daarmee bedoelen we dat we willen dat onze producten nóg langer meegaan. Te blijven verbeteren wat goed is. Te refurbishen waar dat kan. En te recyclen, omdat we zuinig willen zijn op grondstoffen. Maar ook doen we het samen. Bijvoorbeeld met services waarmee bewoners hun systeem nog makkelijker kunnen onderhouden. Zo verlengen we de cirkel samen!

 

Hoe wij kijken naar duurzaamheid 

Oplossingen voor nieuwbouw

Niet renoveren maar nieuw creëren? Ook daarvoor hebben we verschillende systemen en mogelijkheden. Bekijk al onze toepassingen voor nieuwbouw.

Ventileren en verwarmen in nieuwbouw

Aan de slag? Kom in de lucht!
Zehnder Service & Kennis
Meer weten over gebruik of onderhoud? Ga dan naar Kennis & Service. Hier vind je documentatie en tutorials over jouw Zehnder product.
Vragen? Hulp nodig?
Wil je meer weten over Zehnder of heb je vragen over andere onderwerpen of producten van Zehnder, neem dan contact op via telefoon of mail. We geven graag antwoord op al je vragen.
Nog vragen? Stuur ons dan een bericht.

Algemeen-verzoek

Naar contactformulier

Ventilatieberekening aanvragen

Naar contactformulier

Verzoek om service en reserveonderdelen

Naar contactformulier
Nog vragen? Bel ons gerust.

Algemeen verzoek

+31 (0) 38 429 69 11

Ventilatieberekening aanvragen

+31 (0) 38 429 62 20

Verzoek om service en reserveonderdelen

Vrij nummer

+31 (0) 38 429 69 11
MyZehnder-portaal

Profiteer van voordelen op ons MyZehnder-portaal. Log in met uw bekende toegangsgegevens of registreer u voor de eerste keer.