Met ComfoNet geniet je van naadloze, flexibele en betrouwbare communicatie in het ventilatiesysteem. En alsof dat nog niet genoeg is, maakt ComfoNet het ook mogelijk om te communiceren met de ComfoControl app. Hierdoor heb je volledige controle over het CO2-niveau per sensor of woonzone en kun je eenvoudig de ingestelde waarden aanpassen.
ComfoNet is het interne data-signaal dat is gebaseerd op de industriestandaard CAN-bus met Zehnder-specifieke software-uitbreidingen. Dit biedt een veel hogere mate van flexibiliteit en mogelijkheden ten opzichte van 0-10V. Alleen Zehnder-accessoires kunnen hierop worden toegepast.
Men kan vanuit elke ComfoNet-aansluiting verder doorschakelen naar andere ComfoNet-accessoires. Het is echter belangrijk om rekening te houden met het totale stroomverbruik. De som van alle aangesloten accessoires (sensoren, schakelaars en andere modules) moet altijd lager zijn dan de beschikbare voeding van de unit. Als dit niet het geval is, moet er een ComfoNet Connect Splitter worden gebruikt.
Het aantal CO2 sensoren dat kan worden aangesloten op de unit is bij de ComfoAir Q 10 stuks en bij de ComfoAir Flex 3.
Op 1 ComfoConnect Splitter kan tot maximum 500mA worden aangesloten of doorgelust. Op de ComfoAir Q unit is dit 400mA. Men telt dan voor alle gebruikte accessoires het verbruik op en zolang men onder beschikbare stroom van de unit of splitter blijft, heeft men geen (extra) splitter(s) nodig.
Eenvoudig te installeren en aan te passen: Dankzij de gestandaardiseerde structuur met slechts één type kabel is het toevoegen van nieuwe sensoren/bedieningen aan het systeem eenvoudig. Ook het opsporen van problemen verloopt efficiënter, aangezien iedere sensor afzonderlijk kan worden uitgelezen.
Prioriteit voor belangrijke informatie: ComfoNet zorgt ervoor dat essentiële berichten, zoals die over het CO2-niveau, prioriteit krijgen bij verzending.
Betrouwbaarheid: ComfoNet is minder gevoelig voor storingen, dankzij de speciale kabels die worden gebruikt.
Kostenbesparing: Doordat er geen extra onderdelen nodig zijn voor de communicatie tussen sensoren en units, kunnen de kosten lager uitvallen voor een volledig door ComfoNet gestuurd systeem. (Dit is afhankelijk van het aantal sensoren en het type unit).
Het 0-10 V-systeem van Zehnder is een regelsysteem dat wordt gebruikt om ventilatiesystemen te reguleren. Hier is een overzicht van hoe het werkt:
Zehnder 0-10 V: Dit systeem is ontworpen om de regeling van je ventilatiesysteem te vereenvoudigen. Het maakt gebruik van een 0-10 V-interface waarmee je de ventilatie kunt aansturen. Door de spanning tussen 0 en 10 volt te variëren, kun je de ventilatorsnelheid instellen. Dit biedt meer flexibiliteit dan eenvoudige aan/uit-regelingen.
CO2-sensor 0-10 V: Deze sensor kan worden ingesteld als sensor of regelaar. Als regelaar kun je ventilatiestanden selecteren, terwijl dit bij de sensor niet mogelijk is. Het is belangrijk om te weten dat de sensormodus de correcte werking van de regelaar in het ventilatietoestel zou verhinderen.
Het 0-10 V-systeem biedt een handige manier om je ventilatiesysteem te optimaliseren en je binnenklimaat te verbeteren.
De RF-functie van Zehnder is een handige toevoeging aan je ventilatiesysteem die de bediening ervan vereenvoudigt. Hier is een overzicht van hoe het werkt:
De Zehnder RFZ zender maakt draadloze bediening van je Zehnder ventilatiesysteem mogelijk. Het is heel eenvoudig te installeren en te gebruiken, wat het comfort in huis verbetert. Met deze zender kun je jouw ventilatie-unit draadloos vanaf een afstand bedienen.
Met Zehnder RF CO2 heb je continu luchtkwaliteitsbewaking. Dit betekent dat je ventilatiesysteem automatisch wordt aangepast op basis van de gemeten CO2-concentratie in je binnenlucht. Zo zorg je altijd voor een gezonder en comfortabeler binnenklimaat.
De RFZ heeft een speciale functie: het kan tijdelijk de hoogste ventilatiestand activeren. Dit is handig bijvoorbeeld tijdens het koken of na het douchen, wanneer je wat extra ventilatie nodig hebt.
De RF bedieningen en sensoren werken op een lithiumbatterij (type CR 2032) en kan eenvoudig aan de wand worden bevestigd in ruimtes zoals de badkamer, keuken of toilet. Let erop dat je de bediening of sensor op een geschikte plaats installeert, waar geen grote metalen objecten in de buurt zijn die het draadloze signaal kunnen verstoren. Als het bereik van de RF niet voldoende is, kun je een RF-Repeater gebruiken om het signaal te versterken.
De levensduur van de batterij van de RFZ is ongeveer vijf jaar bij maximaal tien schakelacties per dag. Houd er rekening mee dat bij meer gebruik de levensduur van de batterij korter zal zijn.
Algemeen-verzoek
Naar contactformulierVentilatieberekening aanvragen
Naar contactformulierVerzoek om service en reserveonderdelen
Naar contactformulierAlgemeen verzoek
+31 (0) 38 429 69 11Ventilatieberekening aanvragen
+31 (0) 38 429 62 20