Zehnder ComfoAir Q

Met de ComfoAir Q wtw-unit kies je voor ventilatie op het allerhoogste niveau. Het neusje van de zalm, zeg maar. ComfoAir Q staat voor comfortabel wonen in gezonde lucht. De wtw-unit is extreem efficient en zuinig. En aan alle kanten uit te breiden. De beste basis voor het allerbeste binnenklimaat.

ComfoAir Q. Voor een duurzaam (t)huis.

De Zehnder ComfoAir Q maakt je woning aanzienlijk duurzamer: de ventilatie-unit is namelijk extreem energie-efficiënt. Zo hoeft de verwarming of airco in huis minder aan. Waarom? Omdat de ComfoAir Q een ster is in warmteterugwinning, nachtkoeling en voorverwarming. Kies de uitvoering die past bij de woning: tot 350, 450 of 600 m3/h

Overtreffende energie-normen

De Zehnder ComfoAir Q ventilatie-units overtreffen de Europese energienormen. Op het gebied van warmteterugwinning is de ComfoAir Q serie marktleider. Hij heeft namelijk de hoogste energie-efficiëntie bij het laagste energieverbruik in zijn klasse (tot wel 92,3% volgens EN13141-7 en SFP 0,28 bij 270 m3/h).

Modulerende voorverwarmer

De ComfoAir Q  heeft een modulerende voorverwarmer. Vriest het? Dan verwarmt de voorverwarmer de binnenkomende lucht alvast voor, tot een constante temperatuur van zo'n 0°C. Nooit meer dan nodig, zoals een aan/uit-voorverwarmer dat doet. Zo creëert de voorverwarmer de optimale situatie voor warmteterugwinning.

Koude- en warmteterugwinning

De ComfoAir Q gebruikt de warmte of koele lucht in huis, om de binnenkomende lucht op te warmen. Die overdracht gebeurt in de warmtewisselaar van de ventilatie-unit. Deze wisselaar is diamantvormig en heeft een groot oppervlak. Dat maakt hem extreem efficient. Daarmee win je tot wel 92,3% van de warmte terug!

Intelligente bypass

De modulerende bypass maakt een perfecte mix: lucht dat door de warmtewisselaar gaat én de lucht die rechtstreeks van buiten komt. Hij maakt zelf de balans op voor de beste keuze. Een intelligent staaltje techniek, dat zorgt voor de perfecte temperatuur in elk seizoen. Energie-efficiënt, comfort én gegarandeerde vorstbescherming.


Gezond en comfortabel wonen

De Zehnder ComfoAir Q  verzekert je van een perfect evenwicht tussen toevoer- en retourlucht. De innovatieve sensortechnologie houdt het binnenklimaat gezond en energie-efficiënt zónder dat je inlevert op wooncomfort. De bewoner hoeft daar helemaal niets voor te doen: alles gaat automatisch.

Geruisloos genieten

Genieten van zuivere en gezonde lucht, doe je het beste in alle rust. Pure comfort hoor je natuurlijk niet, dat voel je alleen. Gelukkig heeft de Zehnder ComfoAir Q de stilste ventilatoren die op de markt te verkrijgbaar zijn. Met tóch een optimale luchtdoorstroming! Stil ventileren, is geruisloos gezond wonen.

ComfoValve Luna S, Luna S, supply air valve, design valve, living, woman, child, couch, fresh air, house, private garden

Ideale temperatuur

Balansventilatie houdt de lucht gezond, zónder tocht of temperatuurverschil. De modulerende bypass berekent hoeveel frisse, binnenkomende lucht er wel of juist níet door de warmtewisselaar moet. Dat doet het met temperatuur- en vochtsensoren en een intelligent algoritme. ’s Zomers zorgt dat bijvoorbeeld 's nachts voor die prettige extra koelte.

Lees meer over de intelligente bypass 

De ComfoAir Q eenvoudig installeren

Met een luchtdebiet van 350, 450 of 600 m3/h is de ComfoAir Q er voor elke woning. In drie stappen voert de geïntegreerde ingebruikname-assistent je naar een optimale instelling, gevolgd door een systeemcontrole. Zo is je wtw installatie makkelijk, snel en veilig! Verandert de situatie? Je kunt zelfs de toe- en afvoerkant eenvoudig wisselen door de instelling aan te passen. 

ComfoAir Q op jouw manier

De Zehnder ComfoAir Q is in elke situatie gebruiksvriendelijk. Er zijn verschillende opties om de  ventilatie-unit te bedienen: met de display op het apparaat, een KNX-interface, handmatige bedieningen en sensoren. Of kies voor de ComfoControl-app. Handig, bediening en service op afstand!

Bekijk alle besturingsopties

Je ComfoAir Q aansluiten op de Zehnder IoT Cloud?

Test Zehnder IoT Cloud zelf uit 

Always the best climate, Shooting 2016, couple, pair, twosome

Maak je ComfoAir Q compleet met het verdeelsysteem

Soms zijn dingen gemaakt voor elkaar. Zo ook de ComfoAir Q en het Zehnder luchtverdeelsysteem. Deze brengt de verse lucht precies op de juiste plek in huis. De componenten sluiten naadloos op elkaar aan. Alles voor een compleet en luchtdicht ventilatiesysteem.

Bekijk Zehnder luchtverdeelsystemen

Koelen en verwarmen met ComfoAir Q

De ComfoAir Q breid je makkelijk uit met Zehnders toepassingen voor koelen en verwarmen: ClimateSwitch. It's in the name. Deze slimme Zehnder technologie wisselt tussen de seizoenen. Helemaal vanzelf. Zo is het 's zomers koel in huis en comfortabel in de winter. En altijd met verse lucht! 

Bekijk de mogelijkheden

ComfoAir Q wtw filter vervangen

Het wtw-filter vervangen is belangrijker dan je denkt. Want als je eens per half jaar het luchtfilter van de ComfoAir Q vervangt, houd je het systeem energiezuinig en stil. En ben je verzekerd van de gezondste lucht. Last van allergieën aan de luchtwegen? Overweeg dan het “F7/ISO ePM1”-filter. Deze houdt ook pollen en stof tegen.

Bestel eenvoudig originele Zehnder filters
Comfo Air Q, cut-out plate, flat, straight,CA Q,

De voordelen van enthalpie

Voeg je een enthalpiewisselaar toe aan je ComfoAir Q? Dan gaat je luchtkwaliteit 'next-level'. Een enthalpiewisselaar zorgt namelijk voor een perfecte vochtbalans. En die balans brengt veel voordelen: de bewoner ervaart meer comfort en de woning wordt duurzamer. Benieuwd?

Lees alle voordelen

Zehnder ComfoAir Q in beeld

Vakinhoudelijk meer weten over de ComfoAir Q? Deze wtw-unit uitbreiden met een verwarm- en koeloplossing? Of ben je nieuwsgierig naar praktijkvoorbeelden van de ComfoAir Q? Bekijk hier alles over de ComfoAir Q.

Aan de slag? Kom in de lucht!
Zehnder Service & Kennis
Meer weten over gebruik of onderhoud? Ga dan naar Kennis & Service. Hier vind je documentatie en tutorials over jouw Zehnder product.
Vragen? Hulp nodig?
Wil je meer weten over Zehnder of heb je vragen over andere onderwerpen of producten van Zehnder, neem dan contact op via telefoon of mail. We geven graag antwoord op al je vragen.
Nog vragen? Stuur ons dan een bericht.

Algemeen-verzoek

Naar contactformulier

Ventilatieberekening aanvragen

Naar contactformulier

Verzoek om service en reserveonderdelen

Naar contactformulier
Nog vragen? Bel ons gerust.

Algemeen verzoek

+31 (0) 38 429 69 11

Ventilatieberekening aanvragen

+31 (0) 38 429 62 20

Verzoek om service en reserveonderdelen

Vrij nummer

+31 (0) 38 429 69 11
MyZehnder-portaal

Profiteer van voordelen op ons MyZehnder-portaal. Log in met uw bekende toegangsgegevens of registreer u voor de eerste keer.