Renovatie naar een nieuw hoogtepunt

Bij veel woningcorporaties, -eigenaren en vve’s staat verduurzaming hoog op de agenda.
Van het gas af, zonnepanelen... Wie écht wil verduurzamen, overziet het hele plaatje.
Met duurzaam ventileren en verwarmen, haal je alles uit je renovatie. En voeg je comfort en gezondheid toe aan bestaande gestapelde bouw. Of het nu een enkel appartement of volledige woontoren is. Beter voor mensen, portemonnee én klimaat. Dat is wat goede ventilatie doet.

Wat ga je renoveren?

Een simpele vraag. Maar het antwoord maakt nogal wat uit. Want wil je alle appartementen van ventilatie voorzien? En wil je dat graag centraal regelen? Dan is het belangrijk dat er al ventilatiekanalen bestaan. Zijn die er niet? Dan ligt het voor de hand om de ruimtes individueel in te richten. Ook geen punt, wél een totaal andere werkwijze.

Socket, sleeve, DN125, 160, 200, ComfoPipe compact, Comfopipe compact, InFloor (round pipe)

Nét wat je belangrijk vindt.

4 vragen aan jou

Om straks het juiste systeem te kiezen, is het handig om jezelf eerst een aantal vragen te stellen.
Samen bepalen ze welk level van ventilatie, en daarmee welk systeem, het beste bij jouw project past.
Vraag jezelf het volgende af:

 

Vraag 1
Hoe belangrijk is energie-efficiency?

Wat je niet nodig hebt, hoef je ook niet te gebruiken. Ventilatie speelt een grote rol in het verlagen van je warmtevraag. Van minder... tot energieneutraal.

Vraag 2
Hoe belangrijk is comfort?

Wil je graag perfect gekoelde of verwarmde lucht? Of is het verdwijnen van vervelende tocht al voldoende? Zet de comfortwensen van jouw klant op een rijtje.

Vraag 3
Hoe belangrijk is gezondheid?

Als gezond wonen een harde eis is, dan kan de juiste ventilatie niet ontbreken. Met doorlopende toevoer van verse lucht, is balansventilatie de logische keuze.

Vraag 4
Hoe bepalend is het budget?

Wat mag het kosten? En mag het even duren of is snelheid geboden? Van volledig ingestorte kanalen, een enkel kanaal tot voorzetwanden. Ook dat speelt mee.

Level met je wensen.

Er is altijd een systeem dat past

Nu je helder hebt wat je zoekt, wil je het systeem dat het beste matcht. Dat blijft maatwerk, maar voor een helder overzicht verdeelden we onze systemen in levels. Elk level zegt iets over de mate van comfort, gezondheid, efficiency en de investering. Zo is er voor elk project een perfecte match. Kan het een beetje meer? Upgrade dan binnen je level. Wil je een flinke stap vooruit? Ga dan letterlijk next-level.

ComfoVar in het wild

Een systeemtekening geeft een goede indruk van wat er kan, ook al is jouw situatie anders.

Bekijk hoe we ComfoVar installeerden in deze gestapelde bouw.

Ben je er klaar voor?

Van eigenaren tot woningcorporaties: we willen allemaal verduurzamen! De vraag naar installateurs die weten hóe, groeit dus ook. Daarom ondersteunen we je met ‘Renovation Ready’, waarmee je jouw positie in de verduurzamingsmarkt versterkt. Met nieuwe producten, tips en trainingen! Zo ben je op tijd klaar voor projecten van de toekomst.

Anders denken, duurzaam bouwen

In 2050 moeten ruim 7 miljoen woningen aardgasvrij zijn... Mooie en ambitieuze doelen van het Klimaatakkoord! Dat pakken we samen aan. Waarom ventilatie bij isolatie onmisbaar is, is gelukkig geen geheim meer. En dat ventilatie een renovatie daarbij ook een enorme comfort-boost én besparing oplevert, ook! Van gebakken lucht geen sprake.

Zo verduurzaam je met ventilatie

Jouw partner in renovatie

Steuntje in de rug bij de regels?

Duurzame oplossingen, ideeën en ambities. Ze schieten als paddenstoelen uit de grond. Dat is fantastisch, zolang we ze op de juiste manier toepassen. Bij Zehnder zijn we dagelijks bezig met wet- en regelgeving. En daarom helpen we je daar graag bij. Zo pakken we renovatie samen écht goed aan.  
Bekijk hoe

Met beide benen op de grond

Geen gestapelde bouw, maar grondgebonden woningen renoveren? Daar ontwikkelden we verschillende systemen voor. Zodat er altijd een match is met jouw project. Bekijk hier hoe je grondgebonden woningen renoveert met verwarming en ventilatie.

Grondgebonden woningen renoveren

Onze weg naar een lagere footprint

We gaan voor verlengen. Ofwel: dat onze producten nóg langer meegaan. Dat doen we door steeds te blijven verbeteren. Oude producten een nieuw leven te geven met refurbishing. Of als dat niet meer kan, de materialen te recyclen. Zo blijven grondstoffen langer in de keten. We doen het óók samen. Met onderhoudsservices waardoor het systeem langer meegaat. De cirkel verlengen we samen!

 

Onze blik op duurzaamheid

Oplossingen voor nieuwbouw

Nieuw creëren in plaats van renoveren? Dan kijk je net even anders. Daar hebben we ook verschillende systemen en producten voor. Bekijk al onze mogelijkheden voor nieuwbouw.

Ventilatie voor nieuwbouw

CSY, house graphic, CAQ ST, InOn Floor, under roof, cut-out, Recess, InFloor (round pipe), OnFloor (flat oval pipe

Een goed advies voor jouw renovatieproject?

Kom in de lucht, dan kijken we samen naar de beste toepassing.

Maak een afspraak

Nog vragen? Stuur ons dan een bericht.

Algemeen-verzoek

Naar contactformulier

Ventilatieberekening aanvragen

Naar contactformulier

Verzoek om service en reserveonderdelen

Naar contactformulier
Nog vragen? Bel ons gerust.

Algemeen verzoek

+31 (0) 38 429 69 11

Ventilatieberekening aanvragen

+31 (0) 38 429 62 20

Verzoek om service en reserveonderdelen

Vrij nummer

+31 (0) 38 429 69 11
MyZehnder-portaal

Profiteer van voordelen op ons MyZehnder-portaal. Log in met uw bekende toegangsgegevens of registreer u voor de eerste keer.