Renovation-Ready

Renoveer iedere zone in huis comfortabel met duurzame ventilatie en verwarming

Duurzaam verbouwen of renoveren levert je veel op

Door te verbouwen of renoveren maak je je huis mooier, energiezuiniger én gezonder. Het is een duurzame investering voor meer woonplezier. Ook verhoog je de verkoopwaarde. Een absolute win-win-win situatie.   

Voor een duurzamere wereld

Energiezuinig (ver)bouwen

Door de opwarming van de aarde verandert het klimaat wereldwijd. Aan de ene kant valt er meer en vaker neerslag waardoor onze straten vollopen en rivieren overstromen. Aan de andere kant zijn er steeds meer extreem warme dagen en hebben we last van droogte. Dat is niet goed en moet anders. Via het klimaatakkoord van Parijs hebben ruim 200 landen afspraken gemaakt om klimaatverandering aan te pakken. Ook Nederland. Zo is bepaalt dat we de uitstoot van broeikasgassen moeten terugdringen. De maatregel ‘energiezuinig (ver)bouwen’ is daar een onderdeel van. 

Sunset, wheat field, father with child, sustainable, Windmill

Isoleren = ventileren

Het isoleren van je huis bespaart energie. Maar wist je dat ventilatie enorm belangrijk is als je gaat isoleren? Als je je huis isoleert, wordt het luchtdichter en kan er minder frisse lucht binnenkomen. Als je niet ventileert, blijven vocht en vervuilende stoffen in de lucht hangen. Dit kan leiden tot gezondheidsproblemen zoals hoofdpijn, vermoeidheid en allergieën. Door te ventileren wordt de lucht ververst en worden vocht en vervuilende stoffen afgevoerd. Dat is goed voor de luchtkwaliteit in huis en verkleint het risico op gezondheidsproblemen. Zorg dus voor voldoende ventilatie als je je huis isoleert, bijvoorbeeld met ventilatieroosters, een mechanisch ventilatiesysteem of via balansventilatie.

Waarom is ventileren belangrijk?

In deze video laat Niels zien waarom het belangrijk is om je huis goed te ventileren en hoe je dit eenvoudig zelf kunt doen. 

Maak de juiste renovatie stappen

Als je je huis gaat verbouwen of renoveren om het duurzamer te maken, dan zijn er veel dingen om rekening mee te houden. Zehnder kan je helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in je huis en het besparen van energie. Je kunt kiezen voor verschillende niveaus van ventilatie en verwarming, afhankelijk van je budget en wensen.

 

Wil je ook andere dingen aanpassen, zoals zonnepanelen of een warmtepomp? Zehnder helpt je de juiste stappen te zetten. Zo verbouw of renoveer jij iedere zone in huis comfortabel met duurzame ventilatie en verwarming.

Level 0
Raamventilatie

Je ventileert alleen door de roosters van de ramen. Dat betekent dat de luchtkwaliteit vaak onvoldoende is. Ook het comfort is matig en de energiekosten hoog. Er zijn verder geen kosten, omdat je niets hoeft aan te schaffen of te onderhouden.

Duurzaam verwarmen

Voor het volledig elektrisch verwarmen van je verbouwde of gerenoveerde huis maak je gebruik van een warmtepomp voor warm water en vloerverwarming voor aangename warmte op de begane grond. In combinatie met een Zehnder plug-in radiator in de slaap- en badkamer, zijn álle ruimten in huis snel en comfortabel warm te krijgen. En omdat de zonnepanelen worden gebruikt voor energieopwekking, is elektrisch verwarmen ook nog eens een hele duurzame oplossing.

Voor elk renovatieproject een passende oplossing

Oplossingen

Alle woningen in 2050 aardgasvrij

Het is de bedoeling dat in 2050 alle woningen in Nederland van het aardgas af zijn. Vanaf dan koken en verwarmen we onze huizen met schonere energie, zoals zon- en windenergie. Rutger vertelt in deze video hoe Zehnder je nu al helpt met aardgasvrije oplossingen voor de lange termijn. Dus geen ‘spijt oplossingen’ waarbij je over 5 of 10 jaar opnieuw aanpassingen moet doen aan je woning.

Don't wait to renovate
Heb jij een renovatie voor de boeg?
Voor installatiehulp, vragen of advies bij je verbouwing of renovatieproject kun je terecht bij een Zehnder installateur. Om een product te bekijken kun je terecht bij een van de showrooms.
Hulp of antwoorden nodig? We helpen je graag!
Meer weten over gebruik of onderhoud? Ga dan naar de Service-pagina. Stel hier je vraag, vind je documentatie of bekijk de tutorials over jouw Zehnder-product.
Nog vragen? Stuur ons dan een bericht.

Algemeen-verzoek

Naar contactformulier

Ventilatieberekening aanvragen

Naar contactformulier

Verzoek om service en reserveonderdelen

Naar contactformulier
Nog vragen? Bel ons gerust.

Algemeen verzoek

+31 (0) 38 429 69 11

Ventilatieberekening aanvragen

+31 (0) 38 429 62 20

Verzoek om service en reserveonderdelen

Vrij nummer

+31 (0) 38 429 69 11
MyZehnder-portaal

Profiteer van voordelen op ons MyZehnder-portaal. Log in met uw bekende toegangsgegevens of registreer u voor de eerste keer.