Renovation-Ready

Renoveer iedere zone in huis comfortabel met duurzame ventilatie en verwarming

Duurzaam verbouwen of renoveren levert je veel op

Door te verbouwen of renoveren maak je je huis mooier, energiezuiniger én gezonder. Het is een duurzame investering voor meer woonplezier. Ook verhoog je de verkoopwaarde. Een absolute win-win-win situatie.   

Voor een duurzamere wereld

Energiezuinig (ver)bouwen

Door de opwarming van de aarde verandert het klimaat wereldwijd. Aan de ene kant valt er meer en vaker neerslag waardoor onze straten vollopen en rivieren overstromen. Aan de andere kant zijn er steeds meer extreem warme dagen en hebben we last van droogte. Dat is niet goed en moet anders. Via het klimaatakkoord van Parijs hebben ruim 200 landen afspraken gemaakt om klimaatverandering aan te pakken. Ook Nederland. Zo is bepaalt dat we de uitstoot van broeikasgassen moeten terugdringen. De maatregel ‘energiezuinig (ver)bouwen’ is daar een onderdeel van. 

Isoleren = ventileren

Het isoleren van je huis bespaart energie. Maar wist je dat ventilatie enorm belangrijk is als je gaat isoleren? Als je je huis isoleert, wordt het luchtdichter en kan er minder frisse lucht binnenkomen. Als je niet ventileert, blijven vocht en vervuilende stoffen in de lucht hangen. Dit kan leiden tot gezondheidsproblemen zoals hoofdpijn, vermoeidheid en allergieën. Door te ventileren wordt de lucht ververst en worden vocht en vervuilende stoffen afgevoerd. Dat is goed voor de luchtkwaliteit in huis en verkleint het risico op gezondheidsproblemen. Zorg dus voor voldoende ventilatie als je je huis isoleert, bijvoorbeeld met ventilatieroosters, een mechanisch ventilatiesysteem of via balansventilatie.

Waarom is ventileren belangrijk?

In deze video laat Niels zien waarom het belangrijk is om je huis goed te ventileren en hoe je dit eenvoudig zelf kunt doen. 

Maak de juiste renovatie stappen

Als je je huis gaat verbouwen of renoveren om het duurzamer te maken, dan zijn er veel dingen om rekening mee te houden. Zehnder kan je helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in je huis en het besparen van energie. Je kunt kiezen voor verschillende niveaus van ventilatie en verwarming, afhankelijk van je budget en wensen.

 

Wil je ook andere dingen aanpassen, zoals zonnepanelen of een warmtepomp? Zehnder helpt je de juiste stappen te zetten. Zo verbouw of renoveer jij iedere zone in huis comfortabel met duurzame ventilatie en verwarming.

Aan de slag met de juiste stappen

Level 0
Raamventilatie is als je lucht in huis binnenkomt via het raam of via de roosters in het raam. Dit is meestal niet genoeg voor een goede luchtkwaliteit in huis. Het is ook niet zo comfortabel door koude tocht en het kost veel energie om de koude lucht op te warmen. Maar omdat er geen ventilatiesysteem is, kost het ook geen geld om dit te kopen of te onderhouden.
Level 1
Met mechanische afvoerventilatie is de luchtkwaliteit in huis beter dan bij raamventilatie. Maar het is nog steeds niet zo comfortabel en het kost veel energie om de koude lucht op te warmen. Het ventilatiesysteem kost niet veel geld om aan te schaffen en te onderhouden. Ook gaat het systeem lang mee.
Level 2
Decentrale ventilatie zorgt via een ventilatie-unit in de buitenmuur voor verse lucht in één kamer van het huis. Het systeem zorgt voor een betere luchtkwaliteit en kost minder energie. Het comfort is matig tot goed.
Level 3
Overflow Technology is dé Zehnder oplossing om je huis duurzaam te renoveren. Je vervangt dan de mechanische ventilatie box door een wtw-unit. Zo komt er verse lucht via de zolder naar de begane grond. Wtw-ventilatie is goed voor je gezondheid, geeft veel comfort, en het kost minder energie.
Level 4
Met een wtw-unit wordt schone lucht naar binnen gebracht en vieze lucht afgevoerd. Dit zorgt voor een aangename temperatuur en altijd gezonde lucht in huis. Het comfort is hoog, de energiekosten zijn laag. Het totale systeem is duurder dan Overflow Technology, maar het is een duurzame investering vanwege de vele voordelen voor je gezondheid, het wooncomfort en het energieverbruik.
Level 5
Je kunt nog meer voordelen halen uit een wtw-unit door klimaatmodules toe te voegen. Hierdoor kan de ventilatie-unit ook koelen en verwarmen, waardoor je het hele jaar door een comfortabel binnenklimaat hebt en geen oververhitting in de zomermaanden. Met de klimaatmodules bespaar je ook nog eens energie.

Duurzaam verwarmen

Voor het volledig elektrisch verwarmen van je verbouwde of gerenoveerde huis maak je gebruik van een warmtepomp voor warm water en vloerverwarming voor aangename warmte op de begane grond. In combinatie met een Zehnder plug-in radiator in de slaap- en badkamer, zijn álle ruimten in huis snel en comfortabel warm te krijgen. En omdat de zonnepanelen worden gebruikt voor energieopwekking, is elektrisch verwarmen ook nog eens een hele duurzame oplossing.

Oplossingen

Alle woningen in 2050 aardgasvrij

Het is de bedoeling dat in 2050 alle woningen in Nederland van het aardgas af zijn. Vanaf dan koken en verwarmen we onze huizen met schonere energie, zoals zon- en windenergie. Rutger vertelt in deze video hoe Zehnder je nu al helpt met aardgasvrije oplossingen voor de lange termijn. Dus geen ‘spijt oplossingen’ waarbij je over 5 of 10 jaar opnieuw aanpassingen moet doen aan je woning.

Don't wait to renovate
Heb jij een renovatie voor de boeg?
Voor installatiehulp, vragen of advies bij je verbouwing of renovatieproject kun je terecht bij een Zehnder installateur. Om een product te bekijken kun je terecht bij een van de showrooms.
Hulp of antwoorden nodig? We helpen je graag!
Meer weten over gebruik of onderhoud? Ga dan naar de Service-pagina. Stel hier je vraag, vind je documentatie of bekijk de tutorials over jouw Zehnder-product.
Nog vragen? Stuur ons dan een bericht.

Algemeen-verzoek

Naar contactformulier

Ventilatieberekening aanvragen

Naar contactformulier

Verzoek om service en reserveonderdelen

Naar contactformulier
Nog vragen? Bel ons gerust.

Algemeen verzoek

+31 (0) 38 429 69 11

Ventilatieberekening aanvragen

+31 (0) 38 429 62 20

Verzoek om service en reserveonderdelen

Vrij nummer

0 900 555 19 37
MyZehnder-portaal

Profiteer van voordelen op ons MyZehnder-portaal. Log in met uw bekende toegangsgegevens of registreer u voor de eerste keer.