Installateur bij wtw-unit voor wtw onderhoud

Jouw abonnement voor wtw onderhoud

Zorgeloos genieten van schone lucht het hele jaar door. Het geheim van een langdurig efficiënte installatie. 

Langdurige efficiëntie met goed wtw onderhoud

Hoe onderhoud jij jouw wtw installatie? Het is misschien een ver-van-je-bed show en iets waar je (liever) niet naar omkijkt. Gelukkig maakt Zehnder het je gemakkelijk, want met deze abonnementen maak je jouw wtw onderhoud eenvoudig én maak je je geen zorgen over het reinigen of de werking van jouw ventilatiesysteem. Goed om te weten: Ook de controles en het tijdig vervangen van de filters worden meegenomen. Kies je voor een wtw onderhoudsabonnement van Zehnder, dan ben je dus altijd gegarandeerd van schone lucht in huis. Lees snel verder, ontdek de twee abonnementen en ontdek wat bij jou past! 

Het belang van goed wtw onderhoud

Wil je zorgeloos genieten van schone lucht in huis en tegelijkertijd profiteren van een langere levensduur van jouw ventilatiesysteem? Kies dan voor een abonnement voor wtw onderhoud. Onze binnenklimaat-experts komen bij je langs om te zorgen dat jouw wtw-unit de correcte instellingen heeft en juist onderhouden wordt. Van zelf jouw wtw reinigen is dan geen sprake meer, dit regelt Zehnder voor jou. Op die manier zorg je niet alleen voor verse lucht, altijd en overal in huis, maar heb je ook een optimaal en energiezuinig presterend ventilatiesysteem dat langer mee gaat. Een duurzame keuze!

Installateur bij wtw-unit voor wtw onderhoud

Waar bestaat wtw onderhoud uit?

We begrijpen dat je niet wilt omkijken naar je ventilatiesysteem. Daarom tackelen de wtw onderhoudsabonnementen dat. Zo kun jij onbezorgd genieten van schone lucht in huis, altijd en overal. Maar wat houdt wtw onderhoud eigenlijk in? Een logische vraag die we graag voor je beantwoorden. Waar een abonnement voor wtw onderhoud uit bestaat, vind je in dit handige overzicht. Hier lees je ook meer over de verschillende aspecten van wtw onderhoud en wat het reinigen van jouw wtw betekent. Kortom: wat past bij jou en wat past bij jouw situatie? 

Vrouw op de bank die geniet van schone lucht, mogelijk gemaakt door onderhoud van wtw-installatie

Een abonnement voor wtw onderhoud

Voor iedere situatie een passende oplossing, dat biedt een Zehnder abonnement voor wtw onderhoud. Kies het abonnement dat bij jou past op basis van wat jij belangrijk vindt. Zijn de basiscontroles van het toestel genoeg of heb je behoefte aan een volledige controle van het hele ventilatiesysteem? In dit overzicht vind je direct jouw antwoord op de vraag wat bij jou en jouw situatie past. Kortom: check alles wat is inbegrepen bij de abonnementen (lees: het wtw onderhoud en wtw reinigen) en ontdek waarom jij met een wtw onderhoudsabonnement dus niet meer hoeft om te kijken naar naar jouw ventilatiesysteem.  

Een hand die een blok vasthoudt met een hand en een lampje

Welk abonnement past bij mij?

Kies hieronder welk abonnement het beste bij jouw situatie past

*Frequentie van onderhoudsbezoek.
  Basis Premium
Filter vervanging
Nieuwe filters ✓ (t.w.v. € 184,00) ✓ (t.w.v. € 92,00)
Controle warmtewisselaar en ventilatoren
Reiniging warmtewisselaar en ventilatoren
Controle van de condensafvoer
Controle van de goede werking van het toestel
Software-update wanneer nodig
Inspectie van de afzuig- en toevoerventielen
Kwaliteitscertificaat
Vervanging van versleten of defecte onderdelen van het toestel
Reinigen en nameten van de afzuig- en toevoerventielen
Inclusief: 15% korting op onderdelen n.v.t.
Prijs per abonnement incl. BTW € 393,00 per 2 jaar* € 499,00 per jaar*

Veelgestelde vragen

Neem contact op met de erkende installateur die de WTW-unit geïnstalleerd heeft. Weet je niet wie dit is of heb je geen installateur? Zoek dan een installateur bij jou in de buurt via onderstaande button.

Vind installateur

Bij het jaarlijkse servicebezoek worden de filters van de wtw ventilatieunit vervangen en neemt de servicemonteur een extra set nieuwe filters mee. Deze extra set vervang je dan zelf. Wij raden aan de filters elk half jaar te vervangen, dus 6 maanden na ons bezoek.

de filterklasse van de vervangende filters is gelijk aan de filters die bij aflevering van de wtw-unit in de unit zaten. Welke filterklasse dat is, is afhankelijk van het type wtw-unit.

Wil je meer weten over de filterklasse van onze filters? 

Kijk dan hier 

Bij deze controle wordt er gekeken of de kleine kanaaltjes binnenin de wisselaar geen vuil bevatten, of de ventilatoren schoon zijn en ‘vrij’ kunnen draaien voor een goede werking van de unit. De servicemonteur zal wanneer nodig de wisselaar en ventilatoren ook reinigen. Daarnaast wordt de aansluiting van de condensafvoer goed gecontroleerd om eventuele problemen met lekkage en onaangename geurtjes te voorkomen.

Bij deze controle zullen ook de sensoren in de wtw ventilatie unit worden gecontroleerd en wordt er gekeken of de verschillende ventilatie instellingen goed staan voor de beste werking van het toestel. Mocht dit niet het geval zijn past de servicemonteur dit ter plekke aan.

De servicemonteur zal altijd de software controleren die op het toestel draait. Wanneer dit een verouderde versie betreft zal hij deze updaten en zorgen dat alle instellingen weer zo ingesteld zijn dat het toestel op zijn best functioneert.

Als er voor een premium abonnement is gekozen zullen tijdens een onderhoudsbezoek wanneer nodig versleten of defecte onderdelen van uw toestel door de servicemonteur vervangen worden.

Een ventilatiesysteem bestaat niet alleen uit een ventilatietoestel. Voor een goede werking van uw toestel zijn de ventilatie kanalen en de ventilatieventielen van groot belang. Daarom worden deze ventielen tijdens het jaarlijkse servicebezoek bij een premium service abonnement grondig gecontroleerd en schoongemaakt. Daarnaast wordt ook gekeken of de ventielen op de juiste wijze zijn afgesteld voor voldoende verse lucht in de desbetreffende ruimte. Inspectie en reiniging van de kanalen is niet inbegrepen.

Op al onze overeenkomsten zijn de Algemene Voorwaarden Webshop van toepassing. Door een bestelling af te ronden ga je hiermee akkoord.

Daarnaast behoudt Zehnder zich het recht voor zich bij de uitvoering van de overeenkomst te laten bijstaan door derden of de uitvoering van de overeenkomst uit te besteden aan een geselecteerde en door Zehnder getrainde partner waarbij geldt dat Zehnder garant staat voor de kwaliteit en de juiste uitvoering van het onderhoudsabonnement. De rechten en plichten die voortvloeien uit de overeenkomst blijven onverminderd van kracht. Het aanspreekpunt voor de uitvoering van deze overeenkomst is en blijft Zehnder.

Bij het jaarlijkse servicebezoek worden de filters van de wtw ventilatieunit vervangen en neemt de servicemonteur een extra set nieuwe filters mee. Deze extra set vervang je dan zelf. Wij raden aan de filters elk half jaar te vervangen, dus 6 maanden na ons bezoek.

de filterklasse van de vervangende filters is gelijk aan de filters die bij aflevering van de wtw-unit in de unit zaten. Welke filterklasse dat is, is afhankelijk van het type wtw-unit.

Wil je meer weten over de filterklasse van onze filters? 

Kijk dan hier 

WTW onderhoudsabonnement basis:
Ten minste 2 jaar vanaf 14 werkdagen na de datum van het contract.

WTW onderhoudsabonnement premium:
Ten minste 1 jaar vanaf 14 werkdagen na de datum van het contract.

 1. Kies het WTW onderhoudsabonnement dat bij je past
 2. Bestel het WTW onderhoudsabonnement in de webshop
 3. Je ontvangt een bevestiging en een kopie contract van het bestelde WTW onderhoudsabonnement
 4. Zehnder neemt contact met je op om een afspraak te maken en de details te bespreken
 5. De Zehnder ventilatie-expert komt bij je langs en voert de onderhoudswerkzaamheden uit
 6. Je ontvangt een rapportage met eventueel advies & offerte en een kwaliteitscertificaat
 7. Ongeveer 11 maanden na de laatst uitgevoerde onderhoudsbeurt neemt Zehnder contact met je op voor het maken van een nieuwe afspraak
 8. De Zehnder ventilatie-expert komt bij je langs en voert de onderhoudswerkzaamheden uit
 9. Je ontvangt een rapportage met eventueel advies & offerte en een kwaliteitscertificaat
 10. Je ontvangt een factuur voor het afgesloten service onderhoudsabonnement incl. btw (de betaling van het volledige bedrag dient binnen 14 dagen te zijn voldaan)

WTW onderhoudsabonnement Basis:
Het WTW onderhoudsabonnement kan jaarlijks opgezegd worden mits een opzegtermijn van 1 maand in acht wordt genomen.

WTW onderhoudsabonnement Premium:
Het WTW onderhoudsabonnement kan jaarlijks opgezegd worden mits een opzegtermijn van 1 maand in acht wordt genomen.

Zie ook onze Algemene Voorwaarden Webshop. Indien het onderhoudsabonnement wordt geannuleerd nadat de termijn van opzegging is verstreken, loopt het contract bij het Premium abonnement nog 1 jaar door en bij het Basis abonnement nog 2 jaar door met de bijbehorende betalingsverplichting.

Het onderhoudsabonnement kan vanuit onze kant opgezegd worden wanneer:

 • er door ons wordt geconstateerd dat de wtw-unit niet voldoet aan de onderhoudsvoorwaarden (zie Waar moet mijn wtw-unit aan voldoen voor onderhoud?);
 • Het praktisch niet meer mogelijk is om onderhoud uit te voeren als gevolg van onderdelen die niet meer beschikbaar zijn of wanneer het einde van de levensduur van de wtw-unit is bereikt;
 • er niet wordt voldaan aan de voorwaarden beschreven in het onderhoudsabonnement.

Indien het onderhoudsabonnement niet wordt opgezegd zal het onderhoudsabonnement voor onbepaalde tijd worden verlengd en plannen we elk jaar opnieuw een afspraak voor een onderhoudsbezoek in. Na het uitvoeren van het onderhoudsbezoek sturen wij een factuur (die dient uiterlijk 14 dagen na ontvangst aan ons te zijn overgemaakt).

- Wanneer het onderhoudsabonnement wordt geannuleerd nadat de termijn van opzegging is verstreken, loopt het contract bij het Premium abonnement nog 1 jaar door en bij het Basis contract nog 2 jaar door met de bijbehorende betalingsverplichting.

De betaling van een factuur dient uiterlijk 14 dagen na ontvangst aan ons te zijn overgemaakt.

Om ervoor te zorgen dat onze binnenklimaat experts onderhoud kunnen uitvoeren op jouw wtw-unit, moet de unit aan de volgende voorwaarden voldoen:

 • de wtw-unit is door ons geproduceerd en bevindt zich in een woning;
 • de wtw-unit is conform de productvoorschriften geïnstalleerd door een erkende of in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel geregistreerde installateur en dit kan worden aangetoond;
 • de wtw-unit is volledig ingeregeld en werkt naar behoren;
 • de wtw-unit is veilig en gemakkelijk toegankelijk voor onze monteurs. Het verwijderen van valse wanden en/of plafonds is voor rekening van de klant.

Nee, wij voeren alleen onderhoud uit op de wtw-unit, niet op andere aangesloten units zoals de Zehnder CombiFlow of andere installaties in de woning zoals de cv ketel.

Indien de geplande service-afspraak niet kan doorgaan (omwille van de ontoegankelijkheid van de installatie, installatie niet bedrijfs-gereed afgeleverd, afwezigheid van de bewoner, etc.) zal een bedrag van € 150,00 (incl. btw) gefactureerd worden.

Wij kunnen de prijs voor opvolgende onderhoudsbeurten tussentijds wijzigen. Als er sprake is van een prijsverhoging, geldt het recht om de overeenkomst per direct tussentijds op te zeggen.

Aan de slag? Kom in de lucht!
Zehnder Service & Kennis
Meer weten over gebruik of onderhoud? Ga dan naar Kennis & Service. Hier vind je documentatie en tutorials over jouw Zehnder product.
Vragen? Hulp nodig?
Wil je meer weten over Zehnder of heb je vragen over andere onderwerpen of producten van Zehnder, neem dan contact op via telefoon of mail. We geven graag antwoord op al je vragen.
Nog vragen? Stuur ons dan een bericht.

Algemeen-verzoek

Naar contactformulier

Ventilatieberekening aanvragen

Naar contactformulier

Verzoek om service en reserveonderdelen

Naar contactformulier
Nog vragen? Bel ons gerust.

Algemeen verzoek

+31 (0) 38 429 69 11

Ventilatieberekening aanvragen

+31 (0) 38 429 62 20

Verzoek om service en reserveonderdelen

Vrij nummer

+31 (0) 38 429 69 11
MyZehnder-portaal

Profiteer van voordelen op ons MyZehnder-portaal. Log in met uw bekende toegangsgegevens of registreer u voor de eerste keer.