WTW filters bestellen

Zijn jouw wtw-filters aan vervanging toe? Of staat er een nieuw project in de steigers waarvoor je nieuwe filters voor een warmteterugwinsysteem moet bestellen? De prestaties van jouw hele ventilatiesysteem (en dus het klimaat in de woning of gebouwen) valt of staat met de kwaliteit van de filters. Geen zorgen: welke warmteterugwinning filters je ook zoekt: je vindt ze gegarandeerd bij Zehnder!

De juiste filters: simpelweg cruciaal!

Zuivere binnenlucht

Originele Zehnder wtw-filters voorkomen dat fijnstof, pollen, roetdeeltjes en zelfs bacteriën in de woning terechtkomen. Dit vermindert hinder van allergiën. Een betere luchtkwaliteit zorgt bovendien voor een beter concentratie- en prestatievermogen én een betere nachtrust.

Gezonde woning

Wil je gezonder wonen? Zorg dan goed voor 'de longen' van juuw huis: het ventilatiesysteem. Door de filters minimaal twee keer per jaar te vervangen, blijven de luchtkanalen schoon en blijft u genieten van een stil en comfortabel systeem.

Goed ventilatiesysteem

De filters zijn niet alleen goed voor jezelf, maar ook voor de ventilatie-unit. Dankzij de filters blijft de warmtewisselaar schoon en kan de temperatuur optimaal worden overgedragen. Zo blijft de ventilatie-unit extra zuinig en wordt de levensduur verlengd.

Welke soorten filters zijn er?

Een filterset bestaat uit twee filters: één die de toevoerlucht filtert voor het de woning inkomt en één die de afvoerlucht filtert voor het door de ventilatie-unit gaat. Filters worden onderverdeeld aan de hand van de luchtfilternorm "ISO 16890". Deze norm geeft de mate aan waarmee het filter fijnstof uit de lucht filtert.

Een set met twee grovere 'Coarse (G4)' filters is voldoende om vuil uit de lucht te filteren en de wtw-unit te beschermen. Heb je gevoelige luchtwegen? Dan is een filterset aan te raden met één 'Coarse' filter voor de afvoerlucht en één 'ePM1 (F7)' filter voor de toevoerlucht. Deze laatste filtert fijnstof, bacteriën en zelf virusdeeltjes uit de lucht voor het jouw woning binnenkomt.

Filterherinneringsservice

Je wilt natuurlijk een perfect functionerend ventilatiesysteem. Zo blijf je verzekerd van een gezond binnenklimaat, het hele jaar door. Dan raden we aan om twee keer per jaar uw luchtfilters te vervangen. Meld je nu aan voor de filterherinneringsservice en ontvang een mailtje zodra het tijd is om uw nieuwe wtw-filters te bestellen.

Meld je aan

ComfoAir E, comfoaire, CAE, CA E, filter,comfoairfilter, CAfilter, E Filer, CA E Filter, E300, E400, combination, filter pair, filter-pair, ISO Coarse, Coarse

Voor ieder systeem de juiste filters

Welke filters je nodig hebt, is afhankelijk van het type ventilatie-unit in je woning. Bekijk het overzicht in onze webshop en bestel direct de bijbehorende filters.

Naar de webshop

ComfoAir Q450, comfoairq 450 TR, CA Q450 TR, CPP200, comfopipe 200, milieu, installer, box, basement, people, Flexalen, Belgium, BE

Zo makkelijk vervang je filters

De wtw-filters in je ventilatie-unit  vervangen doe je eenvoudig zelf. In onderstaande video zie je hoe gemakkelijk dit gaat.

Filters ComfoAir E vervangen     Filters WHR-serie vervangen

Gefilterde lucht is gezonder.

Wil je gezonder wonen? Een woning met gefilterde lucht bevat minder fijnstof en biedt een gezondere leefomgeving voor zowel jezelf, je familie en de woning zelf. Als je last hebt van allergieën, verlost gefilterde lucht je zeker van deze hinder. Een betere luchtkwaliteit zorgt bovendien voor een beter concentratie- en prestatievermogen én een betere nachtrust.

Veelgestelde vragen over onze Zehnder Original Filters

De levensduur van de originele Zehnder filters is tot dubbel zo lang als die van niet-originele filters. Dat heeft onder meer te maken met de lamellen: daarvan hebben ze er maar liefst 20 procent meer. Dit leidt tot een groter oppervlak en dus minder luchtweerstand. Het gevolg: de filter werkt een stuk efficiënter én langer dan z’n standaard en/of namaakvarianten.

Bovendien zorgden we voor extra versteviging aan de zij- en achterkant, waardoor de filters solide en stabiel blijven functioneren. Met name bij een stijging van de luchtvochtigheid, dreigen standaard- of namaakexemplaren op termijn door te hangen. Dat is uiteraard funest voor het filtervermogen. Door onze filters extra te verstevigen, garanderen we bij Zehnder een betrouwbare werking, ongeacht de weersomstandigheden!

Zehnder Original Filters werken efficiënter en met een lagere luchtweerstand dan niet-originele luchtfilters. Jouw toestel hoeft dus minder vermogen leveren om dezelfde hoeveelheid lucht naar de woonruimte te voeren. Wie originele luchtfilters van Zehnder gebruikt, geniet daardoor van een quasi geluidloos systeem. Het resultaat: meer wooncomfort, gekoppeld aan de gemoedsrust van een efficiënt werkend ventilatiesysteem.

Met originele luchtfilters van Zehnder werkt jouw ventilatie-unit efficiënter. Dit komt onder meer door de gebruikte materialen; die filteren het vuil en zelfs de kleinste deeltjes uit de lucht. De filters worden bovendien perfect op maat van de ventilatie-units ontworpen. De extra zijdelingse kleppen zorgen ervoor dat de lucht de filter altijd passeert. Zo weet je het meteen: álle lucht die via het ventilatiesysteem de woning binnenkomt, is volledig gefilterd.

De ISO-norm 16890 geeft aan hoe goed een filter werkt. In onderstaande video ziet u hoe dit werkt…

Een filterclassificatie geeft aan tot welke deeltjesgrootte een filter fijnstof tegenhoudt. De internationale ISO 16890-norm onderscheidt hierbij vier filterklassen. In de afbeelding hieronder zie je de classificaties en de bijbehorende partikelgroottes.

De ISO 16890 richtlijn voor luchtfilters werd in 2016 gepubliceerd. Daarvoor werden filters geclassificeerd volgens de ‘EN779:2012’. De grovere 'Coarse' filters werden voorheen ook wel 'G4 filters' genoemd. Deze houden vuildeeltjes tegen die je nog met het blote oog kunt zien. De fijnere 'ePM1' filters heetten voorheen 'F7-filters'. Deze filters filteren zelfs de kleinste deeltjes uit de lucht.

Wilt jij jouw binnenklimaat permanent gezond houden én tegelijk de kwaliteit van het ventilatiesysteem handhaven? Dan raden we aan om minimaal twee keer per jaar de filters in jouw wtw-unit te vervangen. Pas nieuw gebouwd? Dan is er in het begin nog veel bouwstof in huis en zul je de filters sneller moeten vervangen. Intelligente wtw-systemen geven (met behulp van sensoren die meten hoe schoon of vervuild de filters zijn) een melding op de display wanneer de filters aan vervanging toe zijn. Een voorbeeld hiervan is de Zehnder ComfoAir Q .

Aan de slag? Kom in de lucht!
Zehnder Service & Kennis
Meer weten over gebruik of onderhoud? Ga dan naar Kennis & Service. Hier vind je documentatie en tutorials over jouw Zehnder product.
Vragen? Hulp nodig?
Wil je meer weten over Zehnder of heb je vragen over andere onderwerpen of producten van Zehnder, neem dan contact op via telefoon of mail. We geven graag antwoord op al je vragen.
Nog vragen? Stuur ons dan een bericht.

Algemeen-verzoek

Naar contactformulier

Ventilatieberekening aanvragen

Naar contactformulier

Verzoek om service en reserveonderdelen

Naar contactformulier
Nog vragen? Bel ons gerust.

Algemeen verzoek

+31 (0) 38 429 69 11

Ventilatieberekening aanvragen

+31 (0) 38 429 62 20

Verzoek om service en reserveonderdelen

Vrij nummer

+31 (0) 38 429 69 11
MyZehnder-portaal

Profiteer van voordelen op ons MyZehnder-portaal. Log in met uw bekende toegangsgegevens of registreer u voor de eerste keer.