CO2 Sensor

CO₂-gestuurde ventilatie

  • Makkelijke bediening
  • Subtiel design
  • Zorgeloos gevoel

CO₂-gestuurde ventilatie

Kies voor bedrade of draadloze CO₂-gestuurde ventilatie in huis 

Gemakkelijke bediening

Twee verschillende functies zorgen ervoor dat de CO₂-gestuurde sensor van Zehnder aan alle vereisten voldoet. Deze CO₂-sensor ventilatie wordt standaard uitgeleverd in de regelmodus. Als installateur selecteer je de sensormodus waarmee het ventilatietoestel rekening houdt met de CO₂-waarden van de sensor en automatisch voor een optimale luchtstroom zorgt. De CO₂-sensor is makkelijk in te stellen en kan volledig automatisch werken.

Hoe werkt het MESH-netwerk?

Subtiel design

CO₂-gestuurde ventilatie betekent modern, subtiel design van de nieuwe CO₂-gestuurde sensor. En dat betekent instelbare helderheid van de leds en verschillende panelen en montagemogelijkheden voor het gangbare schakelpmateriaal. Gecombineerd betekent dat een  gebruiksvriendelijke gebruikersinterface en maximaal tevreden klanten.

Zorgeloos gevoel

De bediening via één knop is makkelijk te begrijpen en eenvoudig te bedienen. Wanneer de CO₂-sensor voor ventilatie in bedrijf is gesteld, kies je tussen automatische ventilatie of één van de drie ventilatiestanden in de regelmodus. Na 12 uur wordt de automatische ventilatiemodus weer geactiveerd om het juiste binnenklimaat te garanderen. Waarschuwingsmeldingen bij hoge CO₂-waarden worden alleen gemeld wanneer de CO₂-waarden niet snel genoeg worden gereduceerd door de luchthoeveelheid te verhogen.

Veelgestelde vragen

Over CO₂-gestuurde ventilatie 

Je hoeft niet te kiezen. Je kunt je balansventilatie met warmteterugwinning (wtw) aansturen met een CO₂ sensor ventilatie. Is er te veel CO₂ in huis? Dan zal het ventilatiesysteem automatisch meer ventileren om de luchtkwaliteit weer gezond te krijgen. Hierbij wordt er evenveel lucht afgezogen als verse lucht toegevoerd. De warmtewisselaar zorgt ervoor dat de warmte (of koelte in de zomer!) wordt overgedragen op de binnenkomende lucht. Daardoor hoeft de verwarming of airco minder aan. Uiteraard kun je ook kiezen voor een mechanische ventilatie box in combinatie met CO₂ sensoren. Ook hierbij meten de CO₂-gestuurde sensoren de luchtkwaliteit en passen daar de hoeveelheid ventilatie op aan. Het verschil met het wtw-systeem is dat de verse lucht het huis binnenkomt via rooster in ramen en deuren en niet eerst wordt opgewarmd of afgekoeld.

Wil je zeker zijn dat je de woning voldoende ventileert bij CO₂-gestuurde ventilatie? Dan moet je voldoende meetpunten hebben. Ben je bijvoorbeeld in een ruimte in huis waar geen CO₂-sensor hangt? Dan zal de luchtkwaliteit achteruitgaan, zonder dat de ventilatie-unit een seintje krijgt om harder te ventileren. Daarom heb je in ieder geval in de slaapkamer en woonkamer een sensor nodig. Wil je gegarandeerd een gezond binnenklimaat? Plaats dan een CO₂-sensor in iedere verblijfsruimte.

Wil je niet de volledige woning maar alleen de ruimte ventileren met een te hoog CO₂-niveau? Dat kan met behulp van een gezoneerd ventilatiesysteem. Met een intelligent systeem als ComfoZone ventileer je precies daar waar het nodig is.

Vraaggestuurd ventileren op basis van CO₂-gestuurde ventilatie is mogelijk voor wtw-systemen. Denk bijvoorbeeld aan de Zehnder ComfoAir Q en de Zehnder ComfoAir E. Ook mechanische ventilatieboxen zijn een goede combinatie met CO₂-sensoren voor ventilatie. Een voorbeeld van zo’n ventilatie box is de ComfoFan S.

CO₂-gestuurde ventilatie gebeurt met behulp van CO₂-sensoren. De gezonde grens van CO₂ ligt op 800ppm. Het wordt aangeraden een sensor te plaatsen in alle verblijfruimtes. Denk hierbij aan de keuken, de slaapkamers en de woonkamer. Door op verschillende punten in de woning te meten, zal de ventilatie-unit sneller een ongezonde CO₂-waarde oppikken en extra ventileren. Hiermee voorkom je dat de CO₂-waarde gevaarlijk wordt.

Aan de slag? Kom in de lucht!
Vragen of inspiratie opdoen?
Voor installatiehulp, vragen of advies bij je (ver)bouwproject kun je terecht bij een Zehnder installateur. Om een product te bekijken kun je terecht bij een van de showrooms.
Hulp of antwoorden nodig? We helpen je graag!
Meer weten over gebruik of onderhoud? Ga dan naar de Service-pagina. Stel hier je vraag, vind je documentatie of bekijk de tutorials over jouw Zehnder-product.
Nog vragen? Stuur ons dan een bericht.

Algemeen-verzoek

Naar contactformulier

Ventilatieberekening aanvragen

Naar contactformulier

Verzoek om service en reserveonderdelen

Naar contactformulier
Nog vragen? Bel ons gerust.

Algemeen verzoek

+31 (0) 38 429 69 11

Ventilatieberekening aanvragen

+31 (0) 38 429 62 20

Verzoek om service en reserveonderdelen

Vrij nummer

+31 (0) 38 429 69 11
MyZehnder-portaal

Profiteer van voordelen op ons MyZehnder-portaal. Log in met uw bekende toegangsgegevens of registreer u voor de eerste keer.