basement, utility room, air temperation

Service

Vragen, advies of eens sparren? Bij Zehnder helpen we je graag. Veel (verwijzingen naar) documentatie, tools en apps vind je op deze pagina. Neem ook eens kijkje bij de veelgestelde vragen of ga naar ons Kennis- en serviceplatform. En uiteraard kun je contact met ons opnemen per mail of telefoon. Aan de slag? Kom in de lucht! 

Montage en gebruik

Kennis- en serviceplatform

Voor echt álles wat je wilt weten over ventileren en verwarmen: van technische vragen, productinformatie, handleidingen en video's tot hulp bij storingen (ook op locatie). 

Naar het platform

Veelgestelde vragen

Onder ‘Aanschaf en levering’ kun je de meest actuele prijslijsten downloaden van de Zehnder design-radiatoren en Zehnder ventilatieproducten. Andere prijsgerelateerde vragen kun stellen via het online formulier: 

Formulier invullen 

Stel je vraag over actuele levertijden via het online formulier:

Formulier invullen

Vragen over een lopende bestelling kun je stellen door het online formulier in te vullen:

Formulier invullen

Ondanks onze inspanningen om de bestelling zo goed mogelijk te leveren, kan het voorkomen dat je ergens niet tevreden over bent. Constateer je een manco bij levering? Vul dan het online formulier in:

Formulier invullen 

Neem contact met ons op wanneer er iets niet klopt op je factuur. We kunnen dit het snelst voor je oplossen wanneer je het online formulier alvast invult:

Formulier invullen 

Wanneer de storingscode ‘SENSOR_ETA ERROR’ of ‘SENSOR_ODA ERROR’ op het display van de ComfoAir Q staat, betekent dit dat de sensor die retourlucht/buitenlucht meet, een storing geeft. Volg de stappen in deze instructie om de storing te verhelpen:

Naar instructie

Sinds september 2019 zijn er twee nieuwe CO2-sensoren op de markt: de Zehnder CO2-sensor 0-10V New Generation en de Zehnder CO2-sensor RF New Generation. Deze laatste maakt gebruik van draadloze communicatie met behulp van een ‘mesh netwerk’. Via de link hieronder lees je alles over het mesh netwerk. Bekijk hier hoe je de CO2-sensor New Generation aanmeldt bij ventilatie-unit ComfoAir E. Of download de installatie-handleiding van de Zehnder CO2-sensoren New Generation hieronder. 

Lees meer over het mesh netwerk of download de installatie-handleiding 

Voor een gezond en comfortabel binnenklimaat is het belangrijk dat de luchtvochtigheid op peil wordt gehouden. Daarom heeft de ComfoAir Q vier vochtsensoren. Drie daarvan worden gebruikt voor de functie ‘Comfort Vocht’. Deze functie heeft drie opties:

- AAN: de functie 'Comfort Vocht' werkt altijd
- AUTO: de functie 'Comfort Vocht' werkt alleen wanneer de ComfoAir Q op de stand ‘automatisch’ staat
- UIT: de functie 'Comfort Vocht' staat uit

Voor een gezond en comfortabel binnenklimaat is het dus belangrijk dat de functie 'Comfort Vocht' op ‘Aan’ of ‘Auto’ staat. Lees hier meer over de werking van de functie 'Comfort Vocht' bij de ComfoAir Q.

Lees hier meer over de werking van de functie 'Comfort Vocht' bij de ComfoAir Q.

De CVF is een direct gedreven centrifugaal ventilator, bedoeld voor binnenopstelling en aansluiting op ronde kanalen. De ventilator heeft vier instelmogelijkheden:

1. Contstant Airflow (CA)
2. Link to signal 0-10V (LS)
3. Constante drukregeling zonder sensor (CPf)
4. Constante drukregeling met een externe sensor (CPs)

Bekijk hier het stappenplan voor inbedrijfstelling per instelmogelijkheid

Aan de slag? Kom in de lucht!
Zehnder Service & Kennis
Meer weten over gebruik of onderhoud? Ga dan naar Kennis & Service. Hier vind je documentatie en tutorials over jouw Zehnder product.
Vragen? Hulp nodig?
Wil je meer weten over Zehnder of heb je vragen over andere onderwerpen of producten van Zehnder, neem dan contact op via telefoon of mail. We geven graag antwoord op al je vragen.
Nog vragen? Stuur ons dan een bericht.

Algemeen-verzoek

Naar contactformulier

Ventilatieberekening aanvragen

Naar contactformulier

Verzoek om service en reserveonderdelen

Naar contactformulier
Nog vragen? Bel ons gerust.

Algemeen verzoek

+31 (0) 38 429 69 11

Ventilatieberekening aanvragen

+31 (0) 38 429 62 20

Verzoek om service en reserveonderdelen

Vrij nummer

+31 (0) 38 429 69 11
MyZehnder-portaal

Profiteer van voordelen op ons MyZehnder-portaal. Log in met uw bekende toegangsgegevens of registreer u voor de eerste keer.