Ecodesign en energielabeling

Ecodesign is een Europese richtlijn die minimumeisen stelt aan energieprestaties van producten. Voor producten waar de consument mee in aanraking komt bestaat de plicht om een energielabel te publiceren. Energielabels of productlabels geven inzicht in de energieprestatie van een product. Energielabels staan onder andere op wasmachines, koelkasten, tv’s en verlichting.

Voor ventilatieproducten die bestemd zijn voor de woningbouw is sinds 1 januari 2016 een energielabel verplicht. Deze labels bevatten specifieke informatie met over energieverbruik, geluid en luchthoeveelheid van het ventilatieproduct. De energieprestatie wordt uitgedrukt in A+ tot en met G.

De richtlijnen

De richtlijn van de Europese Unie schrijft voor dat je klanten wijst op het energieverbruik van de ventilatie-units. De woonhuisventilatie-units van Zehnder worden geleverd met energielabels, inclusief alle documentatie die de aangewezen klassen van de energieprestaties onderbouwen.
De wetgeving verplicht fabrikanten bij alle producten een specificatieblad mee te leveren. Op het specificatieblad (Declaration of Performance) staat bij producten met warmteterugwinning een rendement. Het hier genoemde rendement is gemeten volgens de Europese norm EN 13141-7.

Voldoen aan eisen richtlijn

Vanwege de aangepaste regels in 2018 heeft Zehnder de dakventilatoren VDA en centrifugaal ventilator CVM vervangen door de VDX en de CVF ventilatoren.

Zehnder VDX 

Heb je vragen over energieprestaties of de betekenis van het label? Neemt contact met ons op, we helpen je graag.

Aan de slag? Kom in de lucht!
Zehnder Service & Kennis
Meer weten over gebruik of onderhoud? Ga dan naar Kennis & Service. Hier vind je documentatie en tutorials over jouw Zehnder product.
Vragen? Hulp nodig?
Wil je meer weten over Zehnder of heb je vragen over andere onderwerpen of producten van Zehnder, neem dan contact op via telefoon of mail. We geven graag antwoord op al je vragen.
Nog vragen? Stuur ons dan een bericht.

Algemeen-verzoek

Naar contactformulier

Ventilatieberekening aanvragen

Naar contactformulier

Verzoek om service en reserveonderdelen

Naar contactformulier
Nog vragen? Bel ons gerust.

Algemeen verzoek

+31 (0) 38 429 69 11

Ventilatieberekening aanvragen

+31 (0) 38 429 62 20

Verzoek om service en reserveonderdelen

Vrij nummer

+31 (0) 38 429 69 11
MyZehnder-portaal

Profiteer van voordelen op ons MyZehnder-portaal. Log in met uw bekende toegangsgegevens of registreer u voor de eerste keer.