Zehnder Academy

De theorie met de praktijk verbinden doe je tijdens een van de praktijktrainingen van de Zehnder Academy. Hier leer je alles wat je nodig hebt om jouw klanten te voorzien van het beste ventilatie- en verwarmingsadvies.

Trainingsaanbod Zehnder Academy

ClimateSwitch: gezond koelen én verwarmen met ventilatie

Hoe maak je koelen en verwarmen mogelijk met ventilatie, welke regelgeving is van toepassing en welke producten zijn nodig? Dat, én hoe en wanneer toe te passen in de woningbouw, leer je tijdens deze training over Climate Switch. 

Ontwerpen individuele ventilatie voor de woningbouw

Na het volgen van deze training kun je op basis van de actuele wetgeving en de wensen van je klant een ventilatiesysteem ontwerpen dat voldoet aan alle eisen en de huidige stand der techniek. Bovendien kun je de inregelstanden bepalen als startpunt voor het correct inregelen van de installatie.

ComfoAir Q en ComfoAir E: de standaard in wtw-ventilatie

Deze praktijktraining richt zich volledig op de producteigenschappen en verbeteringen van de ComfoAir Q en ComfoAir E ten opzichte van de vorige generatie wtw-systemen. Na deze training ken je de mogelijkheden van de toestellen en weet hoe je ze moet toepassen. Ook komen de uitgebreide regelmogelijkheden aan bod en weet je waar je op moet letten wanneer je ze toepast.

Inregelen ventilatiesystemen voor individuele woningbouw

Een training gericht op het zelfstandig en vlot inregelen van een ventilatiesysteem. Hierdoor beschikt de gebruiker over een efficiënter en comfortabeler systeem dat bijdraagt aan een gezonder binnenklimaat. Zo combineer je tevreden klanten én verbreedt je jouw kennis in de ventilatietechniek. 

Onderhoud en service aan ventilatiesysteem C

Onderhoud van de Zehnder producten specifiek gericht op mechanische ventilatie. Na het volgen van deze training weet je onder andere hoe je de CMF, de CVF, RPMe en MX moet worden onderhouden.  

Onderhoud en service aan ventilatiesysteem D

Na het volgen van deze training ben je bekend met de Zehnder wtw-ventilatiesystemen vanaf de WHR 930. Deze training biedt met name inzicht in het onderhoud en de service van de wtw-units. 

Verwarming en ventilatie: opleidingen en trainingen

Wil jij de laatste kennis opdoen in jouw vakgebied? Of op de hoogte blijven van de laatste trends en veranderingen in de verwarmings- en ventilatietechniek? Investeer dan in jezelf, je medewerkers of je bedrijf en ontdek de praktijktrainingen van de Zehnder Academy. 

Zehnder Service & Support
hét kennis- en serviceplatform
Voor echt álles wat je wilt weten over ventileren en verwarmen: van technische vragen, productinformatie, handleidingen en video's tot hulp bij storingen (ook op locatie).

Wet- en regelgeving

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgeving. Hier vind je alles over BENG en TO-juli, lees je meer over kwaliteits- en gelijkwaardigheidsverklaringen en vergroot jij je basiskennis wet- en regelgeving door het lezen van onze kennisartikelen. 

Lees meer

Aan de slag? Kom in de lucht!
Zehnder Service & Kennis
Meer weten over gebruik of onderhoud? Ga dan naar Kennis & Service. Hier vind je documentatie en tutorials over jouw Zehnder product.
Vragen? Hulp nodig?
Wil je meer weten over Zehnder of heb je vragen over andere onderwerpen of producten van Zehnder, neem dan contact op via telefoon of mail. We geven graag antwoord op al je vragen.
Veelgestelde vragen

Over trainingen

Het trainingsaanbod van de Zehnder Academy is zeer breed waardoor een groot publiek een training kan volgen. De praktijkgerichte trainingen richten zich op installateurs, werkvoorbereiders, groothandelaren, onderhoudsbedrijven en andere professionals die werkzaam zijn in de woningbouw. De trainingen met een meer theoretisch kader zijn ontworpen voor werkvoorbereiders en calculators, corporaties, adviseurs, projectleiders, facility managers en engineers werkzaam in de woningbouw. Voor alle trainingen geldt dat er geen specifieke vooropleiding nodig is, maar enige praktijkervaring in de wereld van ventilatie of verwarmen gewenst is.

Bij de Zehnder Academy volg je praktijktrainingen geheel kosteloos. Waarom? Omdat Zehnder als Kennis & Service-partner graag investeert in kwalitatieve opleidingen in de verwarmings- en ventilatietechniek. Goed opgeleide mensen leveren immers professioneel werk en tillen daarmee het totale verwarmings- en ventilatievak naar een hoger plan. En daar heeft iedereen baat bij!

Dat is zeker mogelijk. Naast de professionele trainingslocaties met praktijksituaties in Zwolle, is het voor bedrijven of scholen mogelijk om een training op eigen locatie te organiseren.

Ben je op zoek naar een training die volledig aansluit bij jou of jouw bedrijf? Dan is er de mogelijkheid voor een training op maat. Op basis van jullie wensen, mogelijkheden, kennis en ervaring brengen we de trainingsbehoefte in beeld en ontwerpen we een specifieke training op het gebied van ventileren of verwarmen. Uiteraard kan deze training ook bij jullie op locatie plaatsvinden.

De Zehnder Academy is er voor jou als het gaat om kennis delen tijdens (praktijk)trainingen. Zehnder deelt graag kennis met toekomstige verwarmings- en ventilatiespecialisten. Daarom geven wij gastcolleges waarbij je kunt aangeven welk onderwerp gewenst is. Onze trainer neemt contact met je op om een gastcollege naar wens en op maat samen te stellen. Dit gastcollege kan zowel op school als bij Zehnder in Zwolle plaats vinden, afhankelijk van de groepsgrootte. Ook een rondleiding bij Zehnder behoort tot de mogelijkheden.

Nog vragen? Stuur ons dan een bericht.

Algemeen-verzoek

Naar contactformulier

Ventilatieberekening aanvragen

Naar contactformulier

Verzoek om service en reserveonderdelen

Naar contactformulier
Nog vragen? Bel ons gerust.

Algemeen verzoek

+31 (0) 38 429 69 11

Ventilatieberekening aanvragen

+31 (0) 38 429 62 20

Verzoek om service en reserveonderdelen

Vrij nummer

0 900 555 19 37
MyZehnder-portaal

Profiteer van voordelen op ons MyZehnder-portaal. Log in met uw bekende toegangsgegevens of registreer u voor de eerste keer.