Zehnder Nova Neo

  • Zeer lage temperatuur radiator
  • Met ingebouwde convectieventilator én stralingswarmte
  • Ideale radiator in combinatie met warmtepomp

Voor elk verwarmingssysteem een gepaste designradiator

Kies welk systeem je wilt gebruiken voor comfortabele warmte in huis.

Duurzaam verwarmen

De Zehnder Nova Neo voor centrale verwarming is de ideale radiator in combinatie met een warmtepomp of andere moderne lagetemperatuursystemen, zowel in geval van nieuwbouw als renovatie. Waarom?  Deze Zeer Lage Temperatuur radiator verwarmt snel door middel van stralingswarmte én convectie. Dankzij deze effectieve warmteverdeling heeft de Nova Neo kleinere afmetingen nodig dan de meeste radiatoren om veel warmte af te geven. Kortom, een compacte en duurzame radiator.

Uiterst energie-efficiënt

Neo staat voor ‘Nieuwe Energie Optimalisatie’: de kleine, krachtige maar stille ventilatoren en een warmtewisselaar zorgen voor een efficiënte verhoging van het thermische vermogen en brengen de ruimte snel en energiezuinig op de gewenste temperatuur. Wanneer de radiator aangesloten is op een warmtepomp die koud water levert, kan de Zehnder Nova Neo tijdens warme dagen ook voor aangename verkoeling zorgen. Perfect voor de alsmaar warmere zomers.

Een designradiator voor elk interieur

Klassiek wit of zwart, een trendy kleur, mat of hoogglans... Waar jouw voorkeur ook naar uitgaat, er is een Zehnder Nova Neo voor elk interieur. De designradiator is leverbaar in talrijke kleuren en afwerkingen van de Zehnder kleurenkaart.

Bekijk de kleurmogelijkheden

Deze designradiator in jouw woning?

Bezoek een showroom om deze radiator in het echt te bekijken en laat hem installeren door een installateur bij je in de buurt.

Veelgestelde vragen

Over lage temperatuurradiatoren en een radiator in combinatie met een warmtepomp of andere verwarmingssystemen.

Een lage temperatuurradiator is niet heel verschillend van een gewone radiator. Het verschil zit 'm, zoals de naam doet vermoeden, in de temperatuur: de temperatuur van het water dat door een lage temperatuurradiator stroomt is lager dan bij een gewone radiator. Door deze lagere temperatuur hebben de radiatoren vaak een groter oppervlak nodig om toch nog voldoende warmte af te kunnen geven. Bij de Zehnder Nova Neo bijvoorbeeld is dit anders. De Nova Neo radiator combineert warmtestraling met ingebouwde convectieventilatoren. Dankzij deze zeer effectieve warmteverdeling heeft de Zehnder Nova Neo kleinere afmetingen nodig dan conventionele radiatoren.

Het is perfect mogelijk om een radiator te verwarmen met een warmtepomp. In dat geval verwarmt de warmtepomp het cv-water dat door de radiator stroomt. De ideale radiatoren hiervoor zijn lage temperatuurradiatoren. 

In combinatie met een warmtepomp kunnen lage temperatuurradiatoren ook koelen. Dit houdt in dat er kouder water door de radiator stroomt. Zo kan de temperatuur in een warme ruimte snel een aantal graden dalen. Ideaal voor een aangename verkoeling in de zomer.

De meest duurzame soort radiator om aan te sluiten op een warmtepomp is een lage temperatuurradiator. Deze radiatoren halen een beter rendement, waardoor je dan ook bespaart op jouw verwarmingskosten. Een radiator die op hoge temperaturen werkt, is minder energie-efficiënt en wordt in het geval van een warmtepomp dus niet aangeraden.

Een radiatorventilator zorgt ervoor dat de warmte van de radiator zich sneller door de ruimte verspreidt. Zo wordt de woning sneller warm en wordt er bijgevolg minder energie verbruikt. Je maakt met een radiatorventilator met andere woorden efficiënter gebruik van jouw radiatoren.

Meer weten over designradiatoren?
Hier vindt je alle info op een rij.
Voor professionals
Groothandel, installateur, architect of projectontwikkelaar?
Voor consumenten
Advies nodig? Of graag een design-radiator in het echt bekijken?
Nog vragen? Stuur ons dan een bericht.

Algemeen-verzoek

Naar contactformulier

Ventilatieberekening aanvragen

Naar contactformulier

Verzoek om service en reserveonderdelen

Naar contactformulier
Nog vragen? Bel ons gerust.

Algemeen verzoek

+31 (0) 38 429 69 11

Ventilatieberekening aanvragen

+31 (0) 38 429 62 20

Verzoek om service en reserveonderdelen

Vrij nummer

+31 (0) 38 429 69 11
MyZehnder-portaal

Profiteer van voordelen op ons MyZehnder-portaal. Log in met uw bekende toegangsgegevens of registreer u voor de eerste keer.