Schakelen als dat nodig is

Intelligente bypass

De Zehnder ComfoAir E en ComfoAir Q bevatten een intelligente regeling die aan de hand van de buitentemperatuur detecteert wanneer het zomer is. Als de buitentemperatuur in de zomer koeler dan de binnentemperatuur is, wordt de bypass geopend. Deze zorgt ervoor dat afvoerlucht niet door de warmtewisselaar gaat, waardoor binnenkomende koudere buitenlucht niet wordt opgewarmd en het koeler wordt in huis.

  • Koelen en ontvochtigen met schone lucht
  • Een comfortabel binnenklimaat in elk seizoen
  • Bespaar op de energierekening

Onderdeel van de ventilatie-unit

De Zehnder ComfoAir E en ComfoAir Q ventilatie-units beschikken over een bypass- regeling. De ventilatie-units zijn geschikt voor zowel warmteterugwinning in de winter als koelteterugwinning in de zomer. Daarnaast zorgen ze voor bescherming tegen te hoge of te lage luchtvochtigheid. In de winter zorgt de wisselaar in het wtw systeem voor warmteterugwinning: de uitgaande lucht stroomt in luchtkanaaltjes langs de koude buitenlucht om de lucht die de woning ingaat op te warmen. In de zomer gebeurt het omgekeerde: de buitenlucht draagt dan warmte af op de uitgaande koelere binnenlucht. Zo zorgen ze voor een comfortabel binnenklimaat in elke ruimte!

Waarom een ventilatie-unit van Zehnder?

Zehnder ComfoAir E en Q zijn makkelijk te installeren en zorgen voor een comfortabel binnenklimaat in elke ruimte. Niet alleen de temperatuur wordt aangenaam, er is sprake van frisse toevoer van gezuiverde lucht. Een stuk prettiger voor de gezondheid.

Makkelijke bediening

Comfortabel binnenklimaat in elk seizoen

Constante service van Zehnder

Meer informatie?
Neem contact op met onze Climate Switch experts
Nog vragen? Stuur ons dan een bericht.

Algemeen-verzoek

Naar contactformulier

Ventilatieberekening aanvragen

Naar contactformulier

Verzoek om service en reserveonderdelen

Naar contactformulier
Nog vragen? Bel ons gerust.

Algemeen verzoek

+31 (0) 38 429 69 11

Ventilatieberekening aanvragen

+31 (0) 38 429 62 20

Verzoek om service en reserveonderdelen

Vrij nummer

+31 (0) 38 429 69 11
MyZehnder-portaal

Profiteer van voordelen op ons MyZehnder-portaal. Log in met uw bekende toegangsgegevens of registreer u voor de eerste keer.