Win warmte én vocht terug met een

Enthalpiewisselaar

Droge lucht in huis? Voeg dan een enthalpiewisselaar toe aan je balansventilatiesysteem. Met een enthalpiewisselaar is de vochtbalans in huis altijd perfect op peil. Bovendien bespaart hij 25% meer energie ten opzichte van een gewone wisselaar.

  • Altijd de perfecte vochtbalans
  • Wint extra energie terug op gebied van vocht
  • Makkelijk in onderhoud

Meer comfort met ventilatie

Een Zehnder enthalpiewisselaar is dé aanvulling voor de ComfoAir Q. Hij wint niet alleen warmte en koelte terug, maar ook vocht. Zónder vuile lucht of geurtjes. Wanneer het winter -en de lucht erg droog- is, houdt de enthalpiewisselaar het ‘goede’ vocht van koken en douchen binnen. In de droge zomer is dat andersom en houdt hij het vocht juist buiten. Zo is de gevoelstemperatuur een stuk aangenamer. Bovendien hoeft er minder te worden gestookt of gekoeld. Dat scheelt in combinatie met de ComfoAir Q al snel 25% aan energie.

Hoe werkt een enthalpiewisselaar?

Een enthalpiewisselaar in het balansventilatiesysteem brengt vocht over tussen de luchtstromen, zonder dat er geurtjes of ongezonde luchtjes meekomen. Dat wordt geregeld door Zehnders gepatenteerde membraanconstructie. Er is geen condensatie, dus een condensafvoer is niet nodig. Ook is het energieverbruik en geluidsniveau lager.

[Translate to Nederlands:] enthalpiewisselaar voor minder droge lucht in huis

Makkelijk in onderhoud

Door de gepatenteerde membraanconstructie is de Zehnder enthalpiewisselaar, anders dan veel andere enthalpie-oplossingen, makkelijk te reinigen met een beetje water. Daardoor blijft de hygiëne op peil en blijft de wisselaar altijd goed zijn werk doen.

 

[Translate to Nederlands:] Een enthalpiewisselaar kun je makkelijk schoonmaken

Zehnder ComfoAir Q met enthalpiewisselaar

Bekijk waarom luchtvochtigheid belangrijk is voor mens en woning

Waarom een enthalpiewisselaar?

De Zehnder enthalpiewisselaar is de perfecte aanvulling op de ComfoAir Q. Daarmee haal je meer rendement uit het wtw-systeem dan met een reguliere warmtewisselaar. De enthalpiewisselaar zorgt voor een gebalanceerde luchtvochtigheid. Zo ontstaat er een comfortabel binnenklimaat.

Verrijkt de ComfoAir Q

Comfortabel binnenklimaat in elk seizoen

Constante service van Zehnder

Meer weten over ClimateSwitch?
Neem contact op met onze ClimateSwitch-experts
Nog vragen? Stuur ons dan een bericht.

Algemeen-verzoek

Naar contactformulier

Ventilatieberekening aanvragen

Naar contactformulier

Verzoek om service en reserveonderdelen

Naar contactformulier
Nog vragen? Bel ons gerust.

Algemeen verzoek

+31 (0) 38 429 69 11

Ventilatieberekening aanvragen

+31 (0) 38 429 62 20

Verzoek om service en reserveonderdelen

Vrij nummer

+31 (0) 38 429 69 11
MyZehnder-portaal

Profiteer van voordelen op ons MyZehnder-portaal. Log in met uw bekende toegangsgegevens of registreer u voor de eerste keer.