Niet alle filters zijn hetzelfde

Met originele luchtfilters van Zehnder kies je voor zekerheid. Of het nu gaat om fijnstof, pollen, sporen of roetdeeltjes - ze filteren de kleinste deeltjes uit de lucht.

Originele luchtfilter van Zehnder

De hoge niveaus van fijnstofvervuiling in onze lucht en de ziekten en allergieën die ze met zich meenemen, worden tegenwoordig een steeds groter probleem.

 

Bij Zehnder zorgen we er altijd voor dat onze oplossingen voldoen aan de hoogste gezondheidsnormen. Daarom garanderen onze ventilatiesystemen een binnenklimaat dat is afgestemd op jouw behoeften. Wanneer onze apparaten worden gebruikt in combinatie met originele Zehnder luchtfilters, overtreffen we bovendien de hoogste kwaliteitsnormen – zodat jij thuis altijd vrij en met een gerust geweten kunt ademen.

Zehnder Filterset für Komfortlüftung

Kortom, originele filters van Zehnder bieden veel voordelen ten opzichte van niet-originele filters.

Ze zorgen voor een langere levensduur van je ventilatie-unit, minder onderhoud, een betere luchtkwaliteit en lagere energierekeningen.

Investeer in hoogwaardige originele filters voor een gezonder en comfortabeler klimaat in huis.

Bestel nu Zehnder originele filters

Zeg nee tegen niet-originele filters: 7 redenen voor originele filters van Zehnder.

Zehnder originele filters zijn speciaal ontworpen voor de Zehnder ventilatie-unit. Dit betekent dat ze de juiste pasvorm hebben, in de juiste vorm blijven en niet buigen.

Niet-originele filters daarentegen zijn niet ontworpen voor een specifiek apparaat. Dit betekent dat ze ofwel te kort zijn, waardoor meer vuil wordt doorgelaten en zich ophoopt in de ventilatie-eenheid, ofwel te lang zijn, waardoor het risico groter is dat het filter vast komt te zitten en de onderdelen van de eenheid beschadigen.

Gebruik originele filters, verbeter de werking van je apparaat en je unit zal jarenlang zorgeloos meegaan.

Hoewel onderhoud essentieel is voor de efficiënte werking van jouw ventilatietoestel, hoef je met originele Zehnder filters minder vaak controles uit te voeren.

Als je bijvoorbeeld de Zehnder ComfoAir Q ventilatie-unit bezit en de Zehnder originele filters twee keer per jaar vervangt, raden wij aan om jouw unit minimaal één keer per 4 jaar te onderhouden.

Waarom? Zoals gezegd hebben Zehnder originele filters de perfecte maat, waardoor er minder risico is op ongefilterde luchtstroom en schade.

Bovendien zijn de filters fijner geweven en wordt het opgevangen vuil gelijkmatig in het filter verdeeld in plaats van aan het oppervlak. Een grof, niet-origineel filter kan ervoor zorgen dat het ventilatiesysteem harder moet werken, wat meer slijtage betekent.

Wil je een nog langere levensduur en nog meer comfort? Dan raden we aan om één keer per 2 jaar basisonderhoud uit te laten voeren. Wil je helemaal ontzorgd zijn? Kies dan voor jaarlijks onderhoud.

Bekijk hier onze onderhoudsabonnementen

 

Hoogwaardige filters dragen bij aan een optimale luchtkwaliteit in je huis door deeltjes zoals pollen, (fijn)stof, huidschilfers van huisdieren en in sommige gevallen zelfs bacteriën op te vangen.

Niet-originele filters zijn vaak te grof en vangen minder deeltjes in de lucht op, wat betekent dat verontreinigende stoffen eerder door het hele huis worden verspreid. Dit kan leiden tot meer loopneuzen, jeukende ogen en hoofdpijn.

Zehnder Original filters bieden de beste filtratie voor de lucht in huis. Zelfs de goedkoopste Zehnder Original filters houden genoeg deeltjes vast om je ventilatie-unit in perfecte conditie te houden - en we hebben de certificaten om het te bewijzen!

Niet-originele filters lijken op het eerste gezicht goedkoper, maar je bespaart misschien aan de verkeerde kant. Omdat deze filters onregelmatiger van grootte en vorm zijn, raken ze gemakkelijker verstopt, waardoor de ventilatie-unit op volle snelheid moet draaien. Dit leidt tot een hoger energieverbruik.

Kijk eens naar de plooien van de originele Zehnder filters. Deze plooien zijn op de meest efficiënte manier verdeeld om een optimale luchtstroom te garanderen en de gevoelige onderdelen van het ventilatiesysteem niet te overbelasten. In vergelijking hiermee liggen de plooien van niet-originele filters vaak te ver uit elkaar, wat resulteert in een hogere luchtweerstand, een overbelast apparaat en een lagere energie-efficiëntie.

Het is belangrijk dat je ventilatie-unit je warm houdt in de winter en koel in de zomer, maar je wilt ook geen unit die lawaai maakt als hij aan staat.

De plooien en het fijne materiaal van de originele filters van Zehnder zorgen voor minder luchtweerstand, zodat je ventilatie-unit stiller werkt.

Hoogwaardige filters leiden tot efficiënter verwarmen en koelen. Dit komt doordat er zich minder vuil kan ophopen in de ventilatie-unit en de onderdelen die zorgen voor warmte- en koude terugwinning hun werk  kunnen doen. Het originele filter zorgt er ook voor dat de twee luchtstromen (toevoerlucht en afvoerlucht) in balans zijn. Dit betekent dat er altijd voldoende lucht is om de binnenkomende lucht te verwarmen of te koelen.

Originele filters van Zehnder bieden de beste luchtstroom. Dit komt doordat de filterflappen aan de lange kant zitten, waardoor de filters luchtdicht zijn. Niet-originele filters daarentegen hebben deze flappen niet, waardoor er meer lucht langs het filter stroomt.

Deze luchtdichtheid betekent dat de metingen van de sensoren in de ventilatie-unit nauwkeuriger zijn, waardoor je een beter inzicht krijgt in de luchtkwaliteit in huis. Je kunt eventuele problemen ook sneller en effectiever verhelpen.

 

Niet-originele filters worden meestal niet geleverd met instructies of duidelijk gelabelde onderdelen, waardoor vervanging moeilijk is. Als gevolg daarvan worden ze vaak aan de verkeerde kant van het apparaat of ondersteboven gemonteerd, waardoor ze nog inefficiënter werken.

Stel dat je een anti-pollen filterset hebt, die bestaat uit een fijnmazig anti-pollen filter en een grover systeem beschermingsfilter. De anti-pollenfilter filtert de deeltjes voor mensen weg, terwijl het systeem beschermingsfilter je ventilatie-unit beschermt tegen deeltjes die met de lucht uit de leefruimtes worden gezogen. Helaas kunnen deze filters bij gebrek aan instructies in de verkeerde volgorde worden geïnstalleerd, waardoor de afvoerlucht grondiger wordt gefilterd dan de toevoerlucht.

Het vervangen van een originele Zehnder filterset is echter kinderspel. De oude set kan eenvoudig uit het apparaat worden getrokken dankzij de lipjes op de filters. De duidelijke instructies met pictogrammen laten zien hoe de filters op de juiste manier in het apparaat worden geplaatst voor een optimale luchtstroom - zonder dat er een installateur aan te pas hoeft te komen.

 

Nog vragen? Stuur ons dan een bericht.

Algemeen-verzoek

Naar contactformulier

Ventilatieberekening aanvragen

Naar contactformulier

Verzoek om service en reserveonderdelen

Naar contactformulier
Nog vragen? Bel ons gerust.

Algemeen verzoek

+31 (0) 38 429 69 11

Ventilatieberekening aanvragen

+31 (0) 38 429 62 20

Verzoek om service en reserveonderdelen

Vrij nummer

+31 (0) 38 429 69 11
MyZehnder-portaal

Profiteer van voordelen op ons MyZehnder-portaal. Log in met uw bekende toegangsgegevens of registreer u voor de eerste keer.