Je denkt misschien dat het kopen van niet-originele filters voor je ventilatietoestel een voordelige keus is. Originele filters van Zehnder zijn echter kosteneffectiever en veiliger en gaan langer mee.

Hier zijn acht redenen waarom het altijd beter is om te investeren in hoogwaardige, originele filters van Zehnder.

1. Je behoudt de garantie:

Wanneer je niet-originele filters gebruikt, vervalt de garantie van je ventilatietoestel. Dit betekent dat je bij een probleem geen recht hebt op reparatie of vervanging. Originele filters van Zehnder beschermen je garantie.

2. Je ventilatiesysteem gaat langer mee:

Originele filters van Zehnder zijn speciaal ontworpen voor ventilatiesystemen van Zehnder. Dit betekent dat ze altijd goed passen, hun vorm behouden en niet buigen. 

Omgekeerd zijn niet-originele filters niet bedoeld voor een specifiek toestel. Daarom zijn ze vaak te kort, zodat meer vuil niet wordt opgevangen en zich in het ventilatiesysteem ophoopt, of te laag, waardoor het filter vast kan gaan zitten en de systeemcomponenten beschadigt. 

Door originele filters te gebruiken, werkt je systeem beter en kun je vele jaren ervan genieten. 

3. Je hoeft minder onderhoud uit te voeren:

Hoewel onderhoud belangrijk is voor de efficiënte werking van je ventilatiesysteem, zorgen originele filters ervoor dat je het systeem minder hoeft te laten inspecteren. 

Als je bijvoorbeeld het Zehnder ComfoAir Q ventilatiesysteem hebt en de originele filters twee tot vier keer per jaar vervangt, hoef je je systeem slechts om de vier jaar te laten onderhouden. 

Waarom is dat? Zoals eerder aangegeven, hebben originele filters van Zehnder de perfecte afmeting, waardoor er minder kans is op lekkage en beschadiging van de componenten. 

Ook zijn de filters fijner geweven, wordt het opgevangen vuil gelijkmatig over het filter verspreid en hoopt zich dus niet op één plaats op. Als je een niet-origineel grof filter gebruikt, kan het ventilatiesysteem harder moeten werken, wat weer leidt tot meer slijtage. 

4. Je luchtkwaliteit verbetert:

Hoogwaardige filters zorgen voor een uitstekende luchtkwaliteit door kleine deeltjes zoals pollen, (fijn) stof, huisdierharen en in sommige gevallen zelfs bacteriën eruit te filteren. 

Niet-originele filters zijn vaak te grof, vangen minder vuildeeltjes in de lucht op, waardoor vervuilende stoffen meer kans krijgen om in je woning te komen. Dit kan weer leiden tot loopneuzen, jeukende ogen en hoofdpijn. 

Originele filters van Zehnder bieden de beste luchtfiltering in je woning. Zelfs de goedkoopste originele filters houden voldoende deeltjes tegen zodat je ventilatiesysteem in optimale vorm blijft - en we hebben de certificaten om dat te bewijzen! 

5. Je verlaagt je energierekeningen:

Niet-originele filters lijken in eerste instantie misschien kosteneffectiever, maar dit vaak schijn. Omdat de vorm en afmetingen van deze filters sterk verschillen, raken ze gemakkelijker verstopt wat leidt tot volle belasting van het ventilatiesysteem. Daardoor stijgt ook het energieverbruik. 

Neem bijvoorbeeld de plooien van originele filters van Zehnder. Deze plooien zijn aangebracht op de optimale onderlinge afstand en zorgen zo voor de optimale luchtstroom. Ook voorkomen ze dat gevoelige componenten van je ventilatiesysteem overbelast worden. In vergelijking is de afstand tussen de plooien bij niet-originele filters vaak te groot, wat leidt tot een hogere luchtweerstand, een overwerkt toestel en lagere energie-efficiëntie. 

6. Je systeem maakt minder geluid en is efficiënter:

Het is belangrijk dat je ventilatiesysteem je woning winter verwarmt en in de zomer koelt. Je wilt ook geen systeem dat ratelt en klappert wanneer het werkt! 

De plooien en het fijne materiaal van onze originele filters betekenen minder luchtweerstand, zodat je ventilatiesysteem rustiger loopt. 

Hoogwaardige filters zorgen mede voor een efficiëntere verwarming en koeling. Daardoor kan zich namelijk minder vuil in het systeem ophopen en de warmte- en koudeterugwinningselementen kunnen onbelemmerd werken. Originele filters leiden er ook toe dat de twee luchtstromen (aanvoerlucht en afvoerlucht) worden uitgebalanceerd. Er kan altijd voldoende lucht doorstromen om de inkomende lucht te verwarmen of koelen. 

7. Metingen worden nauwkeuriger:

Originele filters van Zehnder zorgen voor de beste luchtstroom. Aan de lange zijde hebben deze filters namelijk flappen, waardoor ze luchtdicht zijn. Niet-originele filters hebben deze flappen niet, waardoor de kans groter is dat lucht niet door het filter stroomt. 

Deze luchtdichtheid leidt tot nauwkeurigere metingen door de sensoren in de warmteterugwin-unit, zodat je meer inzicht krijgt in de luchtkwaliteit in je woning. Je kunt problemen ook sneller en efficiënter opsporen en oplossen. 

8. Je kunt filters gemakkelijker vervangen:

Bij niet-originele filters worden meestal geen instructies of duidelijk gemarkeerde componenten geleverd, waardoor ze moeilijker kunnen worden vervangen. Dit leidt er ook toe dat ze vaak aan de verkeerde zijde van het systeem of ondersteboven worden geplaatst en daardoor minder efficiënt werken.  

Een 'anti-pollenfilterset' bestaat uit een fijn geweven 'anti-pollenfilter' en een grover 'systeembeschermingsfilter'. Het anti-pollenfilter vangt deeltjes voor mensen op, terwijl het andere filter je systeem beschermt tegen deeltjes in de uit woonruimtes afgezogen lucht. Zonder instructies of lipjes zou je de filter in de verkeerde volgorde kunnen worden aangebracht. Zo wordt de afgezogen lucht grondiger gefilterd dan de inkomende lucht. 

De vervanging van een originele filterset van Zehnder is zeer eenvoudig. Je hoeft alleen de oude set uit het systeem te verwijderen met behulp van de lipjes. De duidelijke instructie met pictogrammen laat zien hoe je de filters correct in het systeem installeert voor de optimale luchtstroom - en zonder een installateur te moeten inschakelen. 

Kortom originele filters van Zehnder bieden vele voordelen vergeleken met niet-originele filters. 

Ze zorgen ervoor dat je garantie vele seizoenen behouden blijft, ze verlengen de levensduur van je ventilatietoestel, verminderen het onderhoud en bieden een betere luchtkwaliteit en lagere energiekosten.

Investeer in hoogwaardige, originele filters voor een meer gezonde en aangename leefomgeving.

Nog vragen? Stuur ons dan een bericht.

Algemeen-verzoek

Naar contactformulier

Ventilatieberekening aanvragen

Naar contactformulier

Verzoek om service en reserveonderdelen

Naar contactformulier
Nog vragen? Bel ons gerust.

Algemeen verzoek

+31 (0) 38 429 69 11

Ventilatieberekening aanvragen

+31 (0) 38 429 62 20

Verzoek om service en reserveonderdelen

Vrij nummer

+31 (0) 38 429 69 11
MyZehnder-portaal

Profiteer van voordelen op ons MyZehnder-portaal. Log in met uw bekende toegangsgegevens of registreer u voor de eerste keer.