De levensduur van een designradiator

Een radiator gaat meestal wel 20 tot 30 jaar mee. Voor een design radiator is dit hetzelfde. Omdat radiatoren zo lang meegaan, is het slim om te investeren in een mooie, tijdloze designradiator. De levensduur van een design radiator hangt uiteraard wel af van een aantal factoren. Onder andere de kwaliteit van de radiator zelf en daarnaast ook de omgeving waarin die hangt. Zo kan een radiator die op een vochtige plek hangt, bij beschadiging sneller gaan roesten. Denk hierbij aan een badkamerradiator.

Verleng de levensduur van een design radiator

De meeste invloed op de levensduur van een design radiator heb je bij de aanschaf. Wanneer een radiator een beschadiging oploopt in de coating, kan deze in een vochtige omgeving gaan roesten. Daarom is het slim om een design radiator te kopen met een kwalitatief goede coating. Toch zijn er opties extra opties wanneer de design radiator tegen een stootje moet kunnen. Zo kan er gekozen worden voor een radiator die gegalvaniseerd is. Hierbij is er een laag zink op de radiator aangebracht dat corrosie voorkomt. Wanneer je roest volledig uit wilt sluiten, kun je kiezen voor een rvc design radiator. Deze zijn echter wel duurder.

Wanneer een radiator niet meer goed warm wordt, hoeft dit niet te betekenen dat deze direct vervangen moet worden. Soms is het ontluchten van je radiator de oplossing. Dit ontluchten kun je zelf doen.

Verder kun je de levensduur van een radiator verlengen door ‘m goed schoon te houden. Er zijn veel designradiatoren met grotere afstanden tussen de buizen, waardoor deze eenvoudig zijn schoon te maken.

Radiator vervangen

Doordat radiatoren eigenlijk niet slijten, hoef je ze niet snel te vervangen. Toch zijn er zijn verschillende redenen waarom je een radiator zou willen vervangen. Een van de redenen kan zijn dat je een energiezuinige radiator wilt. Bijvoorbeeld een lage temperatuur radiator.

Een andere reden kan zijn dat je een moderne radiator wilt of een bijzondere design radiator die ook een andere functionaliteit dient. Zo zijn er tegenwoordig gekleurde design radiatoren en radiatoren met bijzondere vormen. Voorbeelden van dit laatste zijn gebogen radiatoren, gehoekte radiatoren en design radiatoren. Deze design radiatoren kunnen gebruikt worden als ruimtedeler of zelfs als bankje of trapleuning.

Aan de slag? Kom in de lucht!
Zehnder Service & Kennis
Meer weten over gebruik of onderhoud? Ga dan naar Kennis & Service. Hier vind je documentatie en tutorials over jouw Zehnder product.
Vragen? Hulp nodig?
Wil je meer weten over Zehnder of heb je vragen over andere onderwerpen of producten van Zehnder, neem dan contact op via telefoon of mail. We geven graag antwoord op al je vragen.
Nog vragen? Stuur ons dan een bericht.

Algemeen-verzoek

Naar contactformulier

Ventilatieberekening aanvragen

Naar contactformulier

Verzoek om service en reserveonderdelen

Naar contactformulier
Nog vragen? Bel ons gerust.

Algemeen verzoek

+31 (0) 38 429 69 11

Ventilatieberekening aanvragen

+31 (0) 38 429 62 20

Verzoek om service en reserveonderdelen

Vrij nummer

+31 (0) 38 429 69 11
MyZehnder-portaal

Profiteer van voordelen op ons MyZehnder-portaal. Log in met uw bekende toegangsgegevens of registreer u voor de eerste keer.