Climate modules voor elke renovatie

Als je gaat renoveren is wtw-ventilatie een duurzame keuze. Maar wist je dat de wtw-units van Zehnder ook uit te breiden zijn met een climate module? Dankzij onze aanvullende koel- en verwarmingsoplossingen krijgt het ventilatiesysteem een extra functie. Zo kan de wtw met een van deze add-ons ook intuïtief koelen én verwarmen met verse lucht, voor een aangenaam binnenklimaat in alle seizoenen.

Koelen en verwarmen met ventilatie

Met de ClimateSwitch oplossingen van Zehnder gaan de seizoenen geruisloos in elkaar over. Benieuwd naar de mogelijkheden van koelen en verwarmen met wtw-ventilatie? Maak kennis met onze verschillende climate modules – en ontdek waarom ze een duurzame keuze zijn voor je renovatie.

De voordelen van climate modules op jouw wtw-unit

Duurzame, gezonde manier om oververhitting in huis te voorkomen.

Altijd frisse lucht bij een aangename temperatuur. Extra comfort door uitgebalanceerde luchtvochtigheid.

Maximale energie-efficiëntie in elk seizoen door warmte- en koudeterugwinning, passieve verwarming en koeling en actieve luchttempering. 

Isoleren = ventileren

Ga je isoleren? Top, zo bespaar je al een pak energie in huis. Vergeet wel niet dat hoe luchtdichter je je woning maakt, hoe meer er ook geventileerd moet worden. Doe je dit niet, blijven vocht en vervuilende stoffen zomaar in de lucht hangen. Ideaal is een ventilatiesysteem met warmteterugwinning (wtw): met een wtw-unit wordt schone lucht naar binnen gebracht en vieze lucht afgevoerd. Dit zorgt voor een aangename temperatuur en altijd gezonde lucht in huis. Met hoog comfort en lage energiekosten als resultaat.

Level up: renovatie-advies voor duurzame gebouwen

Hoe werkt het?

Optimale wtw-ventilatie met ClimateSwitch climate modules

Ventilatie, koeling én verwarming

En dat in één systeem. Als uitbreiding op een centrale wtw-unit zorgen de Zehnder climate modules namelijk voor actieve koeling óf verwarming van de toevoerlucht. Het ventilatiesysteem koelt en verwarmt intuïtief, met verse lucht. Voor een aangename temperatuur en gezonde lucht in huis, altijd en overal. Een interessante upgrade dus wanneer je gaat renoveren en je ventilatie wilt plaatsen (of vervangen).

Koelen en verwarmen met wtw-ventilatie

Nieuw gouden duo: ComfoClime & ThermalShield

Haal alles uit je ventilatiesysteem met deze twee nieuwe climate modules. De ComfoClime lucht-luchtwarmtepomp koelt en verwarmt met verse lucht, terwijl het geïsoleerde luchtverdeelsysteem ThermalShield het efficiënt over de woning verdeelt. Zonder dat er onderweg energie verloren gaat. Samen zijn ze dé comfortabele, gezonde en duurzame oplossing tegen oververhitting. 

Installed Comfo Clime, combined with Comfo Air Q, with drain and Comfo Pipe plus, basement room, laundry room, utility room,CA Q,
Welke add-ons kies je?

Ontdek welke climate modules passen bij jou en jouw renovatieproject

ComfoClime

Gezond koelen en verwarmen met je ventilatiesysteem? Dat doe je met de Zehnder ComfoClime lucht-lucht warmtepomp, een aanvulling op de ComfoAir Q wtw-unit die verwarmt én koelt met 100% verse lucht. Zo blijft de temperatuur aangenaam, het CO2-gehalte laag en de zuurstof hoog. Ideaal voor extra warmte in de winter en verkoeling in de zomer. Installatie is bovendien een fluitje van een cent: de ComfoClime wordt bovenop de ComfoAir Q geplaatst en is ready to go.

Ontdek de ComfoClime

Air Temperation

ThermalShield

Hét perfecte luchtverdeelsysteem in combinatie de ComfoClime lucht-luchtwarmtepomp. ThermalShield verdeelt de gekoelde of verwarmde lucht over de woning via thermisch geïsoleerde luchtkanalen. Zónder energieverlies. Zo krijgt elke ruimte een aangename temperatuur met gezonde, verse lucht, en is buizen ter plekke isoleren (gelukkig) verleden tijd. Montage is eenvoudig dankzij de flexibele kanalen en componenten die naadloos op elkaar aansluiten.

Alles over ThermalShield

ComfoClime 36 system, Thermal Shield, Preinsulated

ComfoFond-L-Q

De ComfoFond-L Q aardwarmtewisselaar verwarmt én koelt lucht met warmte of koelte uit de grond. Een energiezuinige keuze, want hij de energie komt in dit geval van een onuitputtelijke energiebron. Bovendien is er zo ook minder nood om te stoken of actief te koelen. En dat komt goed uit, zowel voor de aarde als voor de energierekening.

Meer lezen over de ComfoFond-L-Q

ComfoAir Q600, comfoairq600, ST, CAQ600ST, ComfoFondLQ, LQ, CAST

ComfoPost

Lucht koelen en ontvochtigen, voor comfort op warme zomerse dagen: daarvoor is er ComfoPost. Deze koelbatterij – een aanvulling op de ComfoAir Q of E – kan gevoed worden met koud water vanuit een waterpomp. Door de actieve temperatuurregeling en de ontvochtiging van de buitenlucht, is ComfoPost de perfecte toevoeging op de wtw-ventilatie.

Meer info over de ComfoPost

ComfoPost, CW 6, CW8, CW 10, CW 12
Renovatie referentie in beeld

Renovatie van monumentaal formaat

Gofilex X Zehnder

"Het doel was om de hele woning, ook het deel dat niet verbouwd werd, te voorzien van ventilatie. We kozen voor een ComfoAir Q, een ComfoClime en het Zehnder luchtverdeelsysteem doorheen de hele woning. Met geïsoleerde luchtkanalen, aangezien de ComfoClime-unit ook zal koelen."

Bert Thuijs, eigenaar van installatiebedrijf Gofilex

In deze jaren 30 woning in Badhoevedorp kreeg de volledige bovenverdieping een upgrade. Onmisbaar bij de verbouwing: een goed werkend ventilatiesysteem. En of dat gelukt is. Het hele huis – ook de onverbouwde benedenverdieping – is nu voorzien van schone, verse lucht en een comfortabel binnenklimaat.

Lees het artikel

Ben je er klaar voor?

Van eigenaren tot woningcorporaties: we willen allemaal verduurzamen! De vraag naar installateurs die weten hóe, groeit dus ook. Daarom ondersteunen we je met ‘Renovation Ready’, waarmee je jouw positie in de verduurzamingsmarkt versterkt. Met nieuwe producten, tips en trainingen! Zo ben je op tijd klaar voor projecten van de toekomst.

Aan de slag? Kom in de lucht!
Zehnder Service & Kennis
Meer weten over gebruik of onderhoud? Ga dan naar Kennis & Service. Hier vind je documentatie en tutorials over jouw Zehnder product.
Vragen? Hulp nodig?
Wil je meer weten over Zehnder of heb je vragen over andere onderwerpen of producten van Zehnder, neem dan contact op via telefoon of mail. We geven graag antwoord op al je vragen.
Nog vragen? Stuur ons dan een bericht.

Algemeen-verzoek

Naar contactformulier

Ventilatieberekening aanvragen

Naar contactformulier

Verzoek om service en reserveonderdelen

Naar contactformulier
Nog vragen? Bel ons gerust.

Algemeen verzoek

+31 (0) 38 429 69 11

Ventilatieberekening aanvragen

+31 (0) 38 429 62 20

Verzoek om service en reserveonderdelen

Vrij nummer

+31 (0) 38 429 69 11
MyZehnder-portaal

Profiteer van voordelen op ons MyZehnder-portaal. Log in met uw bekende toegangsgegevens of registreer u voor de eerste keer.