Mesh netwerk

CO2 sensoren RF

Sinds september 2019 zijn er twee nieuwe CO2 sensoren op de markt: de Zehnder CO2 Sensor 0-10V en de Zehnder CO2 Sensor RF. Deze laatste maakt gebruik van een draadloze communicatie met behulp van een ‘mesh netwerk’.

 

Wat is een mesh netwerk?

De meeste draadloze netwerken werken volgens een ster- of bus-opstelling. Hierbij zijn verschillende onderdelen van een netwerk allemaal individueel met een centrale server verbonden, of bereiken ze de server via een kettingverbinding. Het grote nadeel van beide systemen is dat wanneer één verbinding niet (goed) meer werkt, een deel van het netwerk niet meer functioneert.

Een mesh netwerk is een opstelling waarbij ieder onderdeel met alle andere onderdelen in een netwerk verbonden is. Dit betekent dat een netwerk zichzelf automatisch herstelt als ergens de verbinding verbroken wordt.

 

Optimale verbinding

Bij de Zehnder COsensoren kan het RF signaal van één COsensor via alle ander CO2 sensoren in huis de ventilatie-unit bereiken. Hierdoor wordt de reikwijdte van het signaal vergroot. Hoe meer CO2 sensoren in huis, hoe kleiner de kans dat blokkades als betonnen vloeren en radiatoren het signaal verstoren.

Deze ‘repeater-funtionaliteit’ kan worden aangezet door de iedere CO2 sensor met behulp van een stekker aan te melden bij de ventilatie-unit en ze vervolgens te verplaatsen naar de juiste positie in huis.

Terug naar CO2 sensoren

Nog vragen? Stuur ons dan een bericht.

Algemeen-verzoek

Naar contactformulier

Ventilatieberekening aanvragen

Naar contactformulier

Verzoek om service en reserveonderdelen

Naar contactformulier
Nog vragen? Bel ons gerust.

Algemeen verzoek

+31 (0) 38 429 69 11

Ventilatieberekening aanvragen

+31 (0) 38 429 62 20

Verzoek om service en reserveonderdelen

Vrij nummer

+31 (0) 38 429 69 11
MyZehnder-portaal

Profiteer van voordelen op ons MyZehnder-portaal. Log in met uw bekende toegangsgegevens of registreer u voor de eerste keer.