Luchtverdeelsysteem nieuwbouw

Ronde, flexibele kanalen zijn geschikt voor toepassing in beton, verlaagde plafonds en voorzetwanden. Dat maakt de kanalen heel geschikt voor de luchtverdeling in nieuwbouwwoningen. Bekijk welke onderdelen je nodig hebt bij de installatie van dit systeem.

De voordelen van een luchtverdeelsysteem voor nieuwbouw

  • Sluit naadloos aan op de ventilatie-unit
  • Op voorraad bij de groothandel
  • Alles voor een compleet ventilatiesysteem
  • Ventilatieberekening én advies op maat

Ventilatieberekening maken 

Hoe het werkt?

Om het formaat van de balansventilatie-unit en de diameter en grootte van de luchtverdeelsysteem componenten te bepalen, kijkt u naar de grootte van de woningen waarin het systeem geplaatst moet worden. De formaten zijn afhankelijk van het aantal kuub dat u in de woning wilt ventileren.

Systeemplan 200-350 m³/h

Voor woningen van 200-350m³ adviseren wij het volgende systeemplan.

Systeemplan 350-450 m³/h

Voor woningen van 350-450m³ adviseren wij het volgende systeemplan.

Geïsoleerde kanalen

Het geïsoleerde kanalen assortiment bestaat uit nauwsluitende, luchtdichte én robuuste verbindingen en heeft hoge thermische eigenschappen.

Hulpstukken

Door hulpstukken zoals slangklemmen en verloopstukken te gebruiken, realiseer je binnen de kortste keren een luchtdicht ventilatiesysteem. Omdat de onderdelen naadloos aansluiten, installeer jij altijd een kwalitatief goed en luchtdicht systeem.

Geluidsdempers

Om het geluidsniveau in een ventilatiesysteem tot het minimum te beperken raden we het gebruik van geluiddempers aan op de binnenhuisaansluitingen.

Zehnder ComfoTube 90

De Zehnder ComfoTube 90 kanalen worden gebruikt om lucht efficiënt vanuit de luchtverdeelunit naar de leefruimtes te verplaatsen met een zo laag mogelijk drukverlies.

Verdeelunit voor ComfoTube 90

Gebruik een verdeelunit om de ventilatielucht vanuit het collectieve kanaal te verdelen richting de verschillende leefruimtes van een woning.

Roosterboxen voor ComfoTube 90

Om een ventiel of designrooster op het luchtkanaal aan te sluiten, is een roosterbox nodig.

Toebehoren

Een luchtverdeelsysteem installeren? Dan heb je graag alles bij de hand. Met deze hulpstukken en gereedschap monteer je het ComfoTube 90 luchtverdeelsysteem luchtdicht en efficiënt.

Designroosters

Die functionele eigenschappen zijn leuk, maar het oog wil ook wat. Om de luchttoevoer- en afvoerkanalen in leefruimtes mooi af te werken hebben we verschillende designroosters in ons assortiment.

Ventielen

Zet de puntjes op de i van het luchtverdeelsysteem met een van de ventilatieventielen, die voor zowel toe- als afvoer beschikbaar zijn.

Aansluitpakket

Ga voor gemak en kies voor het complete WTW aansluitpakket. Zo ben je verzekerd dat je alle componenten bij de hand hebt voor het creëren van een kwalitatief goede en luchtdichte WTW-installatie.

Ventilatieberekening en ontwerpadvies?

Op iedere ventilatievraag geven wij ventilatie-antwoord. We berekenen de luchthoeveelheden per ruimte en adviseren je over welk ventilatiesysteem en welke luchtverdeel- componenten het best geplaatst kunnen worden. Daarnaast kunnen we ook een ontwerpadvies voor de luchtverdeel- systeemcomponenten maken.

Ventilatie-advies op maat 

Aan de slag? Kom in de lucht!
Zehnder Service & Kennis
Meer weten over gebruik of onderhoud? Ga dan naar Kennis & Service. Hier vind je documentatie en tutorials over jouw Zehnder product.
Vragen? Hulp nodig?
Wil je meer weten over Zehnder of heb je vragen over andere onderwerpen of producten van Zehnder, neem dan contact op via telefoon of mail. We geven graag antwoord op al je vragen.
Nog vragen? Stuur ons dan een bericht.

Algemeen-verzoek

Naar contactformulier

Ventilatieberekening aanvragen

Naar contactformulier

Verzoek om service en reserveonderdelen

Naar contactformulier
Nog vragen? Bel ons gerust.

Algemeen verzoek

+31 (0) 38 429 69 11

Ventilatieberekening aanvragen

+31 (0) 38 429 62 20

Verzoek om service en reserveonderdelen

Vrij nummer

+31 (0) 38 429 69 11
MyZehnder-portaal

Profiteer van voordelen op ons MyZehnder-portaal. Log in met uw bekende toegangsgegevens of registreer u voor de eerste keer.