Studentenverhalen

Sjoerd

Het Traineeship programma van Zehnder heeft mij in staat gesteld om op uiteenlopende gebieden ervaringen op te doen. Door deze ervaringen heb ik een breed beeld van Zehnder gekregen, en meteen een uitgebreid netwerk opgebouwd. Daarnaast heeft het mij geholpen om mijn interesse te onderscheiden van mijn passie. Door in relatief korte tijd zo veel ervaring op te doen, heb ik mij ook persoonlijk kunnen ontwikkelen, wat het voor mij erg waardevol heeft gemaakt.

In september 2017 ben ik begonnen aan het Traineeship programma. De insteek van dit programma was om op verschillende afdelingen te werken om hiermee een brede ervaring op te doen. Daarnaast was het doel om mijn interesses duidelijker te krijgen. Binnen het Traineeship programma ben ik op drie afdelingen werkzaam geweest. In 2017 ben ik begonnen bij CC CSY PM (Int. PM), waar ik voornamelijk heb gewerkt aan de productanalyse van een van onze voornaamste producten. Daarnaast heb ik nog aan een strategisch Smart Home & IoT project gewerkt. In de tweede fase ben ik voor 7 maanden naar Zwitserland gegaan, om daar samen met de Chief Strategy Officer aan een tweede strategisch project te werken. Dit was een internationaal project waar klantcentraliteit door middel van digitalisering centraal heeft gestaan. De derde, en laatste, fase heb ik vervolgens binnen de Nederlandse verkooporganisatie vervuld. Hier heb ik mij op de marketing afdeling bezig gehouden met de vraag hoe Zehnder klanten beter aan zich kan binden. Door aan deze projecten te werken heb ik op verschillende vlakken ervaring opgedaan en een leuk netwerk opgebouwd.

Terug naar Traineeships

Tessa

Als Management Trainee van Zehnder heb ik in korte tijd veel geleerd en heb ik veel nieuwe, interessante en ervaren mensen mogen spreken. Bij Zehnder word je namelijk gestimuleerd om het uiterste uit jezelf te halen en zijn alle ideeën en initiatieven welkom. Ik zou Zehnder daarom omschrijven als een ondernemend, innovatief en persoonsgericht bedrijf. Wat altijd opzoek is naar verbeteringen van haar processen en producten maar ook zeker aandacht heeft voor de ontwikkeling van haar medewerkers en daarvan de waarde inziet. Ik vind het daarom heel gaaf om voor dit bedrijf te mogen werken en ervaring op te doen in een internationaal en duurzaam bedrijf.    

Projecten waaraan ik in de afgelopen tijd heb mogen werken hebben betrekking op productie vraagstukken, strategie vorming en optimalisatie van logistieke processen. Maar ook buiten mijn vakgebied als technisch bedrijfskundige heb ik projecten mogen starten. Zo heb ik samen met een paar collega’s de eerste stappen gezet om een evenement voor studenten te organiseren waarbij ze een duurzaamheidsvraagstuk gaan oplossen en ben ik nu bezig met het bedenken en uitwerken van een nieuwe logistieke strategie voor de hele organisatie.

Voor het laatste project ben ik in augustus op bezoek geweest in Zwitserland en ben ik nu de uitkomsten naast mijn master Innovation Management, Entrepreneurship and Sustainability aan het uitwerken. De combinatie van studeren en werken is in overleg bij Zehnder gemakkelijk te regelen en is voor mij een bewijs dat er aandacht is voor persoonlijke ontwikkeling en de interesses van Zehnder haar medewerkers.

Mocht je op zoek zijn naar een internationaal, duurzaam, innoverend en persoonsgerichte organisatie om in korte tijd veel te leren maar ook je eigen wensen, interesses en grenzen aan te kunnen geven? Dan is Zehnder misschien wel wat voor jou en ontmoeten we elkaar in de toekomst. Tot dan!

Terug naar Traineeships

Nog vragen? Stuur ons dan een bericht.

Algemeen-verzoek

Naar contactformulier

Ventilatieberekening aanvragen

Naar contactformulier

Verzoek om service en reserveonderdelen

Naar contactformulier
Nog vragen? Bel ons gerust.

Algemeen verzoek

+31 (0) 38 429 69 11

Ventilatieberekening aanvragen

+31 (0) 38 429 62 20

Verzoek om service en reserveonderdelen

Vrij nummer

+31 (0) 38 429 69 11
MyZehnder-portaal

Profiteer van voordelen op ons MyZehnder-portaal. Log in met uw bekende toegangsgegevens of registreer u voor de eerste keer.