Koudeterugwinning met ventilatie

Zehnder ventilatie-units zijn winnaars. Ze winnen namelijk niet alleen ‘s winters warmte terug... maar ‘s zomers ook koelte! Win-win, het hele jaar rond. Energiebewust én gezond bovendien. Méér comfort of extra koelte? Breid eenvoudig uit met meer ClimateSwitch-oplossingen.

  • Koelen met ventilatie     
  • Comfortabel in elk seizoen
  • Bespaar op energie

Goede gezondheid, maximaal woongenot

Altijd verse lucht, energiebewust. Dat is wat de Zehnder ventilatie-units ComfoAir E en ComfoAir Q voor mensen doen. ‘s Winters zorgt de wisselaar in het wtw-systeem voor warmteterugwinning. De warme, uitgaande lucht stroomt door luchtkanaaltjes langs de koude, binnenkomende lucht. Zo warmt de nieuwe verse lucht alvast op, gaat er geen kostbare energie verloren. In de zomer is dat andersom en blijft het huis koeler. Zo maak je optimaal gebruik van warmte- en koudeterugwinning met ventilatie!

Wat is koudeterugwinning met ventilatie?

De woning koelen is hot topic, meer dan ooit. Door koudeterugwinning met ventilatie doe je dat energiebewust. De binnenkomende lucht wordt afgekoeld met uitgaande lucht. Dat zorgt voor een hoog thermisch rendement. Voeg je nog een actief koelsysteem toe? Dan bespaar je méér: de warmtepomp hoeft minder hard te werken. Bovendien is koelen zonder airco nog gezonder ook.

Slimme bypass

De Zehnder ComfoAir E en ComfoAir Q hebben een intelligente bypass. Dat betekent dat ze zelf detecteren wanneer het zomer is. Is de buitentemperatuur ’s zomers lager dan binnen? Dan gaat de bypass open. De afvoerlucht gaat dan juist even níet door de warmtewisselaar. Zo blijft de binnenkomende koudere buitenlucht, lekker koel.
Wel zo efficiënt.

Ontdek alles over de slimme bypass

Comfort op maat

De ene woning is de andere niet. Daarom biedt Zehnder een uitvoering voor elke situatie. De handige ingebruikname-assistent op de display helpt je efficiënt door de instellingen heen. Zo stel je het ventilatiesysteem soepel en eenvoudig af op de woning. Dat bespaart kostbare tijd. In één keer goed geregeld.

Gemak dient de installateur

Met Zehnder’s plug & play-montage is het installeren van de ComfoAir Q en ComfoAir E makkelijk en veilig. Zo zijn de aansluitingen van de ComfoAir Q rechts en links uitwisselbaar. En zijn de wtw-units, door de slimme opbouw, eenvoudig in onderhoud. Montage-afspraak inplannen? Dat gaat makkelijk. Oók als de situatie verandert.

ComfoAir Q450, comfoairq 450 TR, CA Q450 TR, CPP200, comfopipe 200, milieu, installer, box, basement, people, Flexalen, Belgium, BE

Waarom een ventilatie-unit van Zehnder?

De Zehnder ComfoAir E en Q wtw-units zorgen voor een comfortabel binnenklimaat in elke ruimte, in elk seizoen.

Door warmte- en koudeterugwinning met ventilatie is er altijd verse lucht in huis, altijd perfect op temperatuur.

En vrijwel geruisloos bovendien.

Makkelijk te bedienen

Comfortabel binnenklimaat in elk seizoen

Constante service van Zehnder

Zehnder ventilatiesystemen x ClimateSwitch

Benieuwd naar de slimme oplossingen met ClimateSwitch?

Ontdek welke er past bij uw systeem én situatie

Bekijk het overzicht

Meer weten over ClimateSwitch?
Neem contact op met onze ClimateSwitch-experts
Nog vragen? Stuur ons dan een bericht.

Algemeen-verzoek

Naar contactformulier

Ventilatieberekening aanvragen

Naar contactformulier

Verzoek om service en reserveonderdelen

Naar contactformulier
Nog vragen? Bel ons gerust.

Algemeen verzoek

+31 (0) 38 429 69 11

Ventilatieberekening aanvragen

+31 (0) 38 429 62 20

Verzoek om service en reserveonderdelen

Vrij nummer

+31 (0) 38 429 69 11
MyZehnder-portaal

Profiteer van voordelen op ons MyZehnder-portaal. Log in met uw bekende toegangsgegevens of registreer u voor de eerste keer.