Doelen en uitdagingen

Radiatoren voor het oudst bewaarde gebouw van Antwerpen

Het Steen in Antwerpen is eeuwenoud: het kasteel werd gebouwd rond 1200-1225 en veranderde door de eeuwen heen meerdere keren van functie. Van stadsversterking, opslagplaats voor artillerie of gevangenis tot maritiem museum. De dag van vandaag doet het recentelijk gerenoveerde gebouw dienst als terminal voor cruiseschepen en ontvangstcentrum voor toeristen. Een must bij de renovatie? De authenticiteit van het gebouw eren. Dus ook bij de keuze voor technieken, zoals verwarming. En daar beantwoordde de Zehnder Charleston radiator perfect aan.

Project

Het Steen, Antwerpen

Bouwperiode

1200-1225, gerenoveerd van 2016-2021

Producten

34x Zehnder Charleston radiatoren

Architect

noAarchitecten

Opdrachtgever

Stad Antwerpen

Sterk authentiek karakter

Om het sterke karakter van het oorspronkelijke gebouw te versterken, besloten de architecten van noAarchitecten de authentieke kenmerken van het kasteel te eren. Daarom worden de interieurs gekenmerkt door sobere materialen als bakstenen muren, houten vloeren en natuursteen. Traditionele elementen zoals erkers en open haarden dragen hieraan bij en zijn bovendien ideaal om plaats te bieden aan hedendaagse technische installaties.

Tijdloze finishing touch

Wat betreft de verwarming is er bewust gekozen voor de Zehnder Charleston in een speciale zwart-zilvere hamerslagkleur. Geen vergezochte keuze, want deze iconische kolomradiator gaat met zijn tijdloze look nooit uit de mode. Een perfecte match voor de sobere, authentieke sfeer die de architecten nastreefden in Het Steen. Zo gaan de radiatoren perfect op in de ruimte, terwijl ze toch zorgen voor die stijlvolle finishing touch.

Volledig op maat

Dankzij de grote hoeveelheid aan opties, kleuren en modellen is er een gepaste Zehnder Charleston voor elk interieur. De mogelijkheden zijn oneindig. En design en functionaliteit gaan hand in hand: zo is deze veelzijdige radiator bijvoorbeeld ook beschikbaar als trapleuning, roomdivider of bankje. Met de Charleston zijn er werkelijk geen limieten tijdens het creatief proces. Ga voor maatwerk radiatoren - helemaal op maat, tot in de details.

Radiatoren op maat 

Zehnder Charleston in beeld
453, valve unit XE angle version chrome, thermostat SH chrome, wall mounting, living room
Ontdek ons product voor Het Steen:
Zehnder Charleston

De klassieker onder de kolomradiatoren. Een efficiënte allrounder, beschikbaar in een oneindig aantal uitvoeringen.

Aan de slag? Kom in de lucht!
Zehnder Service & Kennis
Meer weten over gebruik of onderhoud? Ga dan naar Kennis & Service. Hier vind je documentatie en tutorials over jouw Zehnder product.
Vragen? Hulp nodig?
Wil je meer weten over Zehnder of heb je vragen over andere onderwerpen of producten van Zehnder, neem dan contact op via telefoon of mail. We geven graag antwoord op al je vragen.
Nog vragen? Stuur ons dan een bericht.

Algemeen-verzoek

Naar contactformulier

Ventilatieberekening aanvragen

Naar contactformulier

Verzoek om service en reserveonderdelen

Naar contactformulier
Nog vragen? Bel ons gerust.

Algemeen verzoek

+31 (0) 38 429 69 11

Ventilatieberekening aanvragen

+31 (0) 38 429 62 20

Verzoek om service en reserveonderdelen

Vrij nummer

+31 (0) 38 429 69 11
MyZehnder-portaal

Profiteer van voordelen op ons MyZehnder-portaal. Log in met uw bekende toegangsgegevens of registreer u voor de eerste keer.