Het luchtverdeelsysteem en balansventilatie

Klik-Klaar

Deze systemen gaan zeer gepast met elkaar overweg!

Snel in aanleg, krachtig in werking

Wij buigen het ventilatie installatieproces helemaal om! Van oud, star en vertrouwd naar nieuw, flex en chill. Het is misschien even wennen, maar eenmaal toegepast wil je nooit meer anders. Het Zehnder ventilatietotaalsysteem biedt voor elke situatie een kwalitatief en krachtig eindresultaat. In aanleg is het simpel, klik en klaar. Vele stappen vervallen en zo heb je er snel de gang in.

Top 4 voordelen van een Zehnder totaalsysteem

Icon, easy install, installation, tools, assembly, technical, maintenance

Plug & Play

De opbouw van een Zehnder ventilatiesysteem is zeer gebruiksvriendelijk. Alle Zehnder luchtverdeelcomponenten passen naadloos in elkaar en vereisen geen gebruik van andere tools. Zo garanderen ze een snelle, solide, compacte en luchtdichte (klasse D) installatie.

Icon, Stage4, time, clock, alarm, reminder, timer

Tijdswinst

De Rapid Lock Connector® vereenvoudigt en verkort het werkproces door het aantal handelingen te verminderen. Hierdoor kan het werk sneller en efficiënter worden uitgevoerd. Met het speciale afkortmes snijd je de luchtkanalen moeiteloos op maat.

Akoestiek

Akoestisch comfort is voor Zehnder altijd een prioriteit geweest. De combinatie van stille Zehnder ventilatie-units en geluiddempende Zehnder luchtverdeelcomponenten garanderen een optimaal akoestisch comfort.

Icon, Stage 4, currency, coin, capital, finances, money,

Energieverbruik

Een Zehnder ventilatie-unit gecombineerd met een goed gedimensioneerd Zehnder luchtverdeelsysteem zorgt voor weinig drukopbouw. Dit heeft een gunstige impact op het energieverbruik van het ventilatiesysteem. 

Klik-klaar...

Koppelen maar!

Gemaakt voor elkaar

De Zehnder onderdelen zijn voor elkaar gemaakt. Letterlijk, ze sluiten naadloos op elkaar aan. Dat zie, voel én merk je meteen als je het in handen hebt. Voor elk project is er een geschikt luchtverdeelsysteem. Voor elk type bouw. Voor nieuwbouw én renovatie, voor verwarmen én koelen. Ontdek de solide componenten. Van unit tot ventiel en van dakdoorvoer tot luchtslang.

Gemak op de bouwplaats

Ga je aan de slag met het Zehnder ventilatietotaalsysteem dan vallen de luchtverdeelslangen meteen op. De flexibele kunststofbuizen zijn in twee diameters verkrijgbaar en hebben een andere verwerking dan de starre spiro kanalen. Er is weinig gereedschap nodig, je hoeft niet te slijpen op locatie – die slijptol waarmee je als ‘lawaaiboer’ je collega’s horendol maakte blijft nu fijn in de auto – de slangen zijn eenvoudig met stift te markeren en iets op maat maken kun je heel eenvoudig met een scherp mes ter plaatse doen. Dat scheelt veel opmeten en onnodig heen- en weer lopen. Minder goed voor je stappenteller, wel fijn voor je efficiency.    

Germany, Kenzingen, reference Schmidt, renovation, ComfoTube, o-ring, seal

Deze systemen gaan zeer gepast met elkaar overweg !

RapidLock®

Snel, eenvoudig en betrouwbaar! 

 

De Zehnder RapidLock® Connector is onze nieuwe ontwikkeling op het gebied van luchtverdeling en is ontworpen om het aansluiten van luchtverdeelkanalen eenvoudig en efficiënt te maken. In een handomdraai realiseert u een betrouwbare, luchtdichte en eenvoudig te plaatsen verbinding. Klik het kanaal in de RapidLock® en klaar! 

Zehnder ComfoPipe Compact

ComfoPipe Compact zet je vast aan de ventilatie-unit. Het is een zelfdragendd en licht buizensysteem voor buiten- en afvoerlucht en voor toevoer- en retourlucht. De buizen zijn heel eenvoudig te monteren met praktische steekverbindingen (geen gereedschap vereist) en je snijdt ze makkelijk op maat dankzij de snijmarkeringen die om de 5 cm zijn aangebracht.

Zehnder ComfoEdge Dakdoorvoer

Dit is nu echt een product waarbij functie en vorm mooi samengaan. Deze geïsoleerde stalen dakdoorvoer is geschikt voor buitenluchtaanzuig en afvoerlucht van het ventilatiesysteem. Hij is breed toepasbaar op hellende daken van 6 tot 60° en door de zeewaterbestendige poedercoating blijft de ComfoEdge zijn complete levensduur er mooi uitzien. Leverbaar in een aansluitdiameter van Ø160 mm en Ø200 mm en in twee kleuren. 

Zehnder ComfoWell

ComfoWell is een compact en modulair systeem. Het is de ultieme verbinder binnen het luchtverdeelsysteem. Het assortiment bestaat uit verschillende type luchtverdeelunits voor flexibiliteit, geluiddemping en filtering. Ook zijn er aansluitplaten voor het aansluiten van spiralo-buis of ComfoPipe Compact en verdeelplaten voor ComfoTube 90 luchtverdeelslangen.

Zehnder ThermalShield

Ga je naast ventileren ook koelen en verwarmen met je ventilatiesysteem? Dan is ThermalShield hét luchtverdeelsysteem. De geïsoleerde luchtkanalen verdelen de gekoelde of verwarmde lucht over de woning, zonder energieverlies. Zo krijgt elke ruimte een aangename temperatuur met gezonde, verse lucht.

Zehnder ComfoValve Luna-serie

Vrijwel het hele luchtverdeelsysteem zit 'verstopt' in de woning, alleen de ventielen zijn goed zichtbaar. Dan is het natuurlijk fijn dat die én goed werken én er mooi elegant uitzien. De toe- en afvoer ventielen uit de ComfoValve Luna-serie maken indruk met hun perfect op elkaar afgestemde, slanke en subtiele design. Uiteraard voldoen ze aan de strengste eisen voor geluid en vermogen dankzij de buitengewoon stille luchtstromen.

Comfo Valve Luna S and E, perspective of the ceiling cut-out,
Wij helpen je van A tot Z. Zodra de spec's van de woning bekend zijn, maken we een passende ventilatieberekening en een compleet systeemplan. Daar staat precies op ingetekend wat je waar nodig hebt en hoe de kanalen lopen. Superhandig! Wat ook fijn is, is het bijbehorende ‘boodschappenlijstje’.

Maik Bennink, Productmanager Zehnder Nederland

 

Klik-klaar….

In 3 stappen het beste ventilatiesysteem

Ventilatietotaalsysteem ontzorgt installateur

In de landen om ons heen is het al heel gewoon om te werken met een ventilatie totaalsysteem. Hier zijn we van oudsher gewend om zelf alle componenten bij elkaar te zoeken, maar de trend voor een totaalsysteem lijkt nu ook naar Nederland over te waaien. Een positieve ontwikkeling, want deze trend biedt de installateur die van gemak en zekerheid houdt veel voordelen.

tube holder, ComfoFix, Link, ceiling, corner, mounting, insert, installer, InFloor (round pipe)
Referentieproject Badhoevedorp

Slim systeem, slim geïnstalleerd

De volledige bovenverdieping van deze jaren 30 woning in Badhoevedorp kreeg een upgrade. Doelstelling bij de renovatie: een goed werkend ventilatiesysteem in het complete huis, zonder verbouwing van de benedenverdieping. En dat is perfect gelukt. Ontdek de uitdagingen en oplossingen van dit project.

 

Woning in Badhoevedorp

Aan de slag? Kom in de lucht!
Zehnder Service & Kennis
Meer weten over gebruik of onderhoud? Ga dan naar Kennis & Service. Hier vind je documentatie en tutorials over jouw Zehnder product.
Vragen? Hulp nodig?
Wil je meer weten over Zehnder of heb je vragen over andere onderwerpen of producten van Zehnder, neem dan contact op via telefoon of mail. We geven graag antwoord op al je vragen.
Nog vragen? Stuur ons dan een bericht.

Algemeen-verzoek

Naar contactformulier

Ventilatieberekening aanvragen

Naar contactformulier

Verzoek om service en reserveonderdelen

Naar contactformulier
Nog vragen? Bel ons gerust.

Algemeen verzoek

+31 (0) 38 429 69 11

Ventilatieberekening aanvragen

+31 (0) 38 429 62 20

Verzoek om service en reserveonderdelen

Vrij nummer

+31 (0) 38 429 69 11
MyZehnder-portaal

Profiteer van voordelen op ons MyZehnder-portaal. Log in met uw bekende toegangsgegevens of registreer u voor de eerste keer.