Circulaire economie

Grondstoffen besparen door hergebruik van materialen

In 2022 renoveerde woningcorporatie Wonion 16 woningen in Silvolde, de Achterhoek. Wonion wilde de verouderde woningen renoveren volgens de principes van de circulaire economie. Zo hergebruik je onder andere grondstoffen die vrijkomen bij het sloopproces, zodat deze een nieuwe bestemming krijgen. Een ambitieus, maar prachtig plan waarbij Wonion, Wassink Installatie en Zehnder de handen ineen hebben geslagen.   

 

Wonion, Wassink, Zehnder: perfecte partners

 

Als specialist op het gebied van binnenklimaatsystemen was Zehnder een belangrijke partner in dit project. Wonion benaderde Zehnder Group Nederland voor de levering van 16 ventilatie-units met een warmteterugwinsysteem om de energiebehoefte van de woningen te verminderen. Dit was iets wat Zehnder nog niet eerder had gedaan, maar waar het bedrijf graag bij betrokken wilde zijn.

Dit was een baanbrekend project om klimaatactie en duurzaamheid in de praktijk te brengen. Het was een uitdaging die we maar al te graag aan gingen binnen een project dat we met beide handen hebben aangegrepen.
Resultaten

Fit for the future

Het projectteam ging direct aan de slag. Het was essentieel om verschillende gebruikte onderdelen te vinden die de kwaliteit en efficiëntie van een nieuwe wtw-unit konden garanderen. Er werd veel getest om de perfecte onderdelen te vinden.

Een van de fantastische dingen aan dit project was dat alle betrokken Zehnder-medewerkers hun eigen motivatie hadden om iets duurzaams te creëren.

Gert Jan van Lieshout, Senior Group Product Manager bij Zehnder Group

Gebruikte motoren en warmtewisselaars werden gereinigd, gereviseerd en grondig getest om de uitzonderlijke luchtkwaliteit te garanderen waar Zehnder bekend om staat. De gereviseerde units werkten net zo goed als nieuwe units en worden op hun nieuwe locaties gecontroleerd op efficiëntie. 

"We zijn er trots op partner te zijn voor dit interessante project en we hebben een aantal belangrijke lessen geleerd over duurzaamheid." Gert Jan van Lieshout: "Een van de fantastische dingen aan dit project was dat alle betrokken Zehnder-medewerkers hun eigen motivatie hadden om iets duurzaams te creëren."

always the best climate

Lees hier meer over duurzaamheid en circulariteit bij Zehnder

Ontdek > 

Nog vragen? Stuur ons dan een bericht.

Algemeen-verzoek

Naar contactformulier

Ventilatieberekening aanvragen

Naar contactformulier

Verzoek om service en reserveonderdelen

Naar contactformulier
Nog vragen? Bel ons gerust.

Algemeen verzoek

+31 (0) 38 429 69 11

Ventilatieberekening aanvragen

+31 (0) 38 429 62 20

Verzoek om service en reserveonderdelen

Vrij nummer

+31 (0) 38 429 69 11
MyZehnder-portaal

Profiteer van voordelen op ons MyZehnder-portaal. Log in met uw bekende toegangsgegevens of registreer u voor de eerste keer.