Reken op meer met de Zehnder ComfoVar Aero

De ultracompacte ComfoVar Aero is de high-tech ventilatie-oplossing voor de gestapelde bouw die zorgt voor meer gebruiksoppervlakte per appartement.

Reken op M²eer

De vraag naar duurzaamheid en techniek in woningen groeit. Tegelijkertijd wordt woonoppervlakte kostbaarder. Vanwege de huidige woningnood worden er steeds meer kleine appartementen gebouwd. De ultracompacte Zehnder ComfoVar Aero is bij uitstek geschikt voor deze kleine woningen. Deze innovatieve high tech ventilatie-oplossing voor de gestapelde bouw zorgt ervoor dat er zoveel mogelijk gebruiksoppervlakte per appartement overblijft. Door de aparte luchtbehandelingskast op het dak en de minimale afmetingen in de appartementen zelf, een ideale oplossing voor woningen waar ruimte schaars is. Kortom: op de ventilatie-oplossingen van Zehnder kun je bouwen, ook in de gestapelde bouw.

De werking en vele voordelen van de ComfoVar Aero ontdekken? Kom langs bij ons in Zwolle of kijk het webinar terug. Een persoonlijk gesprek over de ComfoVar Aero behoort ook zeker tot de mogelijkheden; een van onze ventilatie-experts komt graag bij je langs. 

Maak kennis met de ComfoVar Aero

Een flexibele en schaalbare oplossing voor woningen waar ruimte schaars is? Dat biedt de ComfoVar Aero. Het systeem is geschikt voor verschillende gebouwgroottes, waardoor het de perfecte oplossing is voor alle bouwprojecten in de gestapelde bouw. Maar hoe werkt dit ventilatiesysteem eigenlijk? Ontdek de ComfoVar Aero in de volgende video.

De voordelen van de ComfoVar Aero

Met de ComfoVar Aero geniet je van meer m² gebruiksoppervlakte per appartement, een hoge BENG-score en veel voordeel als het gaat om onderhoud. Maak kennis met deze duurzame binnenklimaatoplossing voor kleine woningen en ontdek de vele voordelen en mogelijkheden. 

Iedere m² telt

Het systeem maakt het mogelijk met één centrale luchtbehandelingskast een volledig appartementencomplex te ventileren zonder daarbij in te leveren op kwaliteit. In de appartementen monitoren CO2-sensoren de binnenluchtkwaliteit. Is deze onvoldoende? Dan zorgen de druppelvormige luchtvolume-regelaars van de ComfoVar Aero automatisch voor exact de juiste hoeveelheid ventilatie. High-tech technologie, ultracompact vormgegeven.

Voordelig in onderhoud

De luchtvolume-regelaars van de ComfoVar Aero zijn onderhoudsvrij; een steekproefsgewijze inspectie volstaat. Filtervervanging en service aan de luchtbehandelingskast vindt collectief plaats buiten de woningen. Met de connected variant van de ComfoVar Aero is alle informatie van alle appartementen uit te lezen en te wijzigen in een gebouwbeheersysteem. Minder afspraken plannen én minder onderhoud uitvoeren dus!

Bewezen Zehnder kwaliteit

De Zehnder ComfoVar Aero is een product van bewezen top kwaliteit. De nauwkeurige, geautomatiseerde debietmeting in de woning en de druppelvormige luchtvolume-regelaars zorgen voor de perfecte hoeveelheid luchtverversing. Ook bij kleine luchthoeveelheden. Deze nauwkeurigheid, gecombineerd met de kwalitatief hoogwaardige materialen, maakt de ComfoVar Aero tot een product waar je echt op kunt rekenen.

 

ComfoVar Aero, Milieu, Kitchen, Built-in

Hoge BENG-score

De ComfoVar Aero scoort goed in de BENG. De ComfoVar Aero zorgt namelijk altijd voor exact de juiste hoeveelheid luchtverversing. Sensoren in de woonkamer en hoofdslaapkamer meten de luchtkwaliteit. Hierop wordt de ventilatiehoeveelheid aangepast en onnodig energieverbruik wordt hiermee voorkomen. Dit is terug te zien in de gelijkwaardigheidsverklaring: met een Fctrl van 0,49, zorgt de ComfoVar Aero voor een zeer gunstige BENG 2 score. In deze video geeft onze expert Ellen Feddes een toelichting op deze interessante BENG score.

Kijk het webinar terug

ComfoVar Aero is het antwoord van Zehnder op de almaar toenemende vraag naar duurzame, energie-efficiënte woningen. Dit ventilatie systeem met warmteterugwinning voor de gestapelde woningbouw is zó revolutionair dat het met nog geen enkel ander ventilatiesysteem vergelijkbaar is. In dit interactieve webinar leer je de werking en de vele voordelen kennen. Het webinar is inmiddels geweest maar deze kun je middels onderstaande link terugkijken.

Kijk het webinar terug

Kom langs in Zwolle

Wil je de ComfoVar Aero in het echt ervaren? Maak dan een afspraak en kom langs bij ons in Zwolle. Er is een installatie aanwezig die ter plaatse ingeregeld kan worden en je hebt tijdens deze sessie ook de mogelijkheid om de producten van alle kanten te bekijken. 

  • Locatie: Zehnder Zwolle
  • Adres: Lingenstraat 2, 8028 PM, Zwolle

Maak hier een afspraak

Persoonlijk gesprek

Een persoonlijk gesprek over de ComfoVar Aero behoort ook zeker tot de mogelijkheden; een van onze ventilatie-experts komt graag bij je langs. Zo stel jij al je vragen en ontdek je tegelijkertijd alle voordelen en mogelijkheden van deze high-tech ventilatie-oplossing voor de gestapelde bouw. Vul het formulier in en we nemen contact met je op om een afspraak in te plannen.

BouwBeurs Award 2023 gewonnen

“Zehnder ComfoVar Aero vereenvoudigt het installeren en inregelen van ventilatie in appartementen, en zorgt daarmee voor een efficiënt werkende installatie. Het gaat om een goed doordachte oplossing met een hoge return on investment (ROI). De mogelijkheid tot het inregelen van systemen op afstand is ideaal. Andere belangrijke voordelen zijn het energiezuinige karakter, de slimme communicatiemogelijkheden, ruimtebesparing door de compacte afmetingen en de eenvoud in onderhoud.”

-  uit het juryrapport

Productinformatie

Technisch pakket

Hier vind en download je de Technische specificaties, handleidingen, voorbeeldplattegronden en BIM-bestanden.

Download technisch pakket

Productinformatie

Zehnder ComfoVar Aero, ComfoVar Aero Connect en alle ComfoVar Aero accessoires. Hier vind je alle productinformatie.

Productinformatie ComfoVar Aero

Aan de slag? Kom in de lucht!
Zehnder Service & Kennis
Meer weten over gebruik of onderhoud? Ga dan naar Kennis & Service. Hier vind je documentatie en tutorials over jouw Zehnder product.
Vragen? Hulp nodig?
Wil je meer weten over Zehnder of heb je vragen over andere onderwerpen of producten van Zehnder, neem dan contact op via telefoon of mail. We geven graag antwoord op al je vragen.
Nog vragen? Stuur ons dan een bericht.

Algemeen-verzoek

Naar contactformulier

Ventilatieberekening aanvragen

Naar contactformulier

Verzoek om service en reserveonderdelen

Naar contactformulier
Nog vragen? Bel ons gerust.

Algemeen verzoek

+31 (0) 38 429 69 11

Ventilatieberekening aanvragen

+31 (0) 38 429 62 20

Verzoek om service en reserveonderdelen

Vrij nummer

+31 (0) 38 429 69 11
MyZehnder-portaal

Profiteer van voordelen op ons MyZehnder-portaal. Log in met uw bekende toegangsgegevens of registreer u voor de eerste keer.