Comfo Air Q, Building installation, Visible air distribution, Cut-open building, Exterior, Single-family house,CA Q,

Centrale ventilatie met warmteterugwinning

Een centraal wtw-systeem ventileert vanaf één punt in huis de hele woning. Via het luchtverdeelsysteem wordt lucht op de juiste plek toe- en afgevoerd. Zo is er overal in huis altijd voldoende verse lucht. Hierbij wordt de warmte of koude die al in huis aanwezig is hergebruikt. Zo gaat er geen energie verloren.

Koelen en verwarmen met lucht

Breid je centrale wtw-unit uit met verschillende koel- en verwarmingsmogelijkheden om te koelen of te verwarmen met verse lucht. 

Bekijk hier de koel- en verwarmingsmogelijkheden

Installed Comfo Clime, combined with Comfo Air Q, with drain and Comfo Pipe plus, basement room, laundry room, utility room,CA Q,

Hoe werkt ventilatie met warmteterugwinning?

De wtw-unit zorgt ervoor dat de temperatuur van de uitgaande lucht wordt gebruikt om de temperatuur van de binnenkomende lucht te beïnvloeden. Dit gebeurt in de warmtewisselaar. Zo’n 95% van de energie kan hiermee worden hergebruikt. Daarnaast kan de luchtvochtigheid op peil worden gehouden met behulp van een enthalpiewisselaar. Je woning blijft aangenaam warm in de winter en lekker koel in de zomer.

Lees meer

Stap 1 De ventilatie-unit zuigt verse binnenlucht naar binnen
Stap 2 Filters houden pollen en fijnstoffen tegen en voorkomen dat deze het huis in komen.
Stap 3 Vervuilde en te vochtige lucht wordt uit de keuken, badkamer en het toilet gezogen.
Stap 4 Warmteterugwinning zorgt ervoor dat de warmte van de binnenlucht in de woning blijft.
Stap 5 In de winter houdt de warmte- en/of enthalpiewisselaar de temperatuur en het vochtgehalte comfortabel. Dit voorkomt, met name in de winter, dat de binnenlucht te koud of te vochtig wordt.
Stap 6 Wanneer 's zomers de temperatuur stijgt, voorziet het ventilatiesysteem de de woning van frisse lucht en houdt het overtollige warmte en vocht buiten. Daarmee zorgt het voor een comfortabele binnentemperatuur en een aangename luchtvochtigheid.
Stap 7 Op deze manier heeft jouw huis altijd het beste binnenklimaat.
Aan de slag? Kom in de lucht!
Zehnder Service & Kennis
Meer weten over gebruik of onderhoud? Ga dan naar Kennis & Service. Hier vind je documentatie en tutorials over jouw Zehnder product.
Vragen? Hulp nodig?
Wil je meer weten over Zehnder of heb je vragen over andere onderwerpen of producten van Zehnder, neem dan contact op via telefoon of mail. We geven graag antwoord op al je vragen.
Nog vragen? Stuur ons dan een bericht.

Algemeen-verzoek

Naar contactformulier

Ventilatieberekening aanvragen

Naar contactformulier

Verzoek om service en reserveonderdelen

Naar contactformulier
Nog vragen? Bel ons gerust.

Algemeen verzoek

+31 (0) 38 429 69 11

Ventilatieberekening aanvragen

+31 (0) 38 429 62 20

Verzoek om service en reserveonderdelen

Vrij nummer

+31 (0) 38 429 69 11
MyZehnder-portaal

Profiteer van voordelen op ons MyZehnder-portaal. Log in met uw bekende toegangsgegevens of registreer u voor de eerste keer.